Home

Eurogroup: Κλείστε την Β' αξιολόγηση - Συνολικές αποφάσεις την 5η Δεκεμβρίου

Καταχωρήθηκε: 08:00 - 8-11-2016

Την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος το συντομότερο δυνατό συνέστησε σήμερα το Eurogroup προκειμένου να ληφθούν συνολικές αποφάσεις για την Ελλάδα στην επόμενη συνεδρίασή του στις 5 Δεκεμβρίου.

 

“Μας ενημέρωσαν οι εκπρόσωποι των θεσμών για την εποικοδομητική συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, την πρόοδο που έχει σημειωθεί, προκειμένου να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση το συντομότερο”, ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

 

Ο ίδιος παρέπεμψε στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, όταν ο Eυρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ESM) θα έχει περισσότερα στοιχεία για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ρύθμισης του ελληνικού χρέους και θα έχουν αξιολογηθεί οι μεταρρυθμίσεις του δεύτερου προγράμματος, οι οποίες είναι σημαντικές και μεταξύ άλλων αφορούν την αγορά εργασίας, το ασφαλιστικό και τα δημοσιονομικά μέτρα το 2017 και το 2018.

 

Όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν ως τις αρχές Δεκεμβρίου, προκειμένου να συνεδριάσει πριν από το τέλος του έτους το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε ο Πολ Τόμσεν που εκπροσωπούσε το Ταμείο στο Eurogroup, ανέφερε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

 

 

Επικοινωνία
Τηλ:6974 338163
Email: info@preveza-info.gr

All rights reserved
2008 - 2020