ΩΡΑ
08:24
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
13-3-2017
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αρθρογραφία

<

Κρίμα. Άλλη μια χαμένη ευκαιρία για τον τόπο μας. Και για τα παιδιά μας.


ΠΕΛΜΑ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2021 🌟 Ανακάλυψε Μοναδικά σχέδια στις καλύτερες τιμές!

 

 Γράφει ο Βασίλης Καραβάσης

Και μπορεί ο Τσίπρας να λογαριάζεται ως ο χειρότερος πρωθυπουργός ever, από πολύ μεγάλο ποσοστό Ελλήνων, αλλά με δεδομένες τις αρνητικές θέσεις του Κυρ. Μητσοτάκη για το δημόσιο και τους υπεράριθμους κηφήνες που θέλει κι αυτός να συνεχίσει να χαϊδεύει κι εμείς να τους πληρώνουμε, μαζί με τις εν γένει αδυναμίες του να συσπειρώσει γύρω του άξιους ανθρώπους απ’ όλους τους χώρους, καταλαβαίνει κανείς πόσο χαμηλά έχει πέσει ο δείκτης για το ποιον λογαριάζουν καλύτερο πρωθυπουργό για να διαχειριστεί την κρίση και να κάνει μεταρρυθμίσεις ώστε να φέρει και να πετύχουμε (επιτέλους) την ανάπτυξη που όλοι θέλουμε και η αριστερά διώχνει. Ανοίγοντας την ΕΡΤ και δίνοντας δουλειές σε Καρανίκες. Και άσε τον Καρανίκα να απολαμβάνει υψηλούς μισθούς κι επιδόματα πλυσίματος χεριών. Εμείς θα τα πληρώσουμε και αυτά. Η τα έργα των ημέτερων, τα κανάλια μαζί και τις εφημερίδες σε Καλογερίτσες.

 

Γενικά η εικόνα της ΝΔ δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Αλλά εκείνη του Τσίπρα και των απολειφαδιών της αριστεράς είναι μακράν η χειρότερη. Ο οποίος ΠΘ βγήκε λέγοντας για τα νταούλια και τις αγορές που θα χορεύουν στον ρυθμό της αριστεράς και ότι θα παρακαλάει η Μέρκελ να μας δανείσει. Και επειδή ΔΕΝ του βγήκαν τα “χαρτιά” κι έμεινε με τις αυταπάτες του, εμμένει σε ανήθικες τακτικές κι ενέργειες που μας κρατούν δέσμιους της κρίσης ξέροντας ότι στο μόνο που μπορεί να μας οδηγήσει είναι ΠΙΣΩ... εκεί στο οικονομικό μοντέλο που μας έφερε στην χρεοκοπία. Κι όλοι εμείς εξακολουθούμε να τον ακούμε. Πόσο μπροστά όλοι εμείς?? Πόσο ?? Μιας και κανείς μας(?) δεν βλέπει ότι οι «αυταπάτες» του Τσίπρα συνιστούν ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ όλων ημών και συνέχιση της εις το διηνεκές. Καθώς και συνέχιση των πληρωμών σε ότι αντισυνταγματικό, παράτυπο, παράνομο, και φαύλο σκεφτούν τα «αριστερά» μυαλά τους.

 

Γιατί δεν βλέπει, αυτός και οι όμοιοι του, δεν καταλαβαίνει ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα πλέον. Αν όχι για όλους εμάς, για τους περισσότερους.

 

Το ότι φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο, ένα βήμα πριν τον όλεθρο και τη χρεοκοπία ενώ χρωστάμε κοντά στο 1 τρις και σωθήκαμε ή μας σώζουν οι εταίροι μας και δανειστές μας, παρέχοντας για πολλοστή φορά πακτωλό χρημάτων, υποδηλώνει ότι το συγκεκριμένο οικονομικό αλλά και μοντέλο διακυβέρνησης μας τελείωσε. Χρεοκόπησε! Και αυτό γιατί οι πάντες υποτίμησαν τις συνέπειες του ακραίου κρατισμού που ήθελαν να διαιωνίσουν. Και μένει στον Τσίπρα να ζητάει (μάλλον ζητούσε τότε όταν ήταν στην αντιπολίτευση) την πρόσληψη άλλων 100 χιλ υπαλλήλων. Και να έχει ήδη βολέψει πάνω από 20 χιλ (διάβασα κάπου.) Και να θέλει κι άλλους… περισσότερους κηπουρούς.

