ΩΡΑ
12:54
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
9-8-2017
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αρθρογραφία

<

Τι πρέπει να γίνει στην Ελλάδα...άρθρο δοκίμιο του Δρ. Χαρ. Γκούβα


ΠΕΛΜΑ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2021 🌟 Ανακάλυψε Μοναδικά σχέδια στις καλύτερες τιμές!

 

«Η ιστορία διδάσκει τα πάντα, ακόμα και το μέλλον»

Αlphonse Marie Lamartine ( 1790-1869 ), Γάλλος ποιητής

«Η ιστορία δεν είναι τίποτα άλλο από ανοησίες»

Henry Ford  (1863-1947), Αμερικανός βιομήχανος αυτοκινήτων

 

Η Ελλάδα είναι μια ευνοημένη χώρα, με άριστο κλίμα, εναλλασσόμενο παραδεισένιο γεωγραφικό τοπίο (εκατοντάδες παραλίες, 45 φυσικές λίμνες, 25 τεχνητές λίμνες, 29 ποτάμια, πολλά βουνά, 54 ορειβατικά καταφύγια και χιονοδρομικά Κέντρα, 3000 νησιά εκ των οποίων κατοικούνται τα 300, κλπ), μεγάλη και σημαντική ιστορία (κατοικείται αποδεδειγμένα από το 200.000-700.000 π.Χ., τεράστιο και τεκμηριωμένο αρχαιολογικό πλούτο, ήλιο, θάλασσα, και άριστα και υγιεινά φαγητά. Οι ιδιότητες αυτές έκαναν τον Ελληνικό λαό να έχει ένα παγκόσμιο προβάδισμα σε πολλές ιδιότητες του λεγόμενου παγκόσμιου Πολιτιστικού οικοδομήματος, όπως Δημοκρατία (Περικλής), Φιλοσοφία (Αριστοτέλης, Πλάτων), Θέατρο (Σοφοκλής, Ευριπίδης, Αριστοφάνης, Αισχύλος, κλπ), Αρχιτεκτονική (Ικτίνος, Καλλικράτης, κλπ), Γλώσσα (Ιδεογράμματα, Γραμμική Α, Γραμμική Β, Ελληνικό Αλφάβητο, Αρχαία Κυπριακά, κλπ), Πολεοδομία (Ιππόδαμος ο Μιλήσιος), Μαθηματικά - Γεωμετρία (Πυθαγόρειο Θεώρημα, Θαλής ο Μιλήσιος) Τεχνολογία (Μηχανισμός των Αντικυθήρων, ο ατμολέβητας του Κτησιβίου του Αλεξανδρέως), Φυσική (άτομο, Δημόκριτος), Γλυπτική (Φειδίας, Πραξιτέλης, Μύρων), Αστρονομία (Ηλιοκεντρικό Σύστημα, Αρίσταρχος ο Σάμιος), Ιατρική (Ιπποκράτης ο Κώος, Γαληνός), Ποίηση (2 Βραβεία Nobel Οδυσσέας Ελύτης, Γεώργιος Σεφέρης + 1 Βραβείο Λένιν (Lenin) Γιάννης Ρίτσος), Κλασσική Γραμματεία 3.000 τόμων, Μουσική (Μίκης Θεοδωράκης, Βαγγέλης Παπαθανασίου συνθέτης της NASA, Μάνος Χατζηδάκης, κλπ), κλπ.

 

Τρία πράγματα ξεχωρίζουν τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό από άλλους -αξιόλογους- πολιτισμούς (π.χ. Χετταίοι, Μήδοι (Πέρσες), Ασσύριοι, Βαβυλώνιοι, Ολμέκ (Olmec) της Ν. Αμερικής, Μάγιας (Mayas), Αζτέκοι (Aztecs), Κινέζοι, κλπ): Πρώτον, η τεράστια κλασσική γραμματεία, δεύτερον η ανεπανάληπτη αισθητική στη γλυπτική και αρχιτεκτονική, και η τρίτον η ελευθερία και ποικιλία στη σκέψη και στο γυμνό. Οι άλλοι δεν τα έχουν! Όταν άλλοι «έτρωγαν βελανίδια» εμείς κατασκευάζαμε όχι μόνο Παρθενώνες και Επικούριους Απόλλωνες, αλλά και ... μαρμάρινα πέη με όρχεις στη Δήλο.

 

Ως χώρα αλλά και ως πολίτες είμαστε διάσημοι σε όλο τον πλανήτη, μας αγαπούν σχεδόν όλοι, μας θαυμάζουν, χιλιάδες λέξεις μας μπήκαν στα ξένα λεξιλόγια όπως Democracy, Astronaut, Cosmonaut, Telephone, Telescope, Telemetry, Aero plane, Physics, Orthopedics, Neurology, Cranial, Chemistry, Pediatrics, Psychology, Iris, Centrum, Metro (Μητρόπολις), Taxi (Ταξιδεύω), Bravo (Βραβείον), κλπ.

 

Από την άλλη μεριά η Ελλάδα λόγω της στρατηγικής της θέσης της είχε και πολλαπλές ατυχίες. Αιωνίως αποτελούσε στόχο κατάκτησης (στρατιωτικά ή οικονομικά) και αρκετές φορές οι εχθροί μας το κατάφεραν βίαια ή ειρηνικά (Πέρσες, Ρωμαίοι, Οθωμανοί, Ιταλοί, Γερμανοί, Βρετανοί, Αμερικανοί, κλπ).

 

Οι καταστροφές που έχει υποστεί η Ελλάδα διαχρονικά είναι οι εξής:

(1)     Καταστροφές από σεισμούς, πυρκαϊές, πλημμύρες, και άλλες φυσικές καταστροφές

(2)     Καταστροφές από πολέμους και κατακτητές αλλά και εμφυλίους.

(3)     Καταστροφές οικονομικές (7 χρεοκοπίες).

(4)     Καταστροφές από τον συναισθηματικό παρορμητισμό, την έλλειψη κοινής λογικής του λαού μας και από την απειρία και ιδιοτέλεια κατ' επέκταση των πολιτικών μας.

 

Με τα σημερινά δεδομένα, θεωρούμε απίστευτο και αδιανόητο ότι καταδικάσθηκε άδικα σε θάνατο ο Σωκράτης από δικαστήριο 400 δικαστών, θεωρείται αδιανόητο ότι φυλακίσθηκε άδικα ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, θεωρείται αδιανόητο ότι άδικα δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας και ότι ο ένας εκ των παρορμητικών δολοφόνων κατακρεουργήθηκε και τα μέλη του πετάχτηκαν στη θάλασσα του Ναυπλίου (ο άλλος εκτελέστηκε), θεωρείται αδιανόητο ότι από ισχυρή μερίδα του πληθυσμού θεωρήθηκε άδικα "προδότης" ο Ελευθέριος Βενιζέλος (βλέπε ανάθεμα και πυροβολισμοί στο Παρίσι), θεωρείται αδιανόητο ότι έγινε άσκοπος εμφύλιος πόλεμος (1943, 1944, 1947-1949) και τα κομμένα κεφάλια των αντιπάλων επιδεικνύονταν ως τρόπαιο στο φωτογραφικό φακό, θεωρείται αδιανόητο ότι πήγαν άδικα εξορία στη Μακρόνησο αδέρφια μας Έλληνες για τις πολιτικές τους απόψεις και μόνο, θεωρείται αδιανόητο ότι ο λαός μας άφησε και έγιναν δύο δικτατορίες, θεωρείται αδιανόητο ότι καταστράφηκε μεταπολιτευτικά το αστικό περιβάλλον με τη μέθοδο της «αντιπαροχής» (Κ. Καραμανλής Ι), θεωρείται αδιανόητο ότι υπήρξε κομματικό πελατειακό κράτος μίζας, ρουσφετιού και άκρατου εξωτερικού δανεισμού από το 1974-2010 και ίσως και μετέπειτα, κλπ. Σε τελική ανάλυση σήμερα όλοι θεωρούμε αδιανόητο πως  μπόρεσε ο άλλοτε "σιδερένιος" ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου να πει "Τσοβόλα δώστα όλα, πάρε δάνεια, όταν θα έρθει η ώρα της πληρωμής εμείς θα έχουμε πεθάνει".  Όλοι σήμερα αναρωτιούνται πως έγινε το αδιανόητο, ο Κώστας Καραμανλής ΙΙ, να κυβερνήσει 8 χρόνια χωρίς ποτέ να ενημερώσει το λαό ότι η χώρα είναι μέσα στα χρέη μέχρι το λαιμό. Πολλοί σήμερα και κυρίως οι τέως ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, αναρωτιούνται πως μπήκε φυλακή (μετά συζύγου) το τέως ... ίνδαλμά τους που φέρει το βαρύγδουπο όνομα Άκης Τσοχατζόπουλος, ένας αριβίστας χωρίς ηθικό κώδικα που μπήκε ξεβράκωτος στην πολιτική και "βγήκε" πάμπλουτος.... (Σημείωση: Ενώ τα ΜΜΕ μας τον παρουσίαζαν σχεδόν ετοιμοθάνατο, τον Ιούλιο 2017, μετά την αποφυλάκισή του λόγω «ανηκέστου» βλάβης της υγείας του, φωτογραφήθηκε να απολαμβάνει τα μπάνια του σε πισίνα του Χαλανδρίου και της Φθιώτιδας).

 

Συνεπώς για την κακοδαιμονία της Ελλάδας είναι συνυπεύθυνος ο Ελληνικός λαός και όχι μόνο οι πολιτικοί του. Η χώρα κουβαλάει πολλά «κουσούρια» δυσλειτουργίας που αν κάποτε λυθούν είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα θα γίνει επίγειος παράδεισος. Σήμερα οι πλείστοι των Ελλήνων είναι και μπερδεμένοι, γιατί έχουν μονομερή, ελλιπή και συχνά ψευδή ενημέρωση και αναποφάσιστοι – επιφυλακτικοί. Η πλειοψηφία λέει: «Όλοι τα ίδια ...σκατά είναι. Τι να ψηφίσουμε?".

