Τι κρύβεται από την αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας
Καταχωρήθηκε: 17:05 - 20-11-2014
Γράφει ο Μ.Μ.
Την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται από προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως είναι ο Γλεζος, ο Παπαδημούλης και σήμερα ο Σταθάκης , αλλαγή στάσης στο θέμα της εκλογής του προέδρου. Εκεί που ήταν σίγουροι για τις πρόωρες εκλογές τώρα συζητούν για τον πρόεδρο και οι εκλογές αργότερα όποτε ‘’κάτσουν’’.
Επειδή στην πολιτική πολλές φορές μια δήλωση κρύβει διαφορετικό σκοπό από το προφανές, θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε τις πραγματικές προθέσεις των τελευταίων δηλώσεων .
Τα ενδεχόμενα μοιάζουν να είναι δύο:
-Στο πρώτο ίσως θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η συγκυβέρνηση είναι πολύ κοντά στους 180 βουλευτές για την εκλογή προέδρου και προσπαθούν να γλυτώσουν το κάζο και ‘
-στο δεύτερο ίσως να θέλουν να ατονίσουν την προσπάθεια για τον μαγικό αριθμό των 180.
Σε κάθε περίπτωση ο Μάρτης του 2015 είναι πολύ κοντά και όπως λέει και ο σοφός λαός ''Κυριακή κοντή γιορτή''