Home

Για την oικονομική διακυβέρνηση της Ε.Ε. συζητάει το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο.

Καταχωρήθηκε: 10:38:23 - 27 Σεπτεμβρίου

O Πρόεδρος του EK, Jerzy Buzek επεσήμανε, κατά την έναρξη της συνόδου, τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας επί του νομοθετικού πακέτου για την οικονομική διακυβέρνηση, την ώρα των ερωτήσεων με τον Πρόεδρο του Eurogroup Jean-Claude Juncker και την ομιλία του Προέδρου της Επιτροπής José Manuel Barroso για την "Κατάσταση της Ένωσης".

 

O Πρόεδρος Buzek αναφέρθηκε, επίσης, στη συζήτηση για την Ανατολική Εταιρική Σχέση με την Ύπατη Εκπρόσωπο, Catherine Ashton, καλωσόρισε την πρώτη εκπροσώπηση της ΕΕ στη Γενική  Συνέλευση του ΟΗΕ από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Herman Van Rompuy και καταδίκασε τις εκτελέσεις του Troy Davis και του Alireza Molla-Soltani.

 

Σε ότι αφορά το πακέτο των έξι νομοθετημάτων για την οικονομική διακυβέρνηση ο κ. Buzek δήλωσε ότι αποτελεί "μεγάλο θρίαμβο" το γεγονός ότι θα τεθεί σε ψηφοφορία μετά από ένα έτος διαπραγματεύσεων, κάτι που δείχνει ότι "η κοινοτική μέθοδος είναι ο πιο δόκιμος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η κρίση", προσθέτοντας ότι η κρίση ανέδειξε την ανάγκη η νομοθεσία να προχωρεί ταχύτερα.

 

Για την Ώρα των ερωτήσεων με τον Πρόεδρο του Eurogroup, Jean-Claude Juncker, ο κ. Buzek τόνισε ότι αυτό θα δώσει στους ευρωβουλευτές "νέα μέσα εκπροσώπησης στους πολίτες".

 

Σε ότι αφορά την ομιλία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την "Κατάσταση της Ένωσης" ο Πρόεδρος Buzek είπε ότι αναμένει τη θέσπιση περαιτέρω νομοθεσίας για την αντιμετώπιση της κρίσης. Προσέθεσε, ακόμη, ότι η συζήτηση με την Ύπατη Εκπρόσωπο Ashton, εν όψει της διάσκεψης της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης στη Βαρσοβία (29 - 30 Σεπτέμβριου) θα είναι άλλη μια ευκαιρία για τους ευρωβουλευτές να αποδείξουν ότι γνωρίζουν τη σοβαρότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

 

 

Επικοινωνία
Τηλ:6974 338163
Email: info@preveza-info.gr

All rights reserved
2008 - 2020