 

Η απάντηση είναι απλή. Δεν έχουν σημασία τόσο τα πρόσωπα όσο οι ιδέες. Τελικά τι πρέπει να αλλάξει; Μην περιμένετε στα προγράμματα των κομμάτων να δείτε καθαρές προτάσεις. Όλοι λένε ψέμματα, τα «μασάνε», αερολογούν, και είναι σκοπίμως ασαφείς. Γιατί λέτε; Γιά να έχουν ελευθερία κινήσεων! Ουδείς δεσμεύεται με ποινική ρήτρα τι θα κάνει αν κυβερνήσει. Θα πρέπει να μπει κάποτε στο Σύνταγμα ένα άρθρο, που να δεσμεύει τα κόμματα εξουσίας να έχουν σαφές πρόγραμμα, κατανοητό από το λαό, και να τηρούν το προεκλογικό πρόγραμμά τους απαρέγκλιτα. Σε περίπτωση παράβασης των προεκλογικών τους υποσχέσεων πρέπει να διώκονται επί ποινή καθείρξεως (όχι εξαγοράσιμη φυλάκιση) τα ηγετικά στελέχη του ή των κυβερνώντων κομμάτων. Το αδίκημα πρέπει να είναι Ιδιώνυμο Κακούργημα και να ονομάζεται «δολία υφαρπαγή εκλογικής ψήφου δια  της εξαπατήσεως». Αλλά που τέτοιες καινοτομίες στην Ελλάδα των ζουλαπίων ψηφοφόρων.... Υπάρχει λοιπόν λύση;

 

Ας δούμε αλφαβητικά μερικές ιδέες για τη βελτίωση της Ελληνικής κοινωνίας:

 

1)             Αδρανή ακίνητα: Πρέπει να προωθηθούν προς πώληση όλα τα αδρανή ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου: Πώληση της Μακρονήσου, μικρών νησιών, κτιρίων, αγροτεμαχίων, κλπ. Η πώληση πρέπει να γίνει μόνο σε Ευρωπαίους (με ρήτρα Μη μεταπώλησης σε Μη ευρωπαίο) όλων των αμφισβητήσιμων από την Τουρκία Βραχονησίδων, με προεδρικό διάταγμα που θα προβλέπει άδεια οικοδόμησης ανεξαρτήτως εμβαδού.

 

2)             Αρχαιολογία: Η κατάσταση στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους είναι γνωστή. Ανασκαφές δεν γίνονται, αναστηλώσεις δεν γίνονται, πολλά Μουσεία είναι κλειστά και ασυντήρητα, οι αρχαιολογικοί χώροι είναι κλειδωμένοι, η επισκεψιμότητα πενιχρή, πλήν εξαιρέσεων, κλπ. Για την ανάπτυξη του αρχαιολογικού Τουρισμού, και την προώθηση της αναστήλωσης και των ανασκαφών, θα πρέπει όλα τα Κρατικά Αρχαιολογικά Μουσεία και οι Οριοθετημένοι Αρχαιολογικοί Χώροι, να μετατραπούν σε Ανώνυμες Εταιρείες, με το 49% στό Ελληνικό κράτος και το 51% των μετοχών στόν ιδιωτικό τομέα (δυνατότητα αγοράς μετοχών σε προσιτή τιμή να έχει κάθε αρχαιολόγος, και κάθε αρχαιολογικό ίδρυμα, Ελληνικό ή ξένο). Η διοίκηση των Μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων θα ξεφύγει πλέον από το Ελληνικό κράτος, θα περιέλθει στους μετόχους αρχαιολόγους και άλλους ειδικούς κλπ (με Manager) οι οποίοι θα καταστρώσουν σχέδιο βιωσιμότητας, συντήρησης, αναστήλωσης και ανασκαφών. Θα Φροντίζουν φυσικά γιά την αύξηση των εσόδων διά της αυξήσεως της επισκεψιμότητας, και κατ επέκταση μέσω της φορολογίας θα κερδίζει το Κράτος. Γιά παράδειγμα : Ακρόπολη: 24 ώρες λειτουργίας, 365 μέρες το χρόνο!!!

 

3)             Ασφαλιστικές Εισφορές - Υγεία: Οι ασφαλιστικές εισφορές των πολιτών πρέπει να διαχωρίζονται: 50% γιά σύνταξη (τοκιζόμενες) και 50% γιά ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (διαγραφόμενες κάθε έτος). Πρέπει να θεσμοθετηθεί κάρτα Υγείας – Κάρτα πολίτη με τσιπάκι, για όλους τους Έλληνες πολίτες καθώς και για τους νόμιμους μετανάστες. Σε αυτήν θα αναγράφεται όλο το ιστορικό του και όλα τα δημόσια έγγραφά του, ώστε να μήν τρέχει να βρίσκει πιστοποιητικά από την μιά υπηρεσία στήν άλλη (απολυτήριο στρατού, φορολογική ενημερότητα, πιστοποιητικό γεννήσεως, γάμου, κλπ). Απελευθερώνεται η ασφάλιση των Πολιτών για τους επιθυμούντες, καταργουμένης της υποχρεωτικής ασφάλισης στο ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΤΕΒΕ, Κλπ. Οι νέοι ασφαλιζόμενοι πρέπει να μπορούν να επιλέξουν εάν θέλουν ιδιωτικό Ασφαλιστικό Φορέα, λειτουργούντα βάσει Νόμου με συγκεκριμένες διατάξεις, όπως η ασφάλιση αυτοκινήτων.

 

4)             Βιοτεχνίες – Βιομηχανίες – Ανάπτυξη : Ικανοποιούνται αμέσως όλες οι λογικές απαιτήσεις των Βιοτεχνών και των Βιομηχάνων με σκοπό να επιστρέψουν στην Ελλάδα όλες οι Βιομηχανίες που έφυγαν για φορολογικούς λόγους στην FYROM, στη Βουλγαρία και στην Τουρκία. Ετσι σύντομα θα λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας.

 

5)             ΒΟΥΛΗ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ –ΣΥΝΤΑΓΜΑ: Πρέπει άμεσα να προστεθεί άρθρο στο νέο Σύνταγμα που να λέει ότι «όλα υπάγονται στην αρχή πλειοψηφίας του λαού, πλην των όσων έχουν σχέση με την ασφάλεια και οικονομική βιωσιμότητα του κράτους και αυτά που έχουν σχέση με την προστασία μειονοτήτων και προσωπικών δεδομένων» (Μιλαήλ Σταθόπουλος, καθηγητής Νομικής). ΔΕΝ μπορεί να βάζεις σε δημοψήφισμα στην κυρα Μαγδάλω και τον κυρ Μήτρο το ερώτημα «Ευρώ ή δραχμή?» διότι ο ψηφοφόρος δεν έχει τις γνώσεις γιά να ψηφίσει και ευκόλως παραπλανείται. Γι αυτό υπάρχουν οι ειδικοί και τα “think tanks” (δεξαμενές σκέψης).

 

6)             ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ: Προστίθεται άρθρο Συντάγματος που θα λέει: «Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, αν υπάρχουν σημαντικά κοινωνικά προβλήματα που απαιτούν την έγκριση του λαού, παράλληλα με την ψηφοφορία, μπορεί να γίνεται και ΠΟΛΛΑΠΛΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, όπου θα ερωτώνται ή πολίτες να επιλέξουν μεταξύ ΑΛΦΑ ΚΑΙ ΒΗΤΑ σε πολλαπλά θέματα, εξαιρουμένων των περιγραφομένων στην παράγραφο 5».

 

7)             Πρόεδρος Δημοκρατίας: Με άλλο προστιθέμενο άρθρο του συντάγματος «ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ιδίως σε θέματα Εθνικής κρίσης και ακυβερνησίας». Π.χ. Να μπορεί να διατάξει τα 3-4 πρώτα κόμματα της Βουλής να κάνουν ενιαία κυβέρνηση.

 

8)             ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ - ΘΗΤΕΙΕΣ: Με άλλο άρθρο του Συντάγματος τίθεται όριο ηλικίας στους βουλευτές δηλαδή «Απαγορεύεται η εκλογή Βουλευτού ή Προέδρου Δημοκρατίας εφόσον έχει κλείσει το 67 έτος της ηλικίας του» (όριο συνταξιοδότησης των Ελλήνων). Καλό είναι ένας Βουλευτής να μην μπορεί να εκλέγεται πέραν των δύο θητειών, εξαιρουμένων των αρχηγών των κομμάτων. Η Βουλή χρειάζεται διαρκή ανανέωση.

 

9)             AΡΙΘΜΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ: Με άλλο άρθρο καθορίζεται «μείωση του αριθμού Βουλευτών στη Βουλή σε αριθμό ΕΚΑΤΟ» (τεράστια οικονομία).  Οι 300 είναι υπερβολή γιά ένα κρατίδιο 10.000.000 ψυχών.

 

10)         ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ: Με άλλο προστιθέμενο άρθρο του Συντάγματος, και με σκοπό την αποκέντρωση καθορίζεται γεωγραφικό κριτήριο για την εκλογή βουλευτών, δηλαδή 2 βουλευτές περίπου κατά νομό Χ 52 = 104 με στρογγυλοποίηση στο 100. Να πάψει πιά το πληθυσμιακό κριτήριο. ΔΕΝ μπορεί η Αθήνα να εκλέγει 80 Βουλευτές και η Λευκάδα έναν (1), διότι έτσι διαιωνίζεται το Αθηνοκεντρικό Κράτος. Είναι αδιανόητο η Ελλάδα των 10.000.000 να έχει πρωτεύουσα με πληθυσμό 5.000.000 δηλαδή 50%. H Γαλλία έχει πληθυσμό 67.000.000 και το Παρίσι είναι 2.200.000! Η Αττική πρέπει να εκλέγει μόνο 2-4 Βουλευτές όπως ο Νομός Λευκάδας!!! Ο Κάθε βουλευτής πρέπει απαραιτήτως να είναι ΜΟΝΙΜΟΣ κάτοικος του Νομού στον οποίον εκλέγεται. ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: Με άλλο άρθρο του συντάγματος καθορίζεται το «ποσοστό εισόδου κόμματος στη Βουλή το 1% και όχι 3% όπως είναι σήμερα».

