ΩΡΑ
20:02
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
4-2-2016
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Άρτα

<

Δυναμικες απεργιακές κινητοποιήσεις και στην Άρτα


ΠΕΛΜΑ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2021 🌟 Ανακάλυψε Μοναδικά σχέδια στις καλύτερες τιμές!

 

Απο νωρίς το πρωϊ δυνάμεις του Εργατικού Κέντρο Άρτας και του σωματείου εμπορουπαλλήλων με πανό που αναγράφει «Εργάτες-Αγρότες-ΕΒΕ-Φοιτήτες με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές» απέκλεισαν την είσοδο της αλυσίδας καταστημάτων "ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ¨ στο κέντρο της πόλης και με ανακοινώσεις καλούσαν στη σημερινή απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Άρτας που αποτελεί στήριγμα του ΠΑΜΕ, στις 10.30 το πρωί. Ταυτόχρονα οι αγρότες συνεχίζοντας για 11η μέρα το μπλόκο στη Γέφυρα της Άρτας, προχώρησαν σε ολοήμερο αποκλεισμό των δρόμων.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των εργατών,αγροτών,ΕΒΕ,μαθητών, φοιτητών,  και λαϊκών στρωμάτων στην απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Άρτας και τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ παρά τον άστατο καιρό και κόντρα στην βροχή .

Στην απεργιακή συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος του ΕΚΑ Γιάννης Γάλλιος που ανέφερε ότι:

“Σήμερα με τη μαζική συμμετοχή μας στέλνουμε αποφασιστική και καθαρή απάντηση του εργαζόμενου λαού: Ο νόμος Κατρούγκαλου να μη φτάσει καν στη Βουλή. Να αποσυρθεί. Δεν διορθώνεται, δεν παίρνει τροποποιήσεις και τροπολογίες, δεν φτιασιδώνεται, δεν αλλάζει. Μόνο ανατρέπεται! Οσοι μιλούν για τροποποιήσεις και αλλαγές έχουν λερωμένη τη φωλιά τους! Είναι οι ίδιοι που έχουν στηρίξει την ουσία των μέτρων. Είναι οι δυνάμεις εκείνες που έχουν συνδιαμορφώσει και στηρίξει διαχρονικά την αιματηρή επίθεση που σήμερα αντιμετωπίζουμε. Είναι τα κόμματα που μαζί με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ψήφισαν όλοι μαζί το 3ο και φαρμακερό μνημόνιο και τώρα κάνουν πως διαφωνούν. Αρκετά με την κοροϊδία και τις απάτες τους! Με μια φωνή απαιτούμε: Να πληρώσει η πλουτοκρατία, η μεγαλοεργοδοσία. Αυτοί που κατάκλεψαν τα Ταμεία, αυτοί που ευθύνονται για την κρίση, την ανεργία, τα άθλια μεροκάματα, την ανασφάλιστη δουλειά, τη φτώχεια. Να πληρώσουν αυτοί που η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχουν "υπεύθυνη" στάση, δηλαδή οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι μεγαλέμποροι. Αρκετά ματώσαμε για τα κέρδη τους. Απαιτούμε Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Δεν θα μας γυρίσουν στις αρχές του προηγούμενου αιώνα!”

 Στην συγκέντρωση χαιρέτησαν ο πρόεδρος των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Άρτας Καραγιάννης Γρηγόρης, απο το σύλλογο γυναικών Άρτας παράρτημα ΟΓΕ Μαρία Κικιώνη.

Μετά ακολούθησε μεγάλη σε όγκο πορεία συγκροτημένη σε μπλόκ απεργών απο τον κλάδο κατασκευών, εργοστάσιο ΒΙΚΗ, Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας, άλλων εργασιακών χώρων, μαθητών, συνταξιούχων και άλλων λαϊκών στρωμάτων που κατέληξε στο Μπλόκο των Αγροτών που έχει συγκροτηθεί στη Γέφυρα της Άρτας εδώ και 11 μέρες.

Στην συγκέντρωση μίλησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν.Αρτας Βαγγέλης Μπέτσας και διαβάστηκε ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης απο το Παναγιώτη Κυρτσά γραμματέα του ΕΚΑ.

 

 

 

Ψήφισμα απεργιακής συγκέντρωσης 4 ΦΛΕΒΑΡΗ

 

Όλοι εμείς που συγκεντρωθήκαμε στο ΕΚΑ μετά απο κάλεσμα του σήμερα ΠΕΠΜΤΗ 4 Φλεβάρη εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα της φτωχομεσαίας αγροτιάς που σήκωσε το ανάστημά της, βγηκε στους δρόμους και στα μπλόκα, ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, η οποία ολοκληρώνει το έγκλημα, βάζοντας ταφόπλακα σε ό,τι είχε απομείνει όρθιο στην κοινωνική ασφάλιση από τους αντιασφαλιστικούς νόμους των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Η μήτρα που γεννά τα προβλήματα των αγροτών και προκαλεί τις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα είναι η ίδια με αυτή που γεννά και τα προβλήματα που βιώνουν στο πετσί τους οι εργάτες και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Είναι η πολιτική που έχει ως στοχό την διατήρηση και αύξηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων και όχι την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών μας.

