ΩΡΑ
13:31
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
20-3-2017
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αρθρογραφία



Και μην πούμε τίποτα για το ήθος της εξουσίας... Μάλλον γιατί όχι... να το πιάσω κι αυτό…


ΠΕΛΜΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2023 🌟 Ανακάλυψε Μοναδικά σχέδια στις καλύτερες τιμές!

 





Γράφει ο Βασίλης Καραβάσης


Μιας και όλοι (πλέον) το ξέρουν ότι οικονομική ανάπτυξη ΔΕΝ μπορεί να ξεκινήσει, να υπάρξει και ούτε να είναι διατηρήσιμη, χωρίς την πραγματοποίηση ριζικών μεταρρυθμίσεων. Και στις δομές του κράτους ή του κρατισμού. Μαζί και νοικοκύρεμα των πάντων. Και ξέπλυμα όπως και ξήλωμα. Πάνω στο βαθύ κράτος. Γιατί είναι πασιφανές!! Η στασιμο-χρεοκοπία επί 7ετίας και το πρόγραμμα της Ευρώπης μαζί με τις μαλακίες των δικών μας ταγών αλλά και ημών των ιδίων, κατέστρεψαν τα πάντα. Παραγωγή, δουλειά, κέρδη και περιουσίες, ακόμα και τις αντοχές μας -που εκ των πραγμάτων ήταν μεγάλες. Και όσο περνάει ο καιρός με τα χαζά και τις βλακείες της αριστεράς, η Ελλάδα μας, η χώρα μας, έχει όλο και λιγότερες δυνατότητες να διαχειριστεί τις πιθανότητες αλλά και τις συνέπειες ενός Grexit!! Και ας λένε αυτοί ότι ΔΕΝ υπάρχει τέτοια πιθανότητα. Και θα μείνει κάποια στιγμή όλοι αυτοί οι Μπαλάφες, να μας πούνε «Αιιι πάενε από δω ρε»!! Όλους εμάς που υπεστήκαμε τόσα χρόνια τις θυσίες για την αποφυγή του... αλλά και ίσως που θα υποστούμε και τις συνέπειες. Μιας και η αποτυχία του προγράμματος είναι καθολική. Και έπεται και αλλαγή της στρατηγικής της Ευρώπης σε ότι μας αφορά… σιγά μην μας ανεχτούν περισσότερο.

Μιας και το ζητούμενο ΚΑΙ για τους ευρωπαίους είναι οι βαθιές τομές και οι ρήξεις αντί των απλών προσαρμογών. Που ΔΕΝ τις βλέπουν. Και έτσι αφήνουν και μένει στην αριστερά, μια απλή διαχειριστική πολιτική, καταδικασμένη να τρέφεται από τις σάρκες της, μέσα στην σαπίλα και την φθορά. Και όλοι εμείς να συνεχίζουμε (μέχρι πότε άραγε?) τις πληρωμές φόρων... όλο και πιο πολλών ή μεγαλύτερων και η καθημερινότητα μας να δυσκολεύει ολοένα και περισσότερο. Αλλά κανείς από αυτούς να ΜΗΝ το βλέπει... να μην το νιώθει... μιας και οι παρωπίδες που έλεγα στην αρχή ΔΕΝ επιτρέπουν να βλέπεις και πολλά πράγματα. Και αντί αυτών μειώνεται το ΑΕΠ, και μαζί άλλο τόσο μειώνεται και η φοροδοτική ικανότητα αυτών που ασύστολα τους ζητούν να πληρώνουν καθημερινά και κάτι καινούριο.

Και μένει σε μας να ακούμε όλα αυτά τα πομπώδη που μας ανακοινώνει ο Παππάς και ο κάθε παπάρας στην βουλή ή στην ΕΡΤ για το έργο τους ή τις δυνατότητες μας. Στο εγγύς ή στο απώτερο μέλλον. Με ή χωρίς ποσοτική χαλάρωση. Με ευρώ ή δραχμή... φτου.. εθνικό νόμισμα εννοούσα. Με δανεικά ή χωρίς. Με ανάπτυξη ή και χωρίς αυτήν. Με όραμα ή χωρίς. Και όλα αυτά δοσμένα με ένα μείγμα άμετρης αλαζονείας, επιπολαιότητας και αμετροέπειας. Και φυσικά... παντελής άγνοια κινδύνου. Και μην πούμε τίποτα για το ήθος της εξουσίας... μην το πιάσω αυτό....

