Έκλεισε στα 652 εκ. ευρώ η πώληση του 33% του ΟΠΑΠ
Καταχωρήθηκε: 01:02:15 - 2-5-2013
Στα 652 εκατομμύρια ευρώ έκλεισε η συμφωνία πώλησης του 33% του ΟΠΑΠ στην Emma Delta,χωρίς το τίμημα αυτό να περιλαμβάνει το μέρισμα της χρήσης του 2012.
Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, δήλωσε πριν απο λίγο ότι η πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίηση που πραγματοποιήθηκε στην χώρα μας «ολοκληρώθηκε με επιτυχία» και πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων θα συνεχιστεί «με αποφασιστικότητα».
«Τα οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο είναι πολλαπλά, αφού αποδεικνύεται η εμπιστοσύνη των επενδυτικών κεφαλαίων στην ελληνική Οικονομία και ταυτόχρονα εξασφαλίζονται για πρώτη φορά, πέραν του τιμήματος και έσοδα από φόρους 30% επί των μικτών κερδών που θα μπαίνουν κάθε χρόνο στο δημόσιο ταμείο...» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας. «Το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων θα συνεχιστεί από την κυβέρνηση με αποφασιστικότητα, προκειμένου, να επισπευστεί η έξοδος της χώρας από την κρίση με τους ταχύτερους δυνατούς χρόνους και επωφελέστερους όρους για την εθνική μας οικονομία».
Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ για τη συμφωνία με την Emma Delta Ltd.
kathimerini