Home

Βόμβα Κατσέλη με δύο έγγραφα που ακυρώνουν επιχειρηματολογία περί εξόδου από το ευρώ

Καταχωρήθηκε: 03:52:10 - 13-2-2012

Ένα πιο ισχυρό στοιχείο από το «όχι» της ψήφου της, κατέθεσε η βουλευτής Λούκα Κατσέλη.

Δύο έγγραφα που φαίνεται να ακυρώνουν την επιχειρηματολογία περί εξόδου από το ευρώ και την «αναπτυξιακή» και «μεσσιανική» λειτουργία του Μνημονίου.

Στο πρώτο έγγραφο, το οποίο είναι επίσημο έγγραφο της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας...

(ΕΚΤ), η Τράπεζα εξετάζει την δυνατότητα αποπομπής μιας χώρας μέλους από την Ευρωπαική Ένωση.

Σε αυτή την υπόθεση εργασίας,η ΕΚΤ είναι κατηγορηματική ότι δεν υπάρχει νομική υπόσταση σε ένα τέτοιο σενάριο.

Δεν μπορεί δηλαδή νομικά να στηριχτεί μια τέτοια απόφαση.


Αρα η επιχειρηματολογία περί κινδύνου εξόδου από την ΕΕ και τη ζώνη του ευρώ είναι χωρίς υπόσταση και καθαρά προπαγανδαστική.


Στο δεύτερο έγγραφο, η Λούκα Κατσέλη, με εμπεριστατωμένη ανάλυση προβλέπει πως το Μνημόνιο 2, που εμφανίζεται ως αναπτυξιακή λύση και όχι παγίδα ύφεσης, θα δημιουργήσει ύφεση του 7%


Με αντίστοιχη μελέτη η Κατσέλη είχε προβλέψει στο πρώτο μνημόνιο πως θα δημιουργήσει ύφεση της τάξης του 5% για το 2012.

Η πρόβλεψή της, είχε προκαλέσει την αντίδραση του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη,ο οποίος την είχε κατηγορήσει ότι δεν ξέρει τι λέει, και προσδιόριζε την ύφεση στο μόλις 2,8 %.

Τελικώς η ίδια η τρόικα στην πρόβλεψή της για το 2012, μιλάει για ύφεση 4-5%.

Η Κατσέλη υποστηρίζει πως η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να πληρώνει μισθούς και συντάξεις λόγω πλεονάσματος και το θέμα είναι να διαπραγματευτεί ένα PSI που δεν θα έχει τους όρους περικοπών του Μνημονίου.

Αυτό μπορεί να το κάνει αρκεί να μπει στη λογική διαπραγμάτευσης.

Η Ευρωπαική Ένωση δεν μπορεί να αποπέμψει την Ελλάδα από το ευρώ, αλλά θα έχει όλες τις δυσμενείς συνθήκες από την παραμονή της.

Άρα θα κληθεί να επιλέξει ένα άλλο PSI, που δεν οδηγεί την Ελλάδα στην ύφεση.

http://24gr.blogspot.com

 

 

Επικοινωνία
Τηλ:6974 338163
Email: info@preveza-info.gr

All rights reserved
2008 - 2020