 

11)         ΕΙΔΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ: Με άλλο άρθρο του Συντάγματος πρέπει να «απαγορεύεται η ΙΔΡΥΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΥ- ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ, ή ΧΟΜΠΙΣΤΙΚΟΥ ή  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ διότι προωθούν συντεχνιακά συμφέροντα και όχι την πολιτική». Π.χ. απαγορεύεται η ίδρυση «κόμματος Κυνηγών», «Κόμματος Ψαράδων», «Κόμματος Αλβανοφώνων», «κόμματος Πακιστανών», «κόμματος Ισλαμιστών», «κόμματος Εβραίων», «Κόμματος Χριστιανών», ή «κόμματος Μουσουλμάνων Θράκης», είτε με εμφανή είτε με συγκαλυμμένη ονομασία π. χ. «Κόμμα Πολιτισμού Μουσουλμάνων Θράκης».

 

12)         ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ: Με άλλο άρθρο «καταργείται η ασυλία των βουλευτών για ποινικά αδικήματα. Τηρούν ασυλία μόνο για πολιτικά αδικήματα (λάθη σε ψήφο). Κάθε ΠΟΙΝΙΚΟ αδίκημα πολιτικού αλλά και απλού πολίτη δεν πρέπει να παραγράφεται ΠΟΤΕ». Μισθός Βουλευτών: O μηνιαίος μισθός των Βουλευτών ΠΡΈΠΕΙ να καθορίζεται στα 1500 Euro. Τιμές 2017.

 

13)         Γραφειοκρατία, Δημόσια Διοίκηση. Όλοι οι Έλληνες πρέπει να καθορίζονται από τον ΑΜΚΑ, από γεννήσεως. Καταργείται κάθε άλλος κωδικός που πλεονάζει (ΑΦΜ, ΑΣΜ, ΑΜ, ΔΑΤ). Κάθε πολίτης ακόμα και βρέφος υποχρεούται με ευθύνη του κηδεμόνα να κάνει έστω και αρνητική ετήσια φορολογική δήλωση. Στο εκκαθαριστικό της Εφορίας, που πρέπει να είναι ατομικό και όχι οικογενειακό,  πρέπει να ενσωματωθούν ΟΛΕΣ οι οικονομικές υποχρεώσεις των πολιτών έναντι του Δημοσίου, δηλαδή Τέλη Κυκλοφορίας, Δημοτικά Τέλη, ΕΝΦΙΑ, κλπ. Η διάσπαση των φόρων σε πολλαπλά έντυπα έγινε εκ του πονηρού γιά να μήν αντιλαμβάνεται ο πολίτης πόσα πληρώνει. Δημόσιοι Υπάλληλοι: Δυστυχώς υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που ραθυμούν, άλλοι υποαπασχολούνται αλλά και άλλοι που εργάζονται σκληρά. Μελετάται ποιες υπηρεσίες του Δημοσίου, μπορούν ΑΣΦΑΛΩΣ να υποκατασταθούν από τον Ιδιωτικό Τομέα. Οι υπόλοιπες υπηρεσίες όλες ιδιωτικοποιούνται. ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ να μείνουν κρατικά μόνο, ο Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Αστυνομία, Υπουργεία, και οι Ελεγκτικοί Μηχανισμοί, Αρχαιολογία, Πολεοδομία, ΕΟΦ, ΙΦΕΤ, Ρύπανσης Περιβάλλοντος, κλπ.

 

14)         Εικονικές συνάξεις πεθαμένων: Όπως είναι γνωστό ανακαλύφθηκαν χιλιάδες αποβιώσαντα άτομα, ΟΓΑ και ΙΚΑ, των οποίων οι συγγενείς συνέχιζαν να λαμβάνουν την σύνταξή τους. Άμεση κατάσχεση του ποσού όλων των ετών έντοκα, και ποινική δίωξη, εξαγοράσιμη. Δημοσίευση της λίστας των απατεώνων  στον τύπο. Ουδείς ξέρει τι απέγινε με αυτήν την ιστορία. Θάφτηκε.

 

15)          Δανειακή Σύμβαση – Τέσσερα Μνημόνια: Καλώς ή κακώς η χώρα υπέγραψε φαινομενικώς νομότυπα (αρκετοί τα θεωρούν αντισυνταγματικά) τρία ή τέσσερα Μνημόνια Δανειακής Σύμβασης με την Τρόϊκα, με σκοπό την υποβοήθηση εξόδου από την Κρίση χρέους και την Δημοσιονομική Εξυγίανση με σκοπό την παραγωγή πλεονάσματος στό Εμπορικό ισοζύγιο συναλλαγών της Ελλάδας. Θεωρητικά είναι σωστή η επιλογή. Αρκετά άρθρα των μνημονίων είναι σωστά και πολλά είναι σε λάθος κατεύθυνση. Αρκετά άρθρα του Μνημονίου ΙΙΙ θέλουν διόρθωση. Πολλές περικοπές μισθών και συντάξεων ήταν άδικες και αντικοινωνικές και πρέπει να διορθωθούν. ΑΜΕΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ώστε να εξαφανισθεί το φαινόμενο ανθρώπων σε συσσίτια και σε ψάξιμο σκουπιδιών γιά φαγητό. Πρέπει άμεσα να καθιερωθεί ελάχιστος κοινωνικός μισθός φτώχειας γιά εργαζόμενος και συνταξιούχους (όχι γιά τεμπέληδες). Εκείνο όμως που έχει σημασία είναι ότι το σχέδιο «Μνημόνια» ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ άν δεν συνδυασθεί με μείωση του ΣΠΑΤΑΛΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, με μείωση των εισαγωγών προϊόντων και με αύξηση των εισαγωγών επενδυτικών κεφαλαίων. Ένα νεοφιλελεύθερο πλάνο έχει δεκάδες προτάσεις γιά την ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΞΟΔΟ από την κρίση μέσα σε μιά 5 ετία. Με την μέθοδο που ακολουθεί τώρα η Τρόϊκα χρειάζονται 30-60 χρόνια και με ερωτηματικό γιά «ξελάσπωμα» της οικονομίας. Ο Έλληνας πρέπει να επιστρέψει από το γραφείο που τον διόρισαν τα δύο ή τρία κόμματα και ραθυμεί παίζοντας πασιέντζα ή σερφάροντας σε πορνό στό ιντερνέτ ή στό Facebook, στη γεωργία, στην κτηνοτροφία, στη βιοτεχνία, στη βιομηχανία ή στις ιδιωτικές υπηρεσίες. Αλλιώς δεν θα υπάρχει έξοδος από το Τούνελ. Οι άνεργοι πρέπει να ΕΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΘΟΥΝ σε άλλο αντικείμενο. Το ότι σπούδασες Φιλόλογος, δεν σου απαγορεύει να κάνεις μιά μονάδα με κοτόπουλα ελεύθερης βοσκής. Εάν κάποιος «του καπνίσει» να σπουδάσει αστροναύτης, ΔΕΝ μπορεί να έχει απαίτηση από το κράτος να του βρεί εργασία στην Ελλάδα. Όφειλε να ξέρει αν το επάγγελμα που σπουδάζει είναι κορεσμένο ή όχι, και σε αυτό έχει μεγάλη ευθύνη το κράτος. Πρέπει ετησίως να αναρτώνται κρατικοί πίνακες το Μάϊο πρίν τις Πανελλήνιες που να λένε: Ελλάδα: Διαθέσιμοι Ψυκτικοί: 32.000. Απαιτούνται 18.000. Πλεονάζουν 14.000. Διαθέσιμοι Ιατροί: 170.000. Απαιτούνται: 50.000. Πλεονάζουν: 120.000. Νευροχειρουργοί: Διαθέσιμοι: 400. Απαιτούνται 1000. Χρειάζοναι: + 600. Κλπ.

 

16)         Ηλεκτρική Ενέργεια: Πρέπει να ψηφισθεί Νόμος που να γράφει «όλες οι σκεπές των νέων κατοικιών να γίνονται με Φωτοβολταϊκά πάνελ ή με Φωτοβολταϊκά κεραμίδια. Το ίδιο πρέπει να ισχύσει και με τις ταράτσες. Οι παλιές κατοικίες λαμβάνουν 5 χρόνια προθεσμία να τα τοποθετήσουν». Εντός πενταετίας πρέπει να γεμίσουν τα Ελληνικά σπίτια και Πολυκατοικίες με φωτοβολταϊκά πάνελ, με άτοκα δάνεια. ΔΕΗ: Η ΔΕΗ πρέπει να τεμαχισθεί. Ιδιώτες παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας με οποιαδήποτε νόμιμη μέθοδο, να μπορούν να πωλούν στό δίκτυο το προϊόν τους. Η Ελλάδα έχει πρόβλημα φτηνής ενέργειας. Άμεσα πρέπει να δρομολογηθούν ΤΡΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ σε 3 περιοχές της χώρας. Ένα στη Μακεδονία -Θράκη, ένα στη Θεσσαλία και ένα στην Πελοπόννησο. Πρέπει να έχουν πλήρη ασφάλεια, να είναι κατασκευασμένα από 3 διαφορετικές εταιρείες (ένα Γαλλικό, ένα Αμερικανικό και ένα Ρώσικο. Το κόστος κατασκευής θα καλυφθεί από την πώληση της ενέργειας γιά κάποια χρόνια.

 

17)         Δενδροφυτεύσεις: Σε κάθε περίοδο διακοπών όλοι οι μαθητές υποχρεωτικά πρέπει να συμμετέχουν σε προγράμματα δενδροφυτεύσεων τουλάχιστον για μια εβδομάδα. Κάθε μαθητής Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου πρέπει σε όλη την εκπαιδευτική του πορεία να έχει φυτέψει 150 δένδρα, στα οποία θα μπαίνει καρτελάκι μεταλλικό με το όνομά του. Η δεντροφύτευση θα αποτελέσει άμυνα της χώρας στούς επερχόμενους καύσωνες. Τα δέντρα δρούν ως κλιματιστικά, πέραν του ότι παράγουν οξυγόνο.

 

18)         Δημόσια  Έργα:  Όλα τα δημόσια έργα εθνικής εμβέλειας (που δεν επαρκεί το ΕΣΠΑ να τα χρηματοδοτήσει) πρέπει να ανατίθενται με διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό σε Τεχνικές Εταιρείες και να παραχωρείται η χρήση με είσπραξη διοδίων  ή ενοικίων για κάποια χρόνια μέχρι την απόσβεση. Μεγάλη αυστηρότητα πρέπει να τηρηθεί στις προδιαγραφές, το χρόνο παράδοσης, την παραλαβή (Μίζες) και την εγγύηση τεχνικής ποιότητας με αστικές ρήτρες (π.χ. κατάρρευση δρόμου Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας σε 3 σημεία). Γιά κάθε αστοχία κατασκευής εντός εγγύησης Α ετών, η κατασκευάστρια εταιρεία πρέπει να επιδιορθώνει το πρόβλημα ιδίοις χρήμασι.

 

19)         Δικαιοσύνη - Σωφρονιστικό σύστημα: Η απονομή Δικαιοσύνης εν Ελλάδι κρίνεται επιεικώς απαράδεκτη. Απαιτείται Ταχύτητα απονομής Δικαιοσύνης και σαφής Νομολογία: Για την επιτάχυνση απονομής δικαιοσύνης ψηφίζεται νόμος που λέει: «Καταργούνται όλα τα μονομελή δικαστήρια. Απαιτούνται τουλάχισστον 3 δικαστές. Τα πταίσματα εκδικάζονται υποχρεωτικώς εντός μηνός. Παράβολο 100 Ευρώ. Τα πλημμελήματα εκδικάζονται εντός δύο μηνών. Παράβολο μηνύσεως 500 Euro. Τα κακουργήματα (χωρίς έγκληση) εκδικάζονται εντός τριμήνου. Παράβολο 1000 Euro. Υποθέσεις στο Εφετείο εκδικάζονται εντός τριμήνου έως εξάμηνο. Υποθέσεις στον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο Επικρατείας εκδικάζονται σε ένα έτος. Παράβολο 2000 Euro». Με τα χρήματα αυτά θα χρηματοδοτηθεί η πρόσληψη νέων δικαστών και διοικητικού προσωπικού και τεχνολογίας (υπολογιστές). Επίσης «Κάθε απόφαση δικαστηρίου οφείλει να ταχυδρομείται εντύπως ή ηλεκτρονικώς στoυς ενδιαφερόμενους εντός 7 ημερών, από της εκδόσεώς της». Με άλλο άρθρο συντάγματος, «υποχρεώνεται η Βουλή να παράγει Νόμους ΣΥΝΤΟΜΟΥΣ, ΣΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΜΟ ΓΙΑ ΕΚΑΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΙΣΧΥΟΣ» Παράδειγμα: Νομοσχέδιο Υγείας: Έκδοση 2012. Ισχύς 20 Χρόνια. Φορολογικός Νόμος: Έκδοση 2017. Ισχύς: 20 χρόνια. Φορολογικός Νόμος: Χρειάζεται σταθερός φορολογικός Νόμος που να ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ!!! Ο επενδυτής θέλει σταθερό Φορολογικό πλαίσιο για να επενδύσει. Αν ο νόμος αλλάζει κάθε μήνα, φεύγει στην Τουρκία, τη Βουλγαρία, ή στη FYROM. Επίσης Η διασπορά φωτογραφικών διατάξεων σε άσχετα Νομοσχέδια και η αλλαγή Νόμων κάθε εβδομάδα, είναι ένα Καρκίνωμα που πρέπει να σταματήσει.

 

20)         Αναδιάρθρωση του σωφρονιστικού Συστήματος: Καταργείται ο νόμος περί παραγραφής αδικήματος σε 20 χρόνια. Ουδέν αδίκημα πρέπει να παραγράφεται ποτέ. Επίσης καταργείται η μετατροπή των ισοβίων σε εικοσαετή κάθειρξη. Όταν λέμε ισόβια, εννοούμε ισόβια. Οι ποινικοί κρατούμενοι και οι φυλακές χωρίζονται σε 3 κατηγορίες, ανάλογα με το αδίκημα: Α. Ελαφροί, Β. μεσαίοι και Γ. βαρυποινίτες, και επίσης οι φυλακές, Α, Β, και Γ. ΔΕΝ είναι δυνατόν να συχρωτίζεται ένας κρατούμενος 20 ημερών γιά ακάλυπτη επιταγή 200 Euro με ένα κατά συρροήν δολοφόνο!!! Όλοι οι κρατούμενοι Γ, υποχρεωτικώς πρέπει να εργάζονται αφιλοκερδώς εντός της πλησίον πόλεως στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα, και το μεσημέρι να επιστρέφουν στη φυλακή.  Βαθμιδωτά το ίδιο μπορεί να γίνει με τις κατηγορίες Β και Α, αλλά απαιτείται να συνυπάρχει βιοτεχνία – εργασία κοντά στη φυλακή. Η ΔΩΡΕΑΝ κάθειρξη με τα χρήματα των φορολογουμένων πρέπει να τελειώσει. Όλοι οι φυλακιζόμενοι πρέπει να εργάζονται. Σπουδές και αναβάθμιση πνευματικού επιπέδου φυλακισμένων πρέπει να αμείβεται πλουσιοπάροχα. Για παράδειγμα φυλακισμένος για 10 χρόνια, εάν πάρει πτυχίο νομικής πρέπει να μειωθεί η ποινή του στα 6 χρόνια.

 

21)             Ενταξη των Τσιγγάνων στο κοινωνικό σύνολο: Τα προβλήματα των ανένταχτων κοινωνικά περιφερόμενων ή εγκατεστημένων ROMA είναι γνωστά (παραβατικότητα, προβλήματα υγιεινής, κλπ). Η ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο είναι απλή. Χρειάζεται το εξής μεσοπρόθεσμο σχέδιο, διά μέσου της εκπαίδευσης. Ψηφίζεται νόμος που λέει: «Άτομα της φυλής ROMA, ασχέτως χρώματος, εφόσον δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία και δεν εργάζονται επίσημα, επιχορηγούνται από ηλικίας 0-24 ετών. Το ποσόν του μηνιαίου επιδόματος επιχορήγησης ανά άτομο αποφασίζεται από επιτροπή ειδικών και καταβάλλεται μηνιαίως εφόσον ο ROMA κάθε ηλικίας, προσκομίζει κάθε μήνα έγγραφο ότι παρακολούθησε επιτυχώς εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο, Λύκειο, ή Τεχνική Σχολή, ΤΕΙ ή Πανεπιστήμιο. Κάθε μήνα. ΔΕΝ προσκόμισε το έγγραφο? ΔΕΝ λαμβάνει επίδομα και χάνει την ασφαλιστική ικανότητα». Με τη μέθοδο αυτή θα ενταχθούν όλοι σε 20 χρόνια.

 

22)         Επαγγέλματα - Παιδεία – Επαγγελματικός προσανατολισμός: Όλα τα επαγγέλματα πρέπει να είναι πιστοποιημένα και ελεύθερα (ίσως με γεωγραφικούς περιορισμούς κορεσμού). Για όλα τα επαγγέλματα πρέπει να χρειάζεται πιστοποίηση με σπουδές-πτυχίο, έστω και υποτυπωδώς για ορισμένα χειρωνακτικά (Π.χ. Πτυχίο 6 μηνών γιά σερβιτόρος, πτυχίο 30 ημερών γιά «σκουπιδιάρης», πτυχίο 2 ετών γιά κατάστημα εμπορίας υπολογιστών, πτυχίο 6 μηνών για υπάλληλος σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, κλπ). Έχεις πιστοποίηση? Είσαι ελεύθερος να εξασκήσεις το επάγγελμά σου εφ όσον είναι νόμιμο. Το κράτος μπορεί με νόμο να ορίσει ποσοστώσεις κορεσμού ανά γεωγραφική περιοχή και επάγγελμα. Παράδειγμα: Κως: Κορεσμένη από τουριστικές κλίνες; Απαγορεύεται νέα ανέγερση ξενοδοχείου. Σύρος: Έχει έλλειψη γιατρών; Επιτρέπεται η χορήγηση άδειας λειτουργίας ιατρείων. Πρέβεζα: Κορεσμένη από σουβλατζίδικα; ΔΕΝ χορηγείται νέα άδεια λειτουργίας. Κλπ.  Το κράτος μελετά και διατυπώνει λίστα με τα κορεσμένα επαγγέλματα, και ιδίως αυτά που είναι μή κορεσμένα και ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΑ, ώστε η νεολαία να κατευθύνεται εκεί που έχει ανάγκη η αγορά. Π. χ. Το κράτος Δηλώνει Κορεσμένο το επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού ή του ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ. Όποιος θέλει μπορεί να το σπουδάζει με ευθύνη του οτιδήποτε και μετά πρέπει μάλλον να αλλάξει επάγγελμα και να ανοίξει ... σουβλατζίδικο. Το κράτος π.χ. ανακοινώνει ότι έχουμε ανάγκη από ξυλουργούς υψηλής Ποιότητας. Η Βασική εννεαετής εκπαίδευση οφείλει να αναβαθμίζεται με ΕΠΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ και Γιαπωνέζικη μεθοδολογία (βλέπε τεράστια επιτυχία των Βιντεοπαιχνιδιών σε PC) ώστε να γίνει αγαπητή από τους μαθητές. Όλα τα Δημοτικά σχολεία και Γυμνάσια μετατρέπονται σε Δημοτικές Επιχειρήσεις, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με ΔΙΔΑΚΤΡΑ (Το κράτος να επιδοτεί με επιταγές τους αδύναμους οικονομικώς). Το ωράριο των παιδιών θα είναι 8-5 μ.μ. θα τρώνε στο σχολείο και θα κάνουν εκεί όλες τις εργασίες τους. Ο ελεύθερος χρόνος θα είναι διαθέσιμος για την ψυχαγωγία τους και γιά παιχνίδι. Τα σύγχρονα παιδιά δεν παίζουν. «Παίζουν» μόνο παιχνίδια στόν υπολογιστή και η παχυσαρκία και παιδική οστεοπόρωση θερίζει. Η λέξη ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ, θα πρέπει να φύγει από το λεξιλόγιο. Οι Φροντιστές εκπαιδευτικοί πρέπει να διευκολυνθούν με χαμηλότοκα δάνεια, να ιδρύσουν ΙΔΙΩΤΙΚΑ Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Ιδιωτικά Λύκεια. Οι αριστούχοι μαθητές ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ και Λυκείου, πρέπει να επιβραβεύονται χρηματικώς. Στην Γ Γυμνασίου πρέπει να γίνονται εξετάσεις με το 50% των μαθητών να «κόβεται» και να οδεύει υποχρεωτικώς προς τεχνικό Λύκειο (Γεωργός, Κτηνοτρόφος, Κατασκευές, Ψυκτικός, Ηλεκτρολόγος, Υδραυλικός, Αλουμινάς, Ξυλουργός, Σερβιτόρος, Εικονολήπτης, κλπ).

