ΕΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Εξόρμηση στον Σμόλικα
Καταχωρήθηκε: 09:20:28 - 7 Ιουλίου 2011

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανάβαση στο γερο-Σμόλικα (υψόμετρο 2637μ.) και στη συνέχεια διανυκτέρευση στη μυθική Δρακόλιμνη. Έχουμε μπει για τα καλά στο χιονισμένο πεδίο και οι τραβέρσες διαδέχονται η μία την άλλη. Ο καιρός πολύ καλός, όπως και η σηματοδότηση, η οποία μας οδηγεί απροβλημάτιστα σε χαρακτηριστικό διάσελο απ' όπου έχουμε καταπληκτική θέα σε όλον τον όγκο της Τύμφης με την Γκαμήλα να κλέβει τη ματιά μας. Λίγο ακόμα ψηλότερα και η κορυφή μας υποδέχεται. Μετά το ζωντανό μάθημα Γεωγραφίας, μιας και η μισή Ελλάδα είναι στα πόδια μας, κατηφορίζουμε για τη Δρακόλιμνη. Οι σκηνές στήνονται γρήγορα και σε λίγο απολαμβάνουμε ένα καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα πριν παραδοθούμε στην γλυκιά αγκαλιά του Μορφέα μέσα στους υπνόσακους.
Κυριακή πρωί και αποφασίζουμε να πάρουμε το πρωινό μας στη μισοπαγωμένη Δρακόλιμνη με τον ανατέλλοντα ήλιο να προσπαθεί να μας ζεστάνει. Στη συνέχεια ακολουθούμε το μονοπάτι, το οποίο μας οδηγεί βαθειά μέσα στο ελατόδασος κατηφορίζοντας για την Αγία Παρασκευή.
Το μεσημέρι και αφού έχουμε περάσει άπειρα ξέφωτα με άφθονο γρασίδι, μας βρίσκει στο χωριό να απολαμβάνουμε τα εδέσματα της γνωστής Ταβέρνας - Καφενείο. Ξαπόσταμα και κουβεντούλα και να ο μαγαζάτορας με το αγροτικό του να μας ανακοινώνει ότι σε λίγο θα μας μεταφέρει πίσω στην Σαμαρίνα. Πραγματικά αξέχαστη εμπειρία η μεταφορά των "ζώντων ζώων" στην καρότσα του μαγαζάτορα "Σουμάχερ".
Σελίγο έχουμε φτάσει στη Σαμαρίνα και προσπαθούμε να ξεζαλιστούμε από τις στροφές και το καυσαέριο. Στο δρόμο της επιστροφής αναλογιζόμαστε τις μέρες που ζήσαμε στην όμορφη και δοξασμένη Πίνδο και υποσχόμαστε να ξαναβρεθούμε γρήγορα πάλι κοντά της. Μέχρι τότε "Κάλι Μπούνα" δηλαδή "Καλή Στράτα