ΩΡΑ
17:05
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
10-3-2017
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αρθρογραφία

<

Και μένει στους αριστερούς να μιλάνε ακόμα για δόγματα


ΠΕΛΜΑ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2021 🌟 Ανακάλυψε Μοναδικά σχέδια στις καλύτερες τιμές!

 

Γράφει ο Βασίλης Καραβάσης

 

Και μένει σ’ αυτούς να μιλάνε ακόμα για δόγματα. Και έχεις όλους τους βουλευτές να δηλώνουν ικανοποιημένοι!! Ντροπή ρε σεις… (έλεγα από προχθές στο πρώτο μέρος.)

Και μένει να επικρατούν επισφαλείς ισορροπίες και οι παράλογοι συμβιβασμοί αντί των αναγκαίων ρήξεων και ανατροπών. Σε κάθε τι σάπιο. Και ο Ιούνης είναι πλέον ΠΙΟ κοντά. Και προβλέπεται καυτός. Ενώ ο Τσίπρας και οι αριστεροί δεν μαθαίνουν και ΔΕΝ θέλουν να μάθουν. Ούτε από τους «κουμπάρους» του Κωστάκη, ούτε από τα δομημένα ομόλογα, όπου διαφθορά και κομματισμός κυλίστηκαν στο βούρκο με εκρηκτικά αποτελέσματα για την κυβέρνηση και το «πεδίο ήθους της εξουσίας». Με τους υπουργούς με τις offshoreόπου νόμιμον = ηθικόν. Και τους Αλβανούς «φιλοξενούμενους» του Μαγγίνα.

Όχι… μόνο αυτά ήταν κι έμειναν γι αυτούς. Το κόστος το «πήραμε» πάνω μας. Εμείς. ΌΛΟΙ εμείς.

Όπως και τα 233 δις που δώσαμε για να σώσουμε τις τράπεζες. Που τις πούλησε η αριστερά έναντι 5 δις στα κοράκια.

Κι έτσι συνεχίζουν να κάνουν τα ίδια «λάθη» ανενδοίαστα και ανερυθρίαστα. Με τον Καλογρίτσα (απλώς αλλάζουν τα ονόματα), τα κανάλια, την δικαιοσύνη, τα ξεχασμένα σπίτια και εκατομμύρια υπουργών (πλούσιος κι αριστερός… τι τραγικό αλήθεια…!!) τα πακέτα των υπουργών και βολευτών στο εξωτερικό ή στους απορροφητήρες. Κι έτσι οι αμφιβολίες γι αυτούς από ρυάκι πήραν πλέον μορφή χειμάρρου. Και σε λίγο φτάνουμε και στον καταρράκτη!!

Και μένει σε όλους εμάς να μετράμε ζημιές γλείφοντας τις πληγές μας. Αντί να προσποριζόμαστε τα κέρδη (μικρά στην αρχή) από λελογισμένη και χρηστή διαχείριση των ελάχιστων (πλέον) πόρων. Και βλέπουμε το οικονομικό επιτελείο χωρίς καθόλου «ειδικό βάρος» να παραπαίει στα Eurogroup. Και την ίδια την κυβέρνηση με το στελεχιακό δυναμικό της… πιο φτωχό από ποτέ. Αλλά αλαζονικό μέχρι του σημείου να υβρίζουν όλους εμάς και τον καθένα ξεχωριστά όπως ο «άρχοντας» Μπαλάφας στο καφενείο  μεταξύ τύρου και αχλαδιού με το «Αιι πάενε από δω» στον διαμαρτυρόμενο πολίτη!!