 

23)         ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΕΙ: Η απαγόρευση ίδρυσης ιδιωτικών ΑΕΙ είναι η ντροπή της Ελλάδας. Έλληνες φοιτητές καταφεύγουν στο εξωτερικό για σπουδές και έχουμε αιμορραγία συναλλάγματος. Φυσικά έτσι ενισχύουμε τις οικονομίες της Αγγλίας, της Ρουμανίας, της FYROM, της Βουλγαρίας, κλπ. Αντίθετα χάνουμε χρήμα από φοιτητές π. χ. Άραβες κλπ, που θα έρχονταν να σπουδάσουν στήν Ελλάδα.

 

24)         Καινοτόμες ιδέες: Οι καινοτόμες ιδέες στην Ελλάδα συνήθως σαμποτάρονται και απορρίπτονται άνευ συζητήσεως. Αυτό είναι αίσχος. Παραδείγματα: Έλληνας κατασκεύασε αεροπλάνο διθέσιο στο Κιλκίς σε σχήμα Stealth. Έχει παραγγελίες από το εξωτερικό και η Ελλάδα δεν του δίκει άδεια παραγωγής. Άλλο: Αμερικανός πρότεινε να επενδύσει εκατομμύρια για την κατασκευή μεγάλου αγάλματος των 12 Θεών στην κορφή του Ολύμπου + Τελεφερίκ + Ξενοδοχείο πεντάστερο. Απορρίφθηκε γιατί λέει «αλλοιώνει το φυσικό περιβάλλον». Άλλο: Ξένος επενδυτής παλιά αιτήθηκε άδειας κατασκευής εκτροφείου κροκόδειλων στη Ρόδο γιά κατασκευή υποδημάτων, τσαντών και ζωνών: Απορρίφθηκε, γιατί λέει «επηρρεάζει αρνητικά το οικοσύστημα»!!! Στην αγορά Μοδιάνο της Θεσσαλονίκης πουλιέται κρέας Κροκόδειλου 45Euro το κιλό εισαγωγή από...Σουηδία! Αλλο παράδειγμα: Καναδοί επενδυτές σε μεταφορές με υδροπλάνα, τα «μάζεψαν και έφυγαν» λόγω της γραφειοκρατίας. Αυτή η αρρωστημένη νοοτροπία πρέπει να σταματήσει.

 

25)         ΑΕΙ-ΤΕΙ: Τα ΤΕΙ μετατρέπονται και μετονομάζονται όλα σε ΑΕΙ με ΑΜΕΣΗ αύξηση των σπουδών κατά ένα έτος ακόμη, δηλ. από 3 σε 4.   Ο Τίτλος ΤΕΙ καταργείται άμεσα και οι απόφοιτοι αποκτούν άμεσα τα επαγγελματικά δικαιώματα των ΑΕΙ. Ουδείς διορισμός εκπαιδευτικού σε ΑΕΙ θα γίνεται εάν ο υποψήφιος δεν έχει διδακτορικό Δίπλωμα και συγγραφικό έργο (τουλάχιστον ένα βιβλίο). Όλα τα ΑΕΙ μετατρέπονται σε Εταιρείες - Ιδρύματα Μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, και είναι αυτοδιαχειριζόμενα, με δίδακτρα, χορηγίες και αμοιβές από Πατέντες έρευνας. Η κρατική χρηματοδότηση πρέπει να είναι μικρή. Απαγόρευση κάθε είδους κατάληψης ή φθοράς περιουσίας ΑΕΙ. Ως «πανεπιστημιακό άσυλο» ορίζεται με άρθρο συντάγματος η ελευθερία στόν προφορικό και γραπτό λόγο εφόσον προέρχεται από πανεπιστημιακό. Το «Πανεπιστημιακό Άσυλο» καταργείται με τη σημερινή του μορφή, γιατί μετατράπηκε σε χώρο φθορών, εμπρησμών, ναρκομανών, πωλήσεως λαθραίων τσιγάρων, κλπ. Οι  υπεύθυνοι πρέπει να πληρώνουν τις φθορές που προκαλούν. Κάθε ΑΕΙ πρέπει να διαθέτει έμμισθη υπηρεσία φύλαξης (Security). Πλήρης αξιοκρατία στις προσλήψεις προσωπικού. Τέρμα η Οικογενειοκρατία και η Κομματοκρατία. Μεταφορές Σχολών με σκοπό την αποκέντρωση. Δημιουργία Πανεπιστημιακής Σχολής Τουρισμού. Το ΤΕΙ Φωτογραφίας Αιγάλεω, π. χ. μεταφέρεται στην Πρέβεζα. Δημιουργία Πανεπιστημιακής Ανώτατης Σχολής Αλιείας (Υπάρχει στην Ολλανδία). Tέλος, όλα τα ΑΕΙ οφείλουν να παράγουν ερευνητικό έργο συνδεδεμένο με τη βιομηχανία και τη βιοτεχνία. ΑΕΙ που δεν παράγει ερευνητικό έργο και εκδοτικό έργο, πρέπει να κλείνει.

 

26)         Επιδοτήσεις ΕΕ: Όλες οι επιδοτήσεις της ΕΕ (ΜΟΠ, LEADER, INTERREG, ESPA) που χορηγήθηκαν τα τελευταία 30 χρόνια, πρέπει να ελεγχθούν σχολαστικά, από ανεξάρτητους ελεγκτές, και αν οι υποδομές δεν υπάρχουν ή δεν λειτουργούν (FRAUD PROJECTS), ή έγινε υπερκοστολόγηση, ή άλλη ατιμία, οι αποδέκτες υποχρεώνονται να επιστρέψουν στο Ελληνικό Κράτος όλα τα χρήματα της επιδότησης, ή το ακίνητο κατάσχεται και πωλείται.

 

27)         Θρησκεία: Αλλαγή του Συντάγματος. Διαγράφεται η εισαγωγική παράγραφος του Συντάγματος που γράφει τη γνωστή φράση "Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και αδιαιρέτου Τριάδος" και καθιερώνεται ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΙΑ. Γίνεται πλήρης διαχωρισμός Εκκλησιών και Κράτους. Όλα τα  θρησκεύματα της Ελλάδας μετατρέπονται σε ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ - Ιδρύματα μη κερδοσκοπιού χαρακτήρα και η μισθοδοσία των ιερέων κάθε θρησκεύματος φεύγει από το κράτος περιερχομένη στην Θρησκευτική εταιρεία. Κάθε πλεόνασμα χρηματικό των Θρησκευτικών εταιρειών (Εκκλησίες) υποχρεωτικά πρέπει να πηγαίνει σε φιλανθρωπική δραστηριότητα, ή για τη συντήρηση ναών. Η εκκλησιαστική περιουσία περιέρχεται στις ΑΕ, και φορολογείται κανονικά. Ακίνητα αδρανή φορολογούνται με μεγάλο ποσοστό με σκοπό να αλλάξουν χέρια και να περιέλθουν στην παραγωγική διαδικασία. Επιπλέον η Μουσουλμανική θρησκεία διά των εκπροσώπων της οφείλει να εξαλλείψει όλες τις μισαλλόδοξες «σούρες» (παραγράφους) του Κορανίου όπως αυτή περί Τζιχάντ (ιερού πολέμου), σφαγής αλλοδόξων απίστων κλπ. Όλες οι παλαιές εκδόσεις του κορανίου αποσύρονται και είναι παράνομες.

 

28)          Ιδιωτικοποιήσεις-Δημόσιος Τομέας: Είναι αδιανόητο η Ελλάδα να έχει 18% Δημόσιους υπάλληλους σε σχέση με 10,6% η Γερμανία και 5,9% η Ιαπωνία. Κάθε Δημόσια ή ΔΕΚΟ επιχείρηση που μπορεί να λειτουργεί ως ιδιωτική καλύτερα, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ, χωρίς να απολυθούν οι εργαζόμενοι. Παράδειγμα: ΚΤΕΟ: Καταργούνται τα Κρατικά ΚΤΕΟ και μετατρέπονται σε Ιδιωτικές ΑΕ, αυτοσυντηρούμενες, όπως τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ. Οι μετοχές πωλούνται στους εργαζόμενους με συμβολική Τιμή, ή σε ιδιώτες. Το ίδιο μπορεί να γίνει με τα ΕΛΤΑ, είτε πλήρης ιδιωτικοποίηση, είτε πώληση των μετοχών 51% στον βασικό επενδυτή και 49% στο κοινό (ιδιώτες) και τους εργαζομένους.