Στον πόλεμο που μας κήρυξαν πρέπει να κάνουμε μπλόκο. Μπλόκο στις επιδιώξεις τους, μπλόκο στη στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου. Μπλόκο στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Είναι αναγκαίο να προβάλουμε με τον αγώνα μας κοινά αιτήματα και στόχους που μπορούν να δώσουν διέξοδο στα οξυμένα προβλήματα που βιώνουμε. Να παραμερίσουμε όσους θέλουν να μας κρατάν εγκλωβισμένους σε έναν αγώνα κάτω από ξένη, προς τα συμφέροντά μας, σημαία. Δεν μπορεί ο μικρομεσαίος αγρότης να γίνεται απλά το ντεκόρ και στην ουσία να μπαίνουν στο τραπέζι τα αιτήματα των μεγαλοαγροτών-επιχειρηματιών που οδηγούν από την πίσω πόρτα στον αφανισμό των μικρών. Αντίστοιχα, ο εργαζόμενος να γυρίσει την πλάτη στη λογική του μικρότερου κακού, στην υποταγή των διεκδικήσεών του στο όνομα της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρήσεων. Χρειάζεται να μπει τέρμα στις προσπάθειες υπονόμευσης και ξεπουλήματος των αγώνων.

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας θα εντείνει τις προσπάθειες να αναπτυχθεί παραπέρα ο συντονισμός και η κοινή δράση μας με την μικρομεσαία αγροτιά, ενάντια στην ταξική πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - μεγάλου κεφαλαίου, που χτυπά εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους για να σταματήσουμε την αντιλαϊκη πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-επιχειρηματικών ομίλων.

Διεκδικούμε από κοινού:

  • ·Να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό έκτρωμα, που δεν παίρνει καμία διόρθωση και να καταργηθούν όλοι οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι (ΝΔ/ΠΑΣΟΚ).
  • ·Αποκλειστικά δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της Υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας. Έξω οι επιχειρηματικοί όμιλοι από την Ασφάλιση και την Υγεία.
  • ·Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλους.
  • ·Αναπλήρωση των απωλειών κύριων και επικουρικών συντάξεων, επαναφορά της 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης, για εργαζόμενους, ΕΒΕ και αγρότες και των παροχών ασφάλισης, υγείας, πρόνοιας με επαναφορά στα επίπεδα του 2009.
  • ·Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη ανέργων, εργαζομένων με προσωρινή, εκ περιτροπής εργασία και συμβάσεις έργου.
  • ·Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ για μισθωτούς, ΕΒΕ και αγρότες.
  • ·Αποκατάσταση των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, που καταληστεύθηκαν από τις αστικές κυβερνήσεις και το μεγάλο κεφάλαιο διαχρονικά. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο που ευθύνεται για τα χάλια των Ταμείων.
  • ·Να μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησης και ο χρόνος εργασίας (60 έτη για τους άνδρες, 55 για τις γυναίκες, για εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και στα 55 και 50 αντίστοιχα για τα ΒΑΕ).
  • ·Όχι στη φοροληστεία και στα χαράτσια. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί, για εργάτες, αγρότες, ΕΒΕ.
  • ·Αποκατάσταση όλων των απωλειών της τελευταίας εξαετίας, σε μισθούς, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ουσιαστικά μέτρα στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους.

Με την κοινωνική συμμαχία μας και τον αγώνα μας, μπορούμε να βάλουμε φρένο στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, μεγάλου κεφαλαίου, αλλά και να περάσουμε στην αντεπίθεση να τους ανατρέψουμε, διεκδικώντας εμείς να κάνουμε κουμάντο σ’ αυτόν τον τόπο και να οργανώσουμε την οικονομία με στόχο την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς και των μικρών ΕΒΕ και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών.

 

Άρτα 4/2/2016

|


Ροή Ειδήεων

09:05 | Πρέβεζα
Αποχωρούν τα ΕΛ.ΠΕ. από την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στις χερσαίες παραχωρήσεις Άρτας - Πρέβεζας


07:04 | Ελλάδα
Χρυσός ολυμπιονίκης ο Μίλτος Τεντόγλου


06:47 | Ελλάδα
Χρυσό στην κωπηλασία ο Στέφανος Ντουσκος


15:02 | Ελλάδα
Η προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια και η πρόκριση στον τελικό των κρίκων! [Video]


12:44 | Ελλάδα
Σήμερα στις 2 η έναρξη της ολυμπιάδας του #Tokyo2020, καλή επιτυχία στην Ελληνική Αποστολή


17:05 | ΠΡΕΒΕΖΑ
Το νέο ΚΔΑΠ στη Μαργαρώνα της Ροδάνθης Σωτηροπούλου είναι επιτέλους κοντά σας!


06:47 | Αθλητικά
Πρωταθλητές οι Bucks με 50 πόντους του Γιάννη Αντετοκούνμπο


15:02 | Ελλάδα
Διαδικτυακή Παρουσίαση του Παράκτιου Μετώπου & της Marina Galleria


12:33 | Ελλάδα
Ξεκινούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του ΤΟΚΙΟ
Το πλήρες πρόγραμμα της ΕΡΤ20:05 | ΠΡΕΒΕΖΑ
''Οι Ατσάλινες '' 4 και 5 Αυγούστου στο κηποθέατρο της Πρέβεζας


18:50 | ΠΡΕΒΕΖΑ
Ασθενής σεισμική δόνηση κοντά στην Πρέβεζα


12:06 | Πρέβεζα
''ΜΑΓΙΑ Η ΜΕΛΙΣΣΑ'' στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ την Παρασκευή 2/7στις 8:30μ.μ.


09:05 | Πρέβεζα
Βένια Καραγιαννίδου μια Πρεβεζάνα στον τελικό του HOUSE OF FAME.


15:22 | Πρέβεζα
Ανακοινώθηκαν οι γαλάζιες σημαίες για το 2021 - 7 στην Πρέβεζα