 

Αντί να ξεκινήσει μεταρρυθμίσεις παντού. Να μειώσει (πριν τους κόψει) τους παχυλούς μισθούς και τα επιδόματα των εκλεκτών του ευρύτερου δημοσίου τομέα. Τις σπατάλες δηλαδή για τα χαρτζιλίκια των κολλητών του. Να απολύσει τους “κηφήνες” υπεράριθμους υπαλλήλους που απλά πληρώνονται και τους παράνομους που μπήκαν με πλαστά πτυχία (πάνω από 80 χιλ τους υπολόγιζε ένας υπουργός). Και να μειωθεί δραστικά ο Δημόσιος Τομέας και να κλείσουν οργανισμοί για την «αποξήρανση της Κωπαίδας» που έχουν 10 προϊσταμένους και 40 διευθυντές και τίποτα ως αντικείμενο εργασίας. Να μειωθούν έτσι (κάποια στιγμή) οι φόροι μιας και θα επιτύχουμε οικονομίες κλίμακος. Να φέρουν επενδύσεις. Να ανοίξουν όλα τα κλειστά επαγγέλματα και... και... και πόσα ακόμα έχουν να γίνουν.

 

Αλλά επιμένει κι αυτός να ψηφίζει μέτρα. Κι άλλη λιτότητα, παρακαταθήκη για την επόμενη κυβέρνηση. Κατά την ψήφιση του 3ου οεοοο μνημονίου προέβλεπαν 10 δις ΝΕΑ μέτρα σε ορίζοντα 3,5 ετών. Τα πήραν στα 2 χρόνια και πάμε γι άλλα. Και όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στα 40 περίπου του ΓΑΠ και στα επόμενα 25 του Σαμαρά. Πλερώστε παίδες... φόροι παντού και συνέχεια... χωρίς διάθεση να το δούμε κάπως αλλιώς, διαφορετικά ρε σεις... και οι “θεσμοί” να ζητούν και άλλα 3,5 δις. Γιατί πρέπει. Και η ποσοτική χαλάρωση? Θα το δούμε (στο αισιόδοξο σενάριο) για το τέλος Απριλίου!! Ή (πιο σίγουρα) για το καλοκαίρι. Τότε που θα είναι παχιές οι μύγες.

 

Ο κος Τσίπρας πρέπει να δει (αν προλαβαίνει... αλλιώς θα περιμένουμε από τον επόμενο πρωθυπουργό) ότι η 10ετής πλέον κρίση στην χώρα μας, μας έφερε όλους εμάς, με τις επιλογές μας, σε ένα καινούριο και δύσκολο σταυροδρόμι. Και η κατεύθυνση και πορεία που θα πάρουμε και θα ακολουθήσουμε, για να συνεχίσουμε από εδώ και στο εξής ΔΕΝ περιέχει μόνο οικονομικές επιλογές αλλά και (κυρίως) πολιτικές. Οι όποιες εξελίξεις θα απαιτήσουν εθνικό συντονισμό και επαναπροσδιορισμό στον έλεγχο ή ρόλο του κράτους στην οικονομία.

 

Αλλά παρ’ όλα τα προαναφερθέντα, μένει στους λαϊκιστές της αριστεράς να μας γεμίζουν ψέματα και υποσχέσεις, μετατρέποντας τις πραγματικές αδυναμίες τους σε φανταστική δύναμη. Και μένει σε κάποιους (λίγους ευελπιστώ) να φαντάζονται ότι η ιδιαίτερα ευάλωτη και εύτρωτη όπως και δεμένη πισθάγκωνα Ελλάδα μας, διαθέτει λύσεις και όπλα για να πολεμήσει τους δαίμονες της. Και τον κακό της εαυτό. Και μαζί να κρατήσει την “εθνική της υπερηφάνεια” ή την αξιοπρέπεια της. Έστω... ότι απόμεινε απ’ αυτήν.

 

Ή να μας γεμίζουν το μυαλό με εχθρούς και σκοτεινές δυνάμεις που θέλουν να μας αγοράσουν «μπιρ παρά». Εμάς και τα πετρέλαια μας, για να μας κάνουν «γκαρσόνια της Ευρώπης». Απαξιώνοντας την Κύπρο ή την Ιρλανδία... αυτοί λογικά ήταν πιο δύσκολοι αντίπαλοι. ΔΕΝ βόλευε να γίνουν γκαρσόνια χεχε.

 

Κι εγώ να ψάχνω το Σ/Κ στις οικονομικές εφημερίδες και στο ΧΑΑ και να προσθέτω. Αξίες κι αριθμούς για να σας πω ότι η αξία ΟΛΩΝ των εισηγμένων στο ΧΑΑ μόλις που αγγίζει τα 44 δις. Ακόμα και τα LIDL μπορούν να μας αγοράσουν!! Όλους μας και μαζί όλες τις “πλουτοπαραγωγικές πηγές μας”. Τράπεζες, πετρέλαια, μεταλλεύματα, ναυτιλία... Τζάμπα είναι. Έναντι κλάσματος του τζίρου ή των κερδών τους.