 

29)         Κατασκευές : Ο τομέας κατασκευών παρουσιάζει τα εξής προβλήματα τα τελευταία χρόνια: (α) Πλεόνασμα οικιών και γραφείων – καταστημάτων με απούλητα και ξενοίκιαστα ακίνητα. (β) Μεγάλη ανεργία των μηχανικών (γ) Παλαιά κτίρια, χωρίς πιστοποίηση αντισεισμική, θερμομονωτική, αντιπυρική, κλπ. (δ) Απροθυμία επενδυτών σε νέες κατασκευές. Τι χρειάζεται?  Άδειες οικοδομών και κατασκευών: ο ΚΑΘΕ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ απευθύνεται σε Μηχανικό και Δικηγόρο και συντάσσεται φάκελος του έργου με ευθύνη του Μηχανικού. Στο φάκελο αναγράφεται και το όνομα του Νομικού συμβούλου υπεύθυνου για την νομιμότητα του έργου. Ο μηχανικός και ο δικηγόρος φέρουν ακέραια την ευθύνη για την τήρηση της ισχύουσας Νομοθεσίας του έργου. Ο πολίτης υποβάλλει το φάκελο στην Πολεοδομία και η ΑΔΕΙΑ εκδίδεται υποχρεωτικώς αυθημερόν. Σε περίπτωση ελέγχου, ουδεμία ευθύνη έχει ο πολίτης αλλά οι ποινές επιβάλλονται στον Μηχανικό και στον Δικηγόρο που υπογράφουν (εκτός εάν οι παρανομίες έγιναν εκ των υστέρων, μετά την αποπεράτωση). Για την ανάκαμψη της οικοδομής και γενικά των κατασκευών, προτείνεται η δημιουργία ΔΥΟ Νέων Πόλεων ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ όπως η Βόννη Γερμανίας, η Μπραζίλια Βραζιλίας, ή ο Φοίνικας στο Ντουμπάϊ, πάλι με διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό. Τοπικού Χαρακτήρα έργα μπορεί να τίθενται σε διεθνή διαγωνισμό από την Περιφέρεια, ενώ διεθνή έργα από την Κυβέρνηση. Κάθε πόλη πρέπει υποχρεωτικά να έχει το δικό της πάρκο-δάσος αναψυχής. Κτίρια πεπερασμένης ηλικίας – μή χαρακτηρισμένα ως διατηρητέα – και μή φέροντα αντισεισμική κλπ πιστοποίηση, οφείλουν να γκρεμίζονται και να επανακτίζονται με νέες τεχνολογίες, ή να μετατρέπονται σε πράσινο ή χώρο στάθμευσης.

 

30)     Λαθρομετανάστευση: Η φιλοξενία προσφύγων πολέμου πρέπει να είναι προσωρινή. Μετά τη λήξη του πολέμου πρέπει να επαναπροωθούνται διά θαλάσσης με πλοία στο κράτος τους. Η νομιμοποίηση οικονομικών λαθρομεταναστών πρέπει να σταματήσει άμεσα. Εάν κάποιοι οικονομικοί λαθρομετανάστες είναι ημινόμιμοι, η πλήρης ένταξή τους προϋποθέτει: Σεμινάριο Ελληνικής γλώσσας, Ελληνικής Ιστορίας, Ελληνικού Συντάγματος και Ορκομωσία. Ουδεμία Ελληνοποίηση θα γίνεται χωρίς επιτυχείς εξετάσεις στις γνώσεις αυτές. Όλοι οι πλεονάζοντες λαθρομετανάστες πρέπει να επαναπροωθούνται στό κράτος προέλευσης. Άμεση μονομερής καταγγελία της σύμβασης Δουβλίνο Ι και ΙΙ. Η παράνομη είσοδος λαθρομεταναστών από χερσαία ή θαλάσσια σύνορα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ουδέτερες βολές πυροβόλων πέριξ των λαθρομεταναστών. Τώρα έρχονται στην Ελλάδα, διότι όπως δήλωσε Πακιστανός «ήρταμε Ελλάδα, γιατί εντώ ντεν πυροβολάει»!!!

 

31)         Μεταφορές: Το ανώμαλο γεωγραφικό ανάγλυφο της Ελλάδας, βουνά, νησιά, κλπ, απαιτεί συγκοινωνιακές θεραπείες πρωτότυπες. Άμεση νομοθετική διευκόλυνση ιδρύσεως μικρών ιδιωτικών λιμένων, μικρών αεροδρομίων, λιμένων υδροπλάνων, και μικρών ελικοδρομίων (ελικόπτερα δύο ελίκων) με σκοπό τη θεσμοθέτηση μεταφορών με υδροπλάνα, ελικόπτερα δύο ελίκων και μικρά αεροσκάφη. Οπως προαναφέρθηκε η γραφειοκρατία έδιωξε τους επενδυτές με τα υδροπλάνα.

 

32)         Ναυτιλία: Ικανοποιούνται αμέσως όλες οι λογικές απαιτήσεις των Ελλήνων εφοπλιστών με σκοπό να φέρουν πίσω σε Ελληνική σημαία όλα τα Ελληνικά πλοία που σήμερα είναι με σημαίες Λιβερίας, Παναμά ή Μάλτας.

 

33)         Νοσοκομεία: Τα Κρατικά Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας μετατρέπονται ΣΕ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ. Το κράτος παύει να παρέχει ιατρικές υπηρεσίες αλλά διά του ΕΦΚΑ τις αγοράζει από τον ιδιωτικό τομέα. Είναι βέβαιο ότι ο ανταγωνισμός θα ρίξει τις τιμές και εν πάσει περιπτώσει μπορεί να γίνεται και κοστολόγηση. Παύει κάθε επιδότηση των Νοσοκομείων και κέντρων Υγείας και το ΔΣ πρέπει να έχει ισοσκελισμένο ή πλεονασματικό προϋπολογισμό και διπλογραφικό σύστημα. Το τυχόν πλεόνασμα θα δίδεται για ανανέωση εξοπλισμού και κτιριακές βελτιώσεις. Χρειάζεται ενοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων σε ΕΝΑ, αλλά πραγματική, όχι όπως είναι σήμερα «μαϊμού» με διαφορετικά ενοικιαζόμενα γραφεία γιά τον ΟΠΑΔ, το ΤΕΒΕ, Το ΙΚΑ, Τον ΟΓΑ, το ΕΤΑΑ κλπ. Χρειάζεται διαβάθμιση των Υγειονομικών παροχών σε ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΛΙΜΑΚΕΣ (Δωρεάν, 25%, 50% και 100%). Χρειάζεται εξυγίανση των Οικονομικών των Ταμείων (του Ταμείου) με οικονομία σε κτίρια, προσωπικό, άσκοπες παροχές, και ΚΟΜΠΙΝΕΣ όπως αυτές που αποκαλυφτήκαν (πεθαμένοι έπαιρναν σύνταξη, ποδοσφαιριστής είχε αναπηρικό αυτοκίνητο, το 50% των Ζακυνθινών ήταν τυφλό, κλπ). Χρειάζεται Πλήρης Μηχανοργάνωση. Η έκδοση συντάξεως πρέπει να γίνεται σε ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ! Κατάργηση του ΕΦ ΑΠΑΞ, γιά τους Νέους ασφαλιζόμενους. Οι συντάξεις πρέπει να είναι τριών βαθμίδων γιά τους επαρκώς τακτοποιημένους σε εισφορές : Μεγάλη : 1500 Euro, Mεσαία: 1000 Euro και Μικρή: 500 Euro. Οι μή έχοντες καλύψει τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις επαρκώς πρέπει να λαμβάνουν σύνταξη ίση με το ποσοστό ασφαλιστικών εισφορών που έχουν καταβάλλει. Πχ. Ενας εργάσθηκε 15 χρόνια και μετά «άραξε» γιά διάφορους λόγους. Όταν φτάσει σε ηλικία 67 ετών δικαιούται τα 15/40 της συντάξεως Α, Β, ή Γ αλάλογα με την κλίμακά του.

 

34)         Όνομα της FYROM: Μόνιμη Λύση του ονόματος των Σκοπίων: Η Ελλάδα προτείνει εγγράφως στη FYROM (Σκόπια) να υιοθετήσουν το ΣΩΣΤΟ ΟΝΟΜΑ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ” (Republic of Paeonia, γεωγραφικός προσδιορισμός. Αυτό ήταν το αρχαίο όνομα της περιοχής). Πρόκειται γιά πρόταση του Χαρ. Γκούβα γραπτή από το 1998. Πρόσφατα υιοθετήθηκε από Αγγλική εφημερίδα. Η ονομασία με περιεχόμενο τη λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ απορρίπτεται ασυζητητί. Η Μεγάλη Βρετανία, όταν χρειάσθηκε να μπει στην ΕΕ, υπήρξε Veto του αείμνηστου Ντε Γκώλ, (λόγω της νομαρχίας Βρετάνης της Γαλλίας) και αναγκάσθηκε να μετονομασθεί σε United Kingdom (Ηνωμένο Βασίλειο). Εάν η κυβέρνηση των Σκοπίων δεν δεχθεί την πρόταση, η Ελλάδα προχωρά σε ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ της Ελλάδας ΚΑΙ μετονομάζει τις υπάρχουσες Ελληνικές περιφέρειες σε Καντόνια - Δημοκρατίες - κρατίδια με το όνομα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ», «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ», «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» κλπ. Οι Σκοπιανοί θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν από την σύγχυση που θα προκληθεί.

 

35)         Πάρκιγκ σε πολεοδομικό Ιστό: Τίθεται άρθρο στον ΓΟΚ, ότι σε κάθε πολεοδομικό τετράγωνο, ή σε κάθε 10 π.χ. Οικοδομικά τετράγωνα, πρέπει να ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΣ, τόσες θέσεις Parking όσο είναι ο πληθυσμός διαιρούμενος διά 2. Όταν δεν υπάρχει χώρος, απαλλοτριώνονται παλιά κτίρια - μή πιστοποιημένα - ΤΑΧΥΤΑΤΑ, αποζημιώνονται βάσει αντικειμενικής αξίας και ο χώρος δίδεται επί πληρωμή σε ιδιωτική εταιρεία η οποία κατασκευάζει Parking. ΣΤΟΧΟΣ: Σε 10 χρόνια τα αυτοκίνητα παρκαρισμένα στο δρόμο να είναι ΜΗΔΕΝ! Tα δημόσια και ιδιωτικά Πάρκιγκ πρέπει να είναι άριστων προδιαγραφών ασφαλείας, και να έχουν εισιτήριο και τουαλέτες.

