Στ. Γιαννάκης: Ανακοίνωση με ααφορμή το έκτακτο τέλος ακινήτων
Καταχωρήθηκε: 13:21:20 - 2 Δεκεμβρίου 2011

Με αφορμή το έκτακτο τέλος ακινήτων, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 16-11-2011, ο επικεφαλής της Δημοτικής Ανανεωτικής Κίνησης Πρέβεζας κ .Στέργιος Γιαννάκης είπε τα ακόλουθα:
Με δεδομένο ότι το χαράτσι στα ακίνητα, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, είναι οριζόντιο άδικο μέτρο, πιθανότατα αντισυνταγματικό, αφού η ΔΕΗ δεν νομιμοποιείται να συμπεριλάβει στους λογαριασμούς της μη ανταποδοτικά τέλη, και θίγει κυρίως τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, προτείνουμε από την από την αρχή την στήριξη του Δήμου μας στους συμπολίτες μας, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν.
Σε μια εποχή, που λόγω της οικονομικής κρίσης, των αυξανόμενων λουκέτων και της ανεργίας που ταλανίζουν και την πόλη μας, έχουμε καθήκον ως Δήμος να δημιουργήσουμε μια «ομπρέλα προστασίας» για τους αδύναμους συμπολίτες μας, με στόχο την μεταξύ μας συσπείρωση και αλληλεγγύη, αυτές τις δύσκολες ώρες.
Μπορεί η πλειοψηφία των συμπολιτών μας να ήταν αντίθετοι με το κίνημα « δεν πληρώνω», αλλά αυτή η ληστρική επιδρομή της Κυβέρνησης, είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσει ένα νέο κίνημα πλειοψηφίας, το « δεν έχω να πληρώσω », με ότι αυτό σημαίνει για τα δημόσια οικονομικά.
Ο φόρος αυτός δεν είναι έκτακτος και δεν θα ισχύσει μόνο μέχρι το 2014, όπως μας έλεγαν.
Σύμφωνα με έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε παράγραφο που προσετέθη στη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, αναφέρεται ότι: « η Ελλάδα από τον φόρο ακινήτων μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος, θα αντλήσει μέχρι το τέλος του 2011, 1.667 εκατομμύρια ευρώ και τα ποσά αυτά θα είναι αυξανόμενα τα επόμενα χρόνια » .
Μετά από αυτά γίνεται προφανές ότι αν δεν αντισταθούμε τώρα θα πληρώνουμε συνέχεια.
Γι’ αυτό προτείνουμε άμεσα:
1ον : να συνταχτούμε με τους Δήμους εκείνους που ήδη έχουν εναντιωθεί στο μέτρο - όπως είναι ο Δήμος Νέας Ιωνίας Αττικής, ο Δήμος Πειραιά, Περιστερίου,
Σαρωνικού και άλλοι – και να αναζητήσουμε κοινές δράσεις,
2ον : να ορίσουμε τριμελή επιτροπή με επικεφαλής Δικηγόρο, για την ενεργή
συμπαράσταση στους δημότες μας,
3ον : να στείλουμε εξώδικο στη ΔΕΗ ώστε να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι
απ’ αυτό το λόγο.
4ον : να εκδώσουμε ως Δήμος ψήφισμα προς αυτή την κατεύθυνση.
Πρέβεζα 17-11-2011
Το γραφείο τύπου