Μάλλον γιατί όχι... να το πιάσω κι αυτό… μιας και το έχω αναφέρει και πιο πάνω...

Από τον Αριστοτέλη ακόμα ξέρουμε ότι αυτό που απειλεί την δημοκρατία είναι η καταστρατήγηση των νόμων τόσο από τους πολίτες όσο και (ιδιαίτερα από τους «δυνατούς» έναντι των νόμων) από τους πολιτικούς «άνδρες» ή καλύτερα πολιτικάντηδες. Που όπως έλεγε κι ο Βενιζέλος (καμμιά σχέση με τον Μπένυ…) αντί να σκέφτονται τις επόμενες γενιές όπως οι πολιτικοί άνδρες, σκέφτονται τις επόμενες εκλογές και τους εαυτούς τους σε σχέση με τα αξιώματα τους.

Μιας και για τους πιο πολλούς το ήθος είναι κενής σημασίας κι αλλοιωμένης έννοιας λέξη, και που σίγουρα δεν είναι από τις αρετές που τους κοσμούν. Μακάρι να ήταν έμφυτα στον άνθρωπο και να μην μπορούσαμε να τα αλλάξουμε. Αλλά δυστυχώς πρέπει να μάθουμε να φερόμαστε ηθικά και τίμια.
Και τότε ίσως μας γίνει και έθος… συνήθεια. Άλλωστε και οι δύο λέξεις είναι συγγενείς. 

Μέχρι τότε όμως ας μαθαίνουμε τις ώρες που ανοίγουν τα μπλόκα στα τελωνεία. Και ΜΗΝ ξεχνάτε να πληρώνετε την ΕΡΤ!! Και την ΔΕΗ....

Και όσον αφορά την «αντιπολίτευση», είτε του Κυριάκου, είτε του ΠΑΣΟΚ με τις συνιστώσες του, ΔΕΝ μπορούν να πείσουν κανέναν ότι συναθροίζονται πλεονεκτήματα. Ή ότι έχουν (πλέον) ήθος. Αυτοί και η εξουσία όπως και η πολιτική που κομίζουν. Ενώ όλοι βεβαιώνονται ότι αθροίζουν αδυναμίες μαζί και άγνοια. Της πραγματικότητας, των συνθηκών, των διεθνών εξελίξεων. Ακόμα. Δέκα χρόνια μετά την αρχή της παγκόσμιας κρίσης.

Γι αυτό μένει στον Τσίπρα να προσλαμβάνει με ταχείς ρυθμούς Καρανίκες και λοιπούς. Από έλλειψη ήθους. Κι ας μην υπάρχει χώρος ή γραφείο για να καθίσουν όλοι αυτοί. Ούτε καν λεφτά για την πληρωμή τους. Έχει η Ευρώπη... ΑΦΟΥ!


Λογικά φίλοι μου, για να επιτύχει η Ελλάδα πρέπει να αλλάξουμε τα πράγματα και όχι μόνο τα πρόσωπα. ΝΑ απαλλαγούμε από τα δόγματα αλλά να κρατήσουμε ή να αποκτήσουμε αξίες και ιδεώδη που τόσο μας λείπουν πλέον. Μιας και ΌΛΑ κρίνονται ή θα κριθούν μέσα από δράσεις και αντιδράσεις. Αρκεί να παρθούν οι αποφάσεις. Εννοείται... οι σωστές. Πλέον τα νεφελώδη ιδεολογήματα είναι άχρηστα και ίσως επικίνδυνα.  Όπως και οι δημαγωγίες ή και οι ίδιοι οι δημαγωγοί*.