 

36)         Παραλίες: Οι Ελληνικές παραλίες οριοθετούνται με ευθύνη των Δήμων, ονοματοδοτούνται και διαιρούνται χωροταξικά (π.χ. Μονολίθι Α, Μονολίθι Β, Μονολίθι Γ, Μονολίθι Δ) και προστατεύονται. Δημιουργείται πάρκιγκ και προσβάσεις και ανατίθενται στον ιδιωτικό τομέα με συμβολικό εισιτήριο, ή με εκμετάλλευση Μπαρ, με σκοπό την καθαριότητα, την προστασία, την ασφάλεια με ναυαγοσώστη, και κυλικείο. Ο ιδιώτης οφείλει να καθαρίζει και την αμμουδιά και τα ύδατα από απορρίμματα (σακούλες, ξύλα, μπουκάλια).

 

37)         Ποτάμια - Λίμνες: Τα ποτάμια και οι λίμνες της Ελλάδας αποτελούν πάγια κρατική περιουσία και απαγορεύεται από το σύνταγμα η πώλησή τους. Οριοθετούνται και κηρύσσονται προστατευόμενοι υγροβιότοποι. Ελέγχεται από ιδιωτική εταιρεία η ρύπανσή τους, επιβάλλονται πρόστιμα και τα ποσά δίδονται για την συντήρηση και διαφύλαξή τους. Περιφράσσονται και δημιουργείται προσβάσεις. Ενοικιάζονται σε ιδιώτες με καταστατικό ή δημιουργούνται Μη κερδοσκοπικά Ιδρύματα με συγκεκριμένο καταστατικό και Οικολογική τους ανάπτυξη και προστασία από ρύπανση, πυρκαγιές, τουριστική ανάπτυξη κλπ.

 

38)         Ρύπανση Περιβάλλοντος: Η εφαρμογή περιβαλλοντικών όρων δεν επαφίεται πια μόνο στο κράτος, αλλά σε ΜΙΚΤΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ από Κρατικούς ειδικούς υπαλλήλους μαζί με εναλλασσόμενα Μέλη Οικολογικών Οργανώσεων. Ο Αμβρακικός Κόλπος καταστράφηκε λόγω της απραξίας των κρατικών λειτουργών. Κάθε μονάδα που ρυπαίνει «τρώει» πρόστιμο, και δίδεται διορία συγκεκριμένου χρόνου για τη διόρθωση της βλάβης ή τεχνικής ανεπάρκειας. Εάν η εταιρεία δεν λύσει το πρόβλημα ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ.

 

39)         Σεξ, γάμος, διαζύγια: Θεσμοθετείται υποχρεωτικό μάθημα ανθρωπολογίας (με περιεχόμενα κεφάλαια σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης) στο Λύκειο διάρκειας 3 μηνών με τίτλο «Ιατρικές γνώσεις και σχέσεις των δύο φύλων». Θεσμοθετείται Υποχρεωτικό Σεμινάριο 10 ωρών, σε όλους τους υποψήφιους πρός γάμο, με θέμα "Η ΣΥΖΥΓΙΚΗ ΣΥΜΒΙΩΣΗ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ. ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ". Δεν θα εκδίδεται άδεια γάμου αν δεν περάσει το ζεύγος από εξετάσεις πάνω στο 10ωρο Σεμινάριο. Θεσμοθετείται υποχρεωτικώς διά νόμου προγεννητικός έλεγχος στο ζευγάρι. Διατηρείται φάκελος Υγείας στον γυναικολόγο και αν γεννηθεί βρέφος με συγγενή νόσο ΜΗ ΔΙΑΓΝΩΣΘΕΙΣΑ (ενώ έπρεπε) ασκείται ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ΔΙΩΞΗ κατά παντός υπευθύνου από τον εισαγγελέα. Είναι αδιανόητο τον 21ο  αιώνα να γεννιούνται παιδιά με Μεσογειακή αναιμία, ή Σύνδρομο Down, ή χωρίς χέρια. Τα διαζύγια πρέπει να εκδίδονται αυτομάτως εντός τριμήνου (μήπως μετανιώσει κανείς) με απλή αίτηση έστω και του ενός ενδιαφερομένου, άνευ δικηγόρου. Η επιμέλεια των παιδιών πρέπει υποχρεωτικώς να δίδεται 50% σε έκαστο γονέα. Η ελεγχόμενη πορνεία νομιμοποιείται αλλά με αναθεώρηση λειτουργίας, με σκοπό την προστασία του κοινού από νοσήματα (AIDS, Ηπατίτιδες). Η στέγαση ιεροδούλων υπό πλήρη υγειονομική κάλυψη και ασφάλεια, θα επιτρέπεται ΜΟΝΟ σε μεγάλα Δημοτικά συγκροτήματα πολυκατοικιών εκτός πολεοδομικού ιστού, διοικούμενα από ΔΣ του εκάστοτε Δήμου (βλέπε παράδειγμα "EL PASHA" 10 όροφοι, στην Κολωνία της Γερμανίας). Κάθε άλλο είδος ελεύθερης πορνείας πρέπει να απαγορεύεται. Θεσμοθετείται ο όρος «έμμεση πορνεία», ορίζεται επακριβώς και λαμβάνονται μέτρα γιά την πάταξή του.

 

40)     Στρατός: Η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία καταργείται και γίνεται προαιρετική. Ο στρατός γίνεται κατά βάση επαγγελματικός μισθοφορικός. Όμως όλοι οι νέοι πολίτες ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, πρέπει να στρατεύονται υποχρεωτικά για 15-30 ημέρες, μετά το Λύκειο, για εκπαίδευση σε βασικά στοιχεία ΑΜΥΝΑΣ και θα θεωρούνται μέχρι 65 ετών ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ.  Η άμυνα της Ελλάδας πρέπει να βασίζεται κυρίως στήν σύγχρονη αεροπορία, ναυτικό, πυροβολικό, τεθωρακισμένα, αντιαεροπορικά συστήματα και στις ειδικές δυνάμεις. 

 

41)     Σύνορα της Ελλάδας: Στον τομέα αυτό η Ελλάδα είναι κατά συρροήν «καρπαζοεισπράκτορας» ακόμα και από συμμάχους (Το ΝΑΤΟ δεν εντάσσει τη Λήμνο στις ασκήσεις). Τι πρέπει να γίνει; Επειδή είμαστε μικρό κρατίδιο, και έχουμε κακούς γείτονες - βαρβάρους ιστορικά και αποδεδειγμένα (εκτέλεση αιχμαλώτων πολιτών στην Κύπρο), χρειαζόμαστε στρατηγικά ένα μεγάλο προστάτη, έναν «νταβατζή» υπερδύναμη. Έτσι, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ καλούνται γραπτώς να δηλώσουν με ακρίβεια GPS, «ποιά είναι τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» εντός τριμήνου και εάν αναλαμβάνουν ομαδικώς την προστασία των συνόρων της Ελλάδος και όλης της ΕΕ. Εάν δεν απαντηθεί το ερώτημα, τότε αυτό σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θέλει να φανεί εχθρική προς την Τουρκία γιατί της πουλάει ψυγεία, πλυντήρια και αυτοκίνητα, τότε κακώς ανήκουμε στρατηγικά εκεί. Έτσι λοιπόν, επί άρνησης ή επί αρνητικής απάντησης, αναγκαστικά η Ελλάδα οφείλει να υπογράψει αμοιβαία αμυντική Συμφωνία με την Ρωσική Ομοσπονδία και να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ. Το γνωστό καρκίνωμα με την αμφισβήτηση των θαλασσίων και εναερίων συνόρων της Ελλάδας εκ μέρους της Τουρκίας μπορεί να λυθεί πανεύκολα. Η Ελλάδα είναι μικρό κράτος στρατηγικά και οικονομικά. Η πολιτική χρειάζεται ενίοτε και λίγη "αλητεία". Εάν η Ελλάδα δώσει στους Ρώσσους τρείς ναυτικές βάσεις και τρία αεροδρόμια πρός χρήση, δεν θα κουνιέται φύλλο στό Αιγαίο.

 

42)             ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Οι Σχολές Τουριστικών επαγγελμάτων πρέπει άμεσα να γίνουν ΑΕΙ γιατί ο Τουρισμός είναι το Νο 1 προϊόν προς πώληση στην Ελλάδα (ήλιος + Θάλασσα + αρχαιολογία) και πρέπει να υπάρχουν σχολές Τουρισμού ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. Οι αριστούχοι μαθητές πρέπει να οδηγούνται στα τουριστικά επαγγέλματα και όχι στην Ιατρική, Πολυτεχνείο και Νομική. Τα τουριστικά επαγγέλματα πρέπει να είναι τριών βαθμίδων. ΑΕΙ, Μεταλυκειακή Τεχνική Σχολή, και Τεχνικό Λύκειο. Ουδείς πρέπει να εργάζεται στόν Τουριστικό τομεα, άνευ διπλώματος μίας εκ των ανωτέρων βαθμίδων.

 

43)         Φορολογία - Περιουσιακά: Ο φόρος εισοδήματος μειώνεται σε σταθερό κλιμάκιο 10% και ο ΦΠΑ σε 10% και 20%.  Όχι επί πλέον κλιμάκωση γιατί δρα αντιπαραγωγικά (σου λέει ο άλλος "γιατί να εργασθώ περισσότερο, αφού θα μου τα πάρει το κράτος"?). Να υπάρχουν 2 συντελεστές ΦΠΑ: Το 10% και το 20%. Όλα τα Ελληνικά προϊόντα πρέπει να έχουν ΦΠΑ 10% όπως και όλα τα εισαγόμενα απαραίτητης χρήσης όπως φάρμακα, ανταλλακτικά, κλπ. Όλα τα υπόλοιπα εισαγόμενα προϊόντα πρέπει να έχουν συντελεστή ΦΠΑ 20%. Πέραν αυτών η φορολογία φυσικών προσώπων και εταιρειών πρέπει να γίνεται πλέον με ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ και όχι με ελέγχους, τιμολόγια, αποδείξεις, κλπ και θα επιβάλλεται ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Ή ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ. Δηλαδή θα ελέγχεται ο φόρος στην ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ, ενώ στα μικρά Φυσικά πρόσωπα και εταιρείες στην ΠΗΓΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ όπως ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΑΚΙΝΗΤΑ, ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ. (Αφαιρούμε τα περιουσιακά στοιχεία του έτους 2016 από αυτά του 2017, και φορολογούμε τη διαφορά, Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων). Έτσι δεν θα ξεφεύγει τίποτα. Ψηφίζεται άρθρο που θεωρεί ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΤΗΝ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ πέραν ενός ποσού πχ. 10.000 Eυρώ. Χρήματα σε μπαούλα και σε ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΑ θα είναι παράνομα και θα κατάσχονται. ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ, ή να κατατίθεται στην Τράπεζα ώστε να δίδεται ως δάνεια επενδύσεων. Οι καταθέσεις πρέπει να προστατεύονται εξ ολοκλήρου με ρήτρα ασφάλισης της Τράπεζας στο Lloyds. Δίδονται ΚΙΝΗΤΡΑ για προσέλκυση επενδυτών και καταθετών στην Ελλάδα. Η δανειοδότηση πολιτών και εταιρειών είναι ευθύνη των τραπεζών, και οφείλουν να ελέγχουν πλήρως την πιστοληπτική ικανότητα των δανειοληπτών με πλήρη εγγύηση 100%.