Και σήμερα μετά από 10 χρόνια κρίσης και ύφεσης, καθώς και 6 μνημονίων και υπερφορολόγησης όλων ημών, ελάχιστα έχουν γίνει. Από μεταρρυθμίσεις εννοώ. Μιας και λεφτά υπάρχουν ακόμα να πληρώνουμε τους κάφρους. Αλλά διάθεση για να καταπολεμήσουμε την φοροδιαφυγή, δυνατότητα μείωσης των ελλειμμάτων και πρωτοβουλίες για επενδύσεις δεν υπάρχουν. Τουναντίον σαμποτάρουμε και τις λίγες επενδυτικές κινήσεις ή πιθανότητες (Αζέροι, Κόσκο). Συνάμα οι σπατάλες.. καλά κρατούν. Ο συντονισμός είναι απών ή ανύπαρκτος. Η παιδεία είναι στον αυτόματο, τα νοσοκομεία και η υγεία καρκινοβατούν και όλοι στην αριστερά κοιμούνται κι ονειρεύονται ελαφρύνσεις και διαγραφές χρεών από τους εταίρους. Τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης δηλαδή. Και συμμετοχή μας στην ποσοτική χαλάρωση της Ευρ. Κεντρ. Τράπεζας. Που υπόψιν ότι τακτικές της Ευρώπης όπως η ποσοτική χαλάρωση -που όλοι ακούμε αλλά λίγοι ξέρουμε τους όρους ή την σοβαρότητα τους, γίνονται αναγκαίες ΜΕΤΑ το τέλος της κρίσης. Και αυτό γιατί στην ευρωζώνη των 27 η διαφορά απόδοσης των κρατικών ομολόγων είναι μεγάλη μεταξύ των κρατών. Η Γερμανία ας πούμε, δανείζεται με αρνητικά επιτόκια... τους πληρώνουν οι αγορές για να τους δανείζουν, ενώ αν βγούμε εμείς με το χιούμορ που μας χαρακτηρίζει και τα χάλια μας που φαίνονται τοις πάσι, θα μας ξεσκίσουν με 10% και βάλε έως και διπλάσιο... χεχεχε. Γι αυτό και πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση και να μπούμε κι εμείς (άσχετο ότι ΔΕΝ προλαβαίνουμε) κάτω από την ομπρέλα  της ΕΚΤ η οποία έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιεί την ποσοτική χαλάρωση και να αγοράζει και τα δικά μας ομόλογα, να μας δανείζει δηλαδή ρευστό με χαμηλό επιτόκιο και καλύτερους όρους... τι εταίροι είμαστε άλλωστε? Ώστε να υπάρξει μια ισορροπία. Ακόμα και εταιρικά ομόλογα δύναται να αγοράσει δανείζοντας μεγάλες εταιρίες και επιχειρήσεις. Και βέβαια όλα αυτά χωρίς το άγχος ή τον φόβο του πληθωρισμού μιας και η υπάρχουσα έλλειψη ρευστότητας δεν ενθαρρύνει τον πληθωρισμό. Και αν προσθέσεις τον έλεγχο και λίγη παραπάνω σύνεση από την ΕΚΤ οι ατασθαλίες που μπορεί να προκύψουν θα είναι μια μικρή αλλά και μακρινή πιθανότητα.

Και για όσους αρέσκονται να ακούν ή να συζητούν για το Grexit,και για δραχμή... ωωππ εθνικό νόμισμα εννοούσα χεχε, να τονίσω ότι υγιείς οικονομίες υπέφεραν τα πάνδεινα από τα κοράκια των “αγορών” με αποτέλεσμα να στέκονται στις ουρές ώστε να εισχωρήσουν στην ΕΕ και το Ευρώ μας, προκειμένου να προστατευτούν αλλά και να προστατέψουν την οικονομία τους. Ακόμα και η Αλβανία (“νταξ’ βρε.. δεν εννοούσα αυτήν με το υγιής οικονομία) παλεύει γι αυτό. Μην δούμε και τους Σουηδούς στην ουρά.. χεχε Και σίγουρα η είσοδος στο ευρώ μπορεί να φέρνει οικονομικά οφέλη μαζί με τις υποχρεώσεις αλλά όλοι ξέρουν (πλην της ελληνικής αριστεράς) ότι μια χώρα ή το σύνολο της ΕΕ ΔΕΝ καθίσταται υπεύθυνη για τα χρέη της άλλης.

