Home

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών - Διαβάστε τι συζητήθηκε...

Καταχωρήθηκε: 18:52 - 28-11-2015

Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα η μαραθώνια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια του συμβουλίου ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα εθνικό μέτωπο για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και για να μη μειωθούν οι κύριες συντάξεις.

 

Στο κλίμα αυτό ο πρωθυπουργός πρότεινε στους πολιτικούς αρχηγούς την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος, πρόταση όμως στην οποία προβάλλουν αντιρρήσεις τόσο ο πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης όσο και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

 

«Έχετε το θράσος να λέτε εσείς ότι αυτό ήταν το χειρότερο μνημόνιο όταν επί των ημερών σας έγιναν αυτές οι μειώσεις στις συντάξεις;» τόνισε -σύμφωνα με πληροφορίες- εξοργισμένος ο κ.Τσίπρας όταν οι πολιτικοί αρχηγοί αρνήθηκαν να συνυπογράψουν δύο διαφορετικές ανακοινώσεις για το ασφαλιστικό

 

Ο πρωθυπουργός είχε προτείνει νωρίτερα τη δημιουργία δυο επιτροπών, μια για το Ασφαλιστικό και μια για την Συνταγματική Αναθεώρηση, πρόταση όμως που επίσης δεν έγινε αποδεκτή από κάποιους πολιτικούς αρχηγούς.

 

Οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με την εξαίρεση του Βασίλη Λεβέντη, είχαν προαναγγείλει ότι δεν προτίθενται να προσφέρουν λευκή επιταγή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να προχωρήσει σε επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό.

 

 

Επικοινωνία
Τηλ:6974 338163
Email: info@preveza-info.gr

All rights reserved
2008 - 2020