 

Αλλά ΔΕΝ το κάνουν. Κανείς δεν το κάνει. Κανείς ΔΕΝ θέλει να επενδύσει στο “καλύτερο οικόπεδο της υφηλίου”! Όπως μας αρέσει να λέμε βαυκαλιζόμενοι και ΜΗΝ βλέποντας πέρα από την μύτη μας. Και όσοι προσπαθούν να το κάνουν, να επενδύσουν, να μας στηρίξουν, εμάς και την οικονομία μαζί και την χώρα μας, θα βρουν μπροστά τους κάποιον “δασάρχη” (όπως για το «δάσος» του Ελληνικού) να τους καθυστερεί ή κάποιους άλλους να τους δουλεύει… όπως με τα συμβόλαια με την COSCO!! Και στο καπάκι διαβάζω ότι η Kraft απέσυρε την προσφορά των 143 δις. Δολαρίων για την εξαγορά της Unilever!! 143 δισεκατομμύρια δολάρια!! Που ξέρεις... μπορεί να φιλοτιμηθεί και να κοιτάξει προς εμάς. Τρώμε πολύ μερέντα άλλωστε…

 

Το τραγικό για εμάς και την χώρα μας είναι ότι μετά το ‘85, ΟΛΟΙ οι πρωθυπουργοί (μαζί και ο υπεύθυνος Παπανδρέου) φώναζαν για την υπερέκταση και υπερεπέκταση του κράτους και του ευρύτερου δημοσίου τομέα, μαζί και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Και όλοι προσλάμβαναν τους πάντες. Ακόμα και τις ξερολιθιές της Άνδρου. Και μετά παίρνανε δημοσιονομικά μέτρα.

 

Και φτάσαμε στο σήμερα όπου η άρνηση του Τσίπρα να συγκρουστεί με το σάπιο και μίζερο δημόσιο μου θυμίζει το “βαθύ ΠΑΣΟΚ”του Σημίτη. Ένας πανίσχυρος κομματικός μηχανισμός με τους συνδικαλ(η)στές στα κάγκελα να προασπίζουν τα «κεκτημένα τους». Φρουροί του κρατισμού με πλήθος προνομίων που δεν θα ήθελαν και ούτε θα μπορούσαν να χάσουν αρνούμενοι την πραγματικότητα. Και χωρίς να τους απασχολούν ιδεολογικά ζητήματα στην ημιθανή Ελλάδα της κρίσης και της χρεοκοπίας.

 

Κρίμα... γιατί από τότε θα μπορούσαμε να λεγόμαστε Ευρώπη.

 

Και κρίμα και για τον Τσίπρα που αρνείται (και αυτός) την πραγματικότητα. Και εμμένει στην οικτρή κατάσταση που μας επιβάλλει, με τα συντεχνιακά συμφέροντα όταν όλοι οι Ευρωπαίοι μας διατάζουν επιτακτικά να τα διαλύσουμε.

 

Κρίμα... Για τους Έλληνες. Θύματα της κακίας της εμπάθειας και υστεροβουλίας, του φθόνου μαζί και της εγκληματικής άγνοιας κάποιων.

 

Κρίμα. Άλλη μια χαμένη ευκαιρία για τον τόπο μας.

 

Και κρίμα για τα παιδιά μας. Γι αυτά που έφυγαν αλλά και για αυτά που μένουν.

 

|


Ροή Ειδήεων

09:05 | Πρέβεζα
Αποχωρούν τα ΕΛ.ΠΕ. από την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στις χερσαίες παραχωρήσεις Άρτας - Πρέβεζας


07:04 | Ελλάδα
Χρυσός ολυμπιονίκης ο Μίλτος Τεντόγλου


06:47 | Ελλάδα
Χρυσό στην κωπηλασία ο Στέφανος Ντουσκος


15:02 | Ελλάδα
Η προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια και η πρόκριση στον τελικό των κρίκων! [Video]


12:44 | Ελλάδα
Σήμερα στις 2 η έναρξη της ολυμπιάδας του #Tokyo2020, καλή επιτυχία στην Ελληνική Αποστολή


17:05 | ΠΡΕΒΕΖΑ
Το νέο ΚΔΑΠ στη Μαργαρώνα της Ροδάνθης Σωτηροπούλου είναι επιτέλους κοντά σας!


06:47 | Αθλητικά
Πρωταθλητές οι Bucks με 50 πόντους του Γιάννη Αντετοκούνμπο


15:02 | Ελλάδα
Διαδικτυακή Παρουσίαση του Παράκτιου Μετώπου & της Marina Galleria


12:33 | Ελλάδα
Ξεκινούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του ΤΟΚΙΟ
Το πλήρες πρόγραμμα της ΕΡΤ20:05 | ΠΡΕΒΕΖΑ
''Οι Ατσάλινες '' 4 και 5 Αυγούστου στο κηποθέατρο της Πρέβεζας


18:50 | ΠΡΕΒΕΖΑ
Ασθενής σεισμική δόνηση κοντά στην Πρέβεζα


12:06 | Πρέβεζα
''ΜΑΓΙΑ Η ΜΕΛΙΣΣΑ'' στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ την Παρασκευή 2/7στις 8:30μ.μ.


09:05 | Πρέβεζα
Βένια Καραγιαννίδου μια Πρεβεζάνα στον τελικό του HOUSE OF FAME.


15:22 | Πρέβεζα
Ανακοινώθηκαν οι γαλάζιες σημαίες για το 2021 - 7 στην Πρέβεζα