Αντί να οργανωθεί λοιπόν μια ισχυρή ομάδα τεχνοκρατών και με δεδομένη αξία στο χώρο τους, που θα δημιουργούσε καλύτερη εικόνα κάνοντας τομές στο κράτος αλλά και ακρωτηριασμούς στο δημόσιο και θα έδινε μια δυναμική πρωτόγνωρη στην κοινή γνώμη, συνεχίζουμε προσλαμβάνοντας αφισοκολλητές και κηπουρούς. Ενώ το αντίθετο, θα απελευθέρωνε κεφάλαια για την οικονομία και την ανάπτυξη -που όλοι θέλουν αλλά βαυκαλίζονται για χρόνια- διαφυλάττοντας και κάποια δημοσιονομική σταθερότητα χωρίς την επιβολή νέων φόρων. Άλλωστε το ξέρουν και τα παιδιά!! Οικονομία γίνεται περικόπτοντας τα έξοδα και αυξάνοντας τα έσοδα. Και σήμερα ΠΡΕΠΕΙ να αρχίσει να ισχύει το πρώτο. ΔΕΝ υπάρχουν άλλα περιθώρια ώστε να αυξηθούν τα έσοδα. ΘΑ το διαπιστώσουν (αν δεν το ξέρουν) σύντομα οι πάντες.

Κι έτσι η περίοδος Τσίπρα, από λύση ανάγκης και απαξίωσης των προηγούμενων «χείριστων», εξελίσσεται σε (άλλη) μια χαμένη ευκαιρία για όλους εμάς μαζί και την καθημαγμένη χώρα μας.

Και φυσικά γι αυτόν και τους ομοίους του.

|


Ροή Ειδήεων

09:05 | Πρέβεζα
Αποχωρούν τα ΕΛ.ΠΕ. από την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στις χερσαίες παραχωρήσεις Άρτας - Πρέβεζας


07:04 | Ελλάδα
Χρυσός ολυμπιονίκης ο Μίλτος Τεντόγλου


06:47 | Ελλάδα
Χρυσό στην κωπηλασία ο Στέφανος Ντουσκος


15:02 | Ελλάδα
Η προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια και η πρόκριση στον τελικό των κρίκων! [Video]


12:44 | Ελλάδα
Σήμερα στις 2 η έναρξη της ολυμπιάδας του #Tokyo2020, καλή επιτυχία στην Ελληνική Αποστολή


17:05 | ΠΡΕΒΕΖΑ
Το νέο ΚΔΑΠ στη Μαργαρώνα της Ροδάνθης Σωτηροπούλου είναι επιτέλους κοντά σας!


06:47 | Αθλητικά
Πρωταθλητές οι Bucks με 50 πόντους του Γιάννη Αντετοκούνμπο


15:02 | Ελλάδα
Διαδικτυακή Παρουσίαση του Παράκτιου Μετώπου & της Marina Galleria


12:33 | Ελλάδα
Ξεκινούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του ΤΟΚΙΟ
Το πλήρες πρόγραμμα της ΕΡΤ20:05 | ΠΡΕΒΕΖΑ
''Οι Ατσάλινες '' 4 και 5 Αυγούστου στο κηποθέατρο της Πρέβεζας


18:50 | ΠΡΕΒΕΖΑ
Ασθενής σεισμική δόνηση κοντά στην Πρέβεζα


12:06 | Πρέβεζα
''ΜΑΓΙΑ Η ΜΕΛΙΣΣΑ'' στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ την Παρασκευή 2/7στις 8:30μ.μ.


09:05 | Πρέβεζα
Βένια Καραγιαννίδου μια Πρεβεζάνα στον τελικό του HOUSE OF FAME.


15:22 | Πρέβεζα
Ανακοινώθηκαν οι γαλάζιες σημαίες για το 2021 - 7 στην Πρέβεζα