ΓΣΕΕ Λαιμητόμο το πολυνομοσχέδιο κυβέρνησης τρόικα
Καταχωρήθηκε: 17:55 - 28-3-2014
Mε την αγωνία να ικανοποιήσει άμεσα τους δανειστές και ακολουθώντας τη γνωστή διαδικασία του τεράστιου σε έκταση νομοθετήματος με κρυφές διατάξεις, η κυβέρνηση κατέθεσε στη βουλή ένα ακόμη πολυνομοσχέδιο που στέλνει στη γκιλοτίνα εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.
Με απαράδεκτες και καταστροφικές ρυθμίσεις που εντέχνως, κατά τη συνήθη τακτική της, κρύβει μέσα σε άρθρα του πολυνομοσχεδίου, καταργεί στην ουσία κάθε παροχή κοινωνικής ασφάλειας από το ήδη στραπατσαρισμένο κοινωνικό κράτος.
Η Κυβέρνηση, σε ρόλο «καταστροφέα», υιοθετώντας το δόγμα των «προληπτικών» μέτρων (κατάργηση τριετιών μετά το 2017) και με τη λογική του YES MAN προς την τρόικα, καταργεί μεταξύ άλλων χωρίς ίχνος δικαίου, τις παροχές μητρότητας, το οικογενειακό επίδομα, οδηγεί τους ήδη κουτσουρεμένους μισθούς να γίνουν ψίχουλα μέσα από την κατάργηση των τριετιών, μειώνει ακόμη περισσότερο τις ήδη πενιχρές συντάξεις, δίνει τη χαριστική βολή στα ασφαλιστικά ταμεία , δίνει στην προσωρινή απασχόληση μόνιμο χαραχτήρα, συρρικνώνει κάθε επαγγελματικό κλάδο στη χώρα.
Τα Συνδικάτα και οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές.
H ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό και αγωνιστικό παρών στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται την Κυριακή στο Σύνταγμα.