Home

Οι Αμερικανοί αύξησαν το επίπεδο ετοιμότητας για πυρηνικό πόλεμο – Πρώτη φορά απο το 2001

Καταχωρήθηκε: 01:42:14 - 14-4-2013

Σε κατάσταση DEFCON 3 («κίτρινος» συναγερμός) από τις πέντε συνολικά βαθμίδες της κατηγοριοποίησης πυρηνικής ετοιμότητας βρίσκονται οι πυρηνικές δυνάμεις των ΗΠΑ καθώς η Βόρεια Κορέα απειλεί πως θα προχωρήσει σε εκτόξευση των δικών της βαλλιστικών πυραύλων. 

 

Η βαθμίδα DEFCON 3 είναι η τρίτη κατά σειρά ανώτατη κατάσταση συναγερμού σύμφωνα με την οποία διατάσσεται αυξημένη ετοιμότητα των πυρηνικών δυνάμεων πάνω από την κανονική ετοιμότητα έτσι όπως αυτή προβλέπεται υπο κανονικές συνθήκες. Το αμέσως ανώτερο στάδιο είναι η βαθμίδα του DEFCON 2 όπου περιγράφεται πως το επόμενο βήμα είναι πυρηνικός πόλεμος και η DEFCON 1 όπου ο πόλεμος είναι επικείμενος.

 

Τα χαμηλότερα στάδια επαγρύπνησης είναι τα DEFCON 5 και 4.Η τελευταία φορά που οι ΗΠΑ είχαν μπει σε κατάσταση ετοιμότητας DEFCON 3 ήταν κατά την επίθεση στους δίδυμους πύργους στη Νέα Υόρκη στις 9/11 του 2001.

 


defencenet.gr

 

 

Επικοινωνία
Τηλ:6974 338163
Email: info@preveza-info.gr

All rights reserved
2008 - 2020