Nα διορθώσουμε τα σφάλματά μας, αλλά όχι τιμωρώντας τους πολίτες.
Καταχωρήθηκε: 19:21:43 - 10 Οκτωβρίου

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση άσκησε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι το πρόβλημα δεν είναι ούτε η κυβέρνηση ούτε ο Ευ.Βενιζέλος, αλλά η κρίση και πώς θα βγούμε από την κρίση. Ο ίδιος είπε ότι απαιτούνται μεν θυσίες, αλλά με φως: να διορθώσουμε τα σφάλματά μας, αλλά όχι τιμωρώντας τους πολίτες.
Ο κ. Σαμαράς τάχθηκε υπέρ της μείωσης του Δημοσίου, αλλά -όπως είπε- η κυβέρνηση απλά έκανε οριζόντιες περικοπές και δεν μείωσε το Δημόσιο.
Τάχθηκε υπέρ των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, αλλά και σε αυτό τον τομέα -όπως τόνισε- η κυβερνητική πολιτική ήταν λάθος εξαρχής και ακύρωνε την όποια προσπάθεια.
Ο ίδιος επανήλθε στο θέμα της αναδιαπραγμάτευσης, αρκεί όπως είπε, να υπάρχει μια σοβαρή και ισχυρή κυβέρνηση.
Αλλωστε, όπως συνέχισε, η αναθεώρηση των στόχων της 21ης Ιουλίου αυτό ακριβώς δείχνει.
FIMOTRO