 

44)         Χρέος και Ελλειμμα: Η Ελλάδα επαναδιαπραγματεύεται ή καταργεί μονομερώς τις διατάξεις της ΕΕ περί ποσόστωσης και περί μείωσης παραγωγής προϊόντων. Πχ. Μας απαγορεύθηκε μερικώς να παράγουμε ζάχαρη από τεύτλα, ενώ δεν απαγορεύθηκε στην Ολλανδία να παράγει γάλα. Ζητούμε χρηματοδότηση παραγωγικών επενδύσεων. Επί τέλους η ΕΕ πρέπει να καθορίσει ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ και να είναι υπεύθυνη γι αυτό. Η Ελλάδα εργάζεται σκληρά, μειώνει την υπερκατανάλωση, θετικοποιεί το έλλειμμα, και σταδιακά εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της έναντι των δανειστών, και παύει να δανείζεται ασκόπως. Αυτό θα επιτευχθεί με δημοσιονομική εξυγίανση, δραστική μείωση του κράτους, πώληση αδρανών ακινήτων, αθρόες ιδιωτικοποιήσεις, και πληρωμή των πάντων από τους πολίτες. Το "τσάμπα" πρέπει να πεθάνει. Παράλληλα αξιοποιούνται άμεσα ΟΛΟΙ οι πλουτοπαραγωγικοί πόροι και ενεργοποιούνται οι ΑΟΖ.

 

45)         ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Οι ιδιωτικές εταιρείες πρέπει να είναι ελεύθερες να εντάσσονται ή όχι στό Χρηματιστήριο. Κάθε εταιρεία που κάνει αύξηση Μετοχικού κεφαλαίου, πρέπει να αποδείξει σύντομα ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΣΕ τα χρήματα που μάζεψε από τους μικροεπενδυτές. Δημιούργησε θέσεις εργασίας ή τα εξήγαγε στην Ελβετία, ή κατασκεύασε πολετελείς βίλλες γιά τους μεγαλομετόχους? Κάθε εταιρεία ΑΕ οφείλει να έχει Ιστοσελίδα όπου θα αναφέρονται τί παράγει, πόσα άτομα απασχολεί και τι εξαγωγές κάνει. Στην ιστοσελίδα κάθε εταιρείας ΑΕ πρέπει να είναι δημοσιευμένος ο ισολογισμός του προηγηθέντος έτους.

 

46)         Νέες Τεχνολογίες: Η Ελλάδα πρέπει να είναι πρωτοπόρος στήν υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, επειδή δεν έχει βαριά βιομηχανία. Σχολικά βιβλία πρέπει να αντικατασταθούν με Tablet και όλο το υλικό να είναι «φορτωμένο». Ο μαθητής «είλωτας» που κουβαλάει μιά τσάντα με 20 κιλά βιβλία, πρέπει να εκλείψει. Ουδέν κατάστημα τουριστικού ενδιαφέροντος πρέπει να παίρνει άδεια άν δεν έχει ασύρματο Internet (Wi Fi). Ολοι οι Έλληνες πρέπει να αποκτήσουν αστυνομική ταυτότητα με τσιπάκι με «φορτωμένα» όλα τα έγγραφά τους και όλο το ιατρικό ιστορικό τους. Η καλωδιακή τηλεόραση πρέπει να υιοθετηθεί σύντομα, γιά να πάψουν οι διαφημίσεις που αυξάνουν το κόστος των προϊόντων και ο καθένας θα πληρώνει γιά ότι βλέπει. Ολες οι χρεώσεις στή ΔΕΗ πέραν του ρεύματος να μπούν σστήν φορολογική δήλωση.

 

Επίλογος:

Ας πάρουμε επιτέλους απόφαση ότι δύο είναι οι δρόμοι: Ο Καπιταλισμός και ο Κομμουνισμός. Δεν υπάρχει «κέντρο». Το «κέντρο» (σοσιαλδημοκρατία) είναι μιά πονηρή εφεύρεση γιά εξυπηρέτηση κομματικών σκοπών και ρουσφετιών («στίβω τον ιδιώτη γιά να διορίσω κομματικούς ψηφοφόρους»). Ο ιδιωτικός τομέας «ταΐζει το δημόσιο τομέα». Σε τελική ανάλυση, αν παρομοιάσουμε την Κοινωνία με μια Ορχήστρα, το κράτος πρέπει να είναι ο συνθέτης της παρτιτούρας και ο μαέστρος (θα θέτει τους κανόνες λειτουργίας και θα εποπτεύει την τήρησή τους) και τα όργανα της ορχήστρας θα πρέπει να είναι ο υγιής ελεγχόμενος ιδιωτικός τομέας. Έτσι θα έρθει η ευημερία, η αύξηση του ΑΕΠ και φυσικά η αύξηση των μισθών και των συντάξεων.

 

Όσο γιά την προδοτική άποψη που διατυπώνεται τελευταία "οι νέοι πρέπει να φύγουν στό εξωτερικό, η Ελλάδα έχασε το παιχνίδι" την κρίνω άκρως απαράδεκτη, διότι αυτή η χώρα μας μεγάλωσε και μας σπούδασε και απαιτεί να της προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, απολαμβάνοντας τα αγαθά της. Δεν μπορεί η Ελλάδα να σε σπουδάζει και μετά να την κοπανάς στην Αγγλία και να προσφέρεις στούς Κέλτες την ευφυία σου! Σε ποιόν θα αφήσουμε την Ελλάδα αν στείλουμε τα παιδιά μας στο Τέξας, στο Λονδίνο και την Αυστραλία? Στους Πακιστανούς, Αφγανούς και Αλβανούς οικονομικούς λαθρομετανάστες? Αυτό το κόλπο εφάρμοζαν και εφαρμόζουν τόσα χρόνια οι ΗΠΑ αγοράζοντας τα καλύτερα μυαλά του κόσμου, και έγιναν πλανητάρχες! Ε, όχι, Κύριοι,  αυτή η χώρα είναι δική μας και ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ. Είμαστε συνυπεύθυνοι γιά την κακοδαιμονία μας. Ας προσέχαμε! Στις εκλογές ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΠΟΙΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ!!! ΤΕΛΟΣ

 

 

(*) Ο Χ. Γκούβας είναι ιατρός Ορθοπεδικός χειρουργός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, συγγραφέας 25 βιβλίων, συλλέκτης, ιδρυτής 10 συλλόγων, και ιδρυτής και διευθυντής του "Μουσείου Τεχνών και Επιστημών Ηπείρου". Διετέλεσε Γραμματέας των κομμάτων "Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών" (Δ. Αβραμόπουλος, 1998) και "ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ" (Στέφανος Μάνος) (2000). Έκτοτε δεν ξαναπολιτεύθηκε. Ιδεολογικά ανήκει στον ακραίο νεοφιλελεύθερο χώρο.

 

|


Ροή Ειδήεων

09:05 | Πρέβεζα
Αποχωρούν τα ΕΛ.ΠΕ. από την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στις χερσαίες παραχωρήσεις Άρτας - Πρέβεζας


07:04 | Ελλάδα
Χρυσός ολυμπιονίκης ο Μίλτος Τεντόγλου


06:47 | Ελλάδα
Χρυσό στην κωπηλασία ο Στέφανος Ντουσκος


15:02 | Ελλάδα
Η προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια και η πρόκριση στον τελικό των κρίκων! [Video]


12:44 | Ελλάδα
Σήμερα στις 2 η έναρξη της ολυμπιάδας του #Tokyo2020, καλή επιτυχία στην Ελληνική Αποστολή


17:05 | ΠΡΕΒΕΖΑ
Το νέο ΚΔΑΠ στη Μαργαρώνα της Ροδάνθης Σωτηροπούλου είναι επιτέλους κοντά σας!


06:47 | Αθλητικά
Πρωταθλητές οι Bucks με 50 πόντους του Γιάννη Αντετοκούνμπο


15:02 | Ελλάδα
Διαδικτυακή Παρουσίαση του Παράκτιου Μετώπου & της Marina Galleria


12:33 | Ελλάδα
Ξεκινούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του ΤΟΚΙΟ
Το πλήρες πρόγραμμα της ΕΡΤ20:05 | ΠΡΕΒΕΖΑ
''Οι Ατσάλινες '' 4 και 5 Αυγούστου στο κηποθέατρο της Πρέβεζας


18:50 | ΠΡΕΒΕΖΑ
Ασθενής σεισμική δόνηση κοντά στην Πρέβεζα


12:06 | Πρέβεζα
''ΜΑΓΙΑ Η ΜΕΛΙΣΣΑ'' στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ την Παρασκευή 2/7στις 8:30μ.μ.


09:05 | Πρέβεζα
Βένια Καραγιαννίδου μια Πρεβεζάνα στον τελικό του HOUSE OF FAME.


15:22 | Πρέβεζα
Ανακοινώθηκαν οι γαλάζιες σημαίες για το 2021 - 7 στην Πρέβεζα