Ο τερματισμός των τουρκικών αποσταθεροποιητικών κινήσεων προϋπόθεση για να συνεχιστούν οι συνομιλίες
Καταχωρήθηκε: 00:23 - 18-4-2015
Ο τερματισμός των τουρκικών αποσταθεροποιητικών κινήσεων για την περιοχή είναι μία προϋπόθεση για να συνεχιστούν οι συνομιλίες. Οι οποίες, πράγματι, πρέπει να συνεχιστούν για να υπάρχει λύση.
Από την άλλη πλευρά, εύχομαι να συνεχίζεται και ο συντονισμός μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. Συντονισμός αναγκαίος για να λυθεί το Κυπριακό πρόβλημα, όπως άλλωστε ορίζεται από τις ανάγκες και της Ιστορίας και των αγώνων που έχουμε δώσει μαζί και του καινούργιου χώρου, στον οποίο οφείλουμε να συμπλεύσουμε, που είναι ο χώρος των υδρογονανθράκων και των ενεργειακών δρόμων που έχουμε ανοίξει.
Είχα μία άριστη, φιλική -άλλωστε με τον Νίκο Αναστασιάδη είναι γνωστές οι σχέσεις μας- επαφή με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον οποίο τον ευχαριστώ για μία σε βάθος ενημέρωση που είχε την καλοσύνη να μου κάνει.