Άλλωστε... Ότι και να γίνει πλέον από δω και πέρα, θα είναι αργά και το ίδιο ανεπαρκές. Και αυτό γιατί κάθε κρίση είναι και μια στιγμή πολιτικής αλήθειας. Και τελευταία μόνο αλήθειες βλέπουμε και ακούμε. Όσοι θέλουν βέβαια και μπορούν. Μιας και καταδεικνύονται πλεονεκτήματα αλλά και αδυναμίες, ιδιαίτερα αυτές, των πολιτικών αλλά και της πολιτικής τους. Μαζί και των θεσμικών δομών του κράτους. Γιατί η κρίση στην Ελλάδα ΔΕΝ είναι κρίση χρέους ή δανείων, όσο μια ιστορία αλόγιστης σπατάλης των πόρων του παρόντος καθώς και ενεχυρίαση του ίδιου του μέλλοντος. Δικού μας αλλά και των παιδιών μας. Με το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος να εγγίζει πλέον το 1 τρις ευρώ και με το ΑΕΠ να συρρικνώνεται και να πέφτει κάτω από τα 170 δις ευρώ, ΔΕΝ υπάρχουν περιθώρια ελιγμών παρά μόνο σύγκρουσης με ότι μας έφερε εδώ που βρισκόμαστε. Με τον κακό μας εαυτό δηλαδή και τις ανήθικες πρακτικές μας. Σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας.

Εννοείται βέβαια ότι ελάχιστη εμπιστοσύνη δείχνουν σήμερα οι Έλληνες πολίτες στο κράτος, στις επιδιώξεις των ταγών μας, στην αγορά και τις τράπεζες. Και ας ψήφισαν τους μεν κι έσωσαν τις δε με 230 δις ευρώ.  Και αυτό γιατί τα περισσότερα ή και όλες οι ενέργειες των κυβερνώντων φαντάζουν εχθρικές και αποτυχημένες. Ακριβώς γιατί γίνονται σε περίοδο ύφεσης και κρίσης.

Η έλλειψη αντιδράσεων από μέρους μας, με απασχολεί. Μιας και όσο τα πράγματα πήγαιναν καλά και το μέλλον φάνταζε αισιόδοξο, ο κόσμος προτιμούσε να πιστεύει ότι θα υπήρχε κάποιος, έστω ένας καλός λόγος  που συνέβαιναν αυτά τα καλά και όμορφα. Και απαξίωνε να ψάξει ή να μάθει τις αιτίες των πραγμάτων. Ενώ τώρα που ιδρύουν και διαστημική υπηρεσία στην “Θυμαριά”... κόμβος η Θυμαριά. Και συνεχίζουν να μην ενοχλούνται στο ελάχιστο. Και ας ξέρουν ότι όλα γίνονται για να βολευτούν άλλοι 500 αφισοκολλητές... ίσως είναι και αυτοί υποψήφιοι.

 

ΟΛΑ τα παραπάνω δείχνουν προοπτικές απερίφραστα τραγικές και καθόλου ελπιδοφόρες. Για εμάς, τα παιδιά μας και την καθημαγμένη χώρα μας. Και είστε όλοι σας υπεύθυνοι γι αυτό. Και όλοι μας αυτό θα θυμόμαστε. Αλλά να το ξέρετε...

ΔΕΝ σας εμπιστευόμαστε ότι θα κάνετε το σωστό και ούτε θα σας απαλλάξουμε από τις ευθύνες σας.  Που είναι και τεράστιες.

 

*Δημαγωγοί... εκ του άγω και δήμος. Που οδηγούν τους δημότες, παρασύρουν τους πάντες σε λάθος δρόμους.

|






Ροή Ειδήεων

10:52 | Πρέβεζα
Πρέβεζα | Μια πόλη με νησιώτικη ατμόσφαιρα, η πριγκίπισσα του Αμβρακικού


19:30 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής part3


11:00 | Ελλάδα
Γiώργιος Βελλιανίτης Παξινός Ποιητής.......part2


09:41 | Πρέβεζα
Ομιλία Σπ. Κυριάκη για την επιστολική ψήφο


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Πρέβεζα
Η Σταυροδοσια στον δήμο Πρέβεζας στο 80%


11:44 | Υγεία
Ποιος είναι ο βασικός ιατρικός εξοπλισμός που πρέπει να έχουμε στο σπίτι και ποια τα οφέλη του


18:17 | Ελλάδα
Ποιοι είναι οι τύποι ελλειπτικών και διαδρόμων γυμναστικής που μπορείτε να επιλέξετε!


17:45 | Life&Style
Χτίσε τη γκαρνταρόμπα σου από την αρχή με διαχρονικά κομμάτια


13:05 | Ελλάδα
Δημιουργία Μητρώου Μέσων Πληρωμών (POS) των επιχειρήσεων


13:01 | Ελλάδα
Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν στην αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας;


20:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα


18:01 | Πρέβεζα
Στο τέλος Νοεμβρίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η Αμβρακία Οδός


13:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα