Home

Ένταξη όλων των τμημάτων Πληροφορικής σε αυτόνομες Σχολές Πληροφορικής

Καταχωρήθηκε: 02:31:43 - 23 Μαρτίου 2011

Ανάγκη υπέρβασης του κατακερματισμού των σπουδών Πληροφορικής

 

Αθήνα, 3 Φεβρουαρίου 2011

Την ένταξη των τμημάτων Πληροφορικής και Μηχανικών Υπολογιστών σε αυτόνομες σχολές Πληροφορικής ανά εκπαιδευτικό ίδρυμα προτείνει προς το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας με επιστολή της στα πλαίσια της συζητούμενης αναδιάρθρωσης των Πανεπιστήμιων και των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας μας.

Ειδικότερα, στην επιστολή αυτή, η οποία είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά από τη διεύθυνση http://www.epe.org.gr/showarticle.jsp?articleid=449, η Ένωση επισημαίνει την ανάγκη για μια συγκεκριμένη ρύθμιση δομικού χαρακτήρα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που θα διασφαλίζει την ποιότητα σπουδών και τη δυνατότητα ανάπτυξης των αντιστοίχων ειδικοτήτων που έχουν ήδη εμφανιστεί καθώς και όσων νέων εξειδικεύσεων προκύπτουν εξελικτικά ώστε να διασφαλιστεί η κοινή βασική εκπαίδευση (εκπαίδευση κορμού) όλων των Ελλήνων Πληροφορικών.

Στις Σχολές Πληροφορικής, που προτείνεται να ιδρυθούν ανά ίδρυμα, θα μπορέσουν να ενσωματωθούν μια σειρά από γνωστικά αντικείμενα που σήμερα είναι διάσπαρτα σε διαφορετικά τμήματα σε διαφορετικές σχολές (Ιατρική Πληροφορική, Τεχνητή Νοημοσύνη, Μηχανική Η/Υ, Τεχνολογίες Δικτύων, Ψηφιακή Τέχνη, Πληροφορία & Επικοινωνία, Βιομηχανική Πληροφορική, Διαδίκτυο και Δημοσιογραφία...). Περαιτέρω, θα καταστεί ευχερέστερη η αναπροσαρμογή των γνωστικών αντικειμένων καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, κάτι που δυσχεραίνεται σήμερα με τον κατακερματισμό των τμημάτων Πληροφορικής σε σχολές διαφορετικής φυσιογνωμίας (Πολυτεχνικές ή Τεχνολογικών Εφαρμογών, Οικονομικές, Θετικών Επιστημών κ.λ.π.).

 

 

Επικοινωνία
Τηλ:6974 338163
Email: info@preveza-info.gr

All rights reserved
2008 - 2020