ΩΡΑ
20:12
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
11-11-2020
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πρέβεζα

<

Εν μέσω καραντίνας ο εμπορικός σύλλογος καλεί τα μέλη του σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΟΥ Πρέβεζας


ΠΕΛΜΑ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2021 🌟 Ανακάλυψε Μοναδικά σχέδια στις καλύτερες τιμές!

 

 


Η Ανακοίνωση του Συλλόγου

 

Δυναμώνουμε των αγώνα μας για προστασία της υγείας, για αξιοπρεπές εισόδημα! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ Μέτρα στήριξης!

Συνάδελφοι,

Οι παλινωδίες της κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημίας, η νέα κρίση και οι πολιτικές που τη συνοδεύουν, μας οδηγούν στην χρεοκοπία και το λουκέτο. Το νέο lockdown θα μειώσει το εισόδημα, θα διογκώσει τα χρέη. Οι αναστολές πληρωμών, οι επιστρεπτέες προκαταβολές που λίγοι θα πάρουν, δεν καλύπτουν στο ελάχιστο την πτώση του τζίρου, τα έξοδα που παραμένουν στα ύψη.

            Μας λένε μονότονα ότι οι διεκδικήσεις μας, για αφορολόγητο, για μείωση της φοροληστείας, για διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία, για επιδότηση των ατομικών ασφαλιστικών εισφορών- δήθεν δεν χωρούν στις αντοχές της οικονομίας. Δεν μας πείθουν. Ξέρουμε καλά ότι την ίδια ώρα μοιράζουν δισεκατομμύρια  σε βιομηχάνους, εφοπλιστές, ξενοδόχους, πολυκαταστήματα, τραπεζίτες, ακόμα και για νέους νατοϊκούς εξοπλισμούς. Το μάρμαρο θα το πληρώσουν για άλλη μια φορά τα λαϊκά στρώματα, 5 δις παραπάνω προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός από την φορολογία.

Ταυτόχρονα με τον νέο πτωχευτικό κώδικα, οι τράπεζες βάζουν χέρι στα σπίτια και τα μαγαζιά.Με νέα διάταξη διευρύνουν την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Ψήφισαν νόμο που βάζει “στο γύψο” τις διαδηλώσεις και ετοιμάζονται να περιορίσουν τη συνδικαλιστική δράση.Διατηρούν το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρεί ιδιώνυμο αδίκημα το μπλοκάρισμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Δεν μας ξεγελούν πια, τους έχουμε καταλάβει.

 

Καλούμε σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΟΥ Πρέβεζας την Παρασκευή 10 πμ (τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας της Υγείας) και στην επίδοση ψηφίσματος με τα δίκαια αιτήματά μας!

 

Συνεχίζουμε πιο δυναμικά τον αγώνα μας γιατί είναι ο μόνος δρόμος που μας έχει απομείνει! Απορρίπτουμε τις προκλητικές δικαιολογίες της κυβέρνησης που εγκαλεί όποιον κινητοποιείται. Δεν το κάνει για την προστασία της υγείας του λαού, αλλά για να περάσει τις αντιλαϊκές πολιτικές της χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Το λαϊκό κίνημα έχει αποδείξει ότι μπορεί να διαδηλώνει παίρνοντας κάθε μέτρο προστασίας όσων συμμετέχουν, σε αντίθεση με την ίδια που έχει αφήσει το λαό απροστάτευτο.

Καλούμε κάθε σωματείο και ομοσπονδία να πάρει τη θέση της στον αγώνα. Καλούμε σε συντονισμό σωματεία αυτοαπασχολουμένων της πόλης μας για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στην επιβίωση.

Διεκδικούμε την άμεση υλοποίηση των παρακάτω δίκαιων αιτημάτων μας, πρώτα και κύρια για όσους τα έχουν περισσότερο ανάγκη, αυτούς που βρίσκονται σε αναστολή και όσων έχουν μικρότερα εισοδήματα, κάτω των 12.000 ευρώ.

 

Απαιτούμε:

- Την άμεση ένταξη όλων των επαγγελματιών στο επίδομα ειδικού σκοπού

- Την επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων

- Τη διαγραφή τόκων, προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες. 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.

- Την επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

- Την αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.

- Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.

-Την απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες και από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση. 

- Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και τις υποσχέσεις της

Παρά τα επικοινωνιακά σόου, η κυβέρνηση:

Δε θωράκισετο σμπαραλιασμένο από τις χρόνιες αντιλαϊκές πολιτικέςσύστημα υγείας, που πιάνει ήδη τα όριά του. Με ΜΕΘ και πρωτοβάθμιαφροντίδαυγείαςκάτω από τις ανάγκες και με ανεπαρκήστελέχωση. Με το 80% των χειρουργείωνπαγωμένα,το σύστημαυγείαςμετατρέπεται σε σύστημα «μιας νόσου». Το Νοσοκομείο της πόλης μας δεν προσέλαβε κανέναν γιατρό, παρέμεινε υποστελεχωμένο παρά τις συνεχείς επισημάνσεις και απαιτήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων για προσωπικό και ιατρικό υλικό και εξοπλισμό.

Το ίδιο και με τασχολείακι ας επιχείρησε η κυβέρνηση να διασύρει τους αγώνες των μαθητών, που διεκδικούν μαζί με τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς ανοιχτά και ασφαλή σχολεία.

Άφησε στο απυρόβλητοτους μονοπωλιακούς ομίλους. Προτίμησε να κυνηγά με τη μεζούρα τους συνάδελφους εστιάτορες, να ταράζει στα πρόστιμα τους μικρούς επαγγελματίες, να κλείνει τους περιπτεράδες, τις λαϊκές αγορές. Δεκάδες, όμως, είναι οι καταγγελίες ότι δεν παίρνονται ουσιαστικά μέτρα στην ιδιωτική υγεία και στα γηροκομεία, σε εργοστάσια ειδικά στα τρόφιμα – ποτά, σε Σούπερ-μάρκετ, σε καράβια της ακτοπλοΐας και αλλού.

Είναι εμφανές πλέον ότι το νέο κλείσιμο των καταστημάτων μας έγινε για να μην πιεστεί το ήδη επιβαρυμένο και ανεπαρκές σύστημα υγείας και όχι επειδή στα μαγαζιά μας υπήρχε συνωστισμός. Μέχρι που θα φτάσει η κοροϊδία;

 

Απαιτούμε εδώ και τώρα τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων:

  • Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου, μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Πλήρη εξοπλισμό κάθε νοσοκομείου και δομής ΠΦΥ, στο νομό μας και παντού. Διεύρυνση του αριθμού ΜΕΘ σε όλη τη χώρα. Κάλυψη των αναγκών όχι μόνο για τις περιπτώσεις COVID 19 αλλά για κάθε ασθένεια/θεραπεία.
  • Δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό και έλεγχοι όπου χρειάζεται.
  • Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας χωρίς αποζημίωση για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.

 

Επιπλέον απαιτούμε από την Περιφέρεια να θέσει ξανά σε διαβούλευση το ζήτημα της Κυριακάτικης Αργίας και να αναιρέσει την προηγούμενη απαράδεκτη απόφαση για άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές. Υπερασπιζόμαστε την Κυριακάτικη Αργία και απαιτούμε τη νομοθετική της κατοχύρωση!

 

Αρκετά πληρώσαμε στην προηγούμενη κρίση. Δεν θα πληρώσουμε και πάλι για τα κέρδη βιομηχάνων, εφοπλιστών, ξενοδόχων, μεγαλεμπόρων, τραπεζιτών!

Αγώνας μαζικός για την επιβίωση, για τα δικαιώματα και τις ανάγκες κάθε επαγγελματία και εργαζόμενου! 

|


Ροή Ειδήεων

09:05 | Πρέβεζα
Βένια Καραγιαννίδου μια Πρεβεζάνα στον τελικό του HOUSE OF FAME.


15:22 | Πρέβεζα
Ανακοινώθηκαν οι γαλάζιες σημαίες για το 2021 - 7 στην Πρέβεζα


13:05 | Πρέβεζα
Κερνάμε Πρέβεζα - Κερνάμε ουζάκι Πρέβεζας στην ΕΡΤ 1


| Αθλητικά
3 παιδιά γεννημένα την ίδια ημέρα....


10:07 | Πρέβεζα
Προϋποθέσεις λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από 5 Απριλίου έως 12 Απριλίου 2021


10:07 | Ήπειρος
Βραβείο Νόμπελ για την Περιφέρεια Ηπείρου...για το ΗΠΕΙΡΟΣ 0.0.0.0


18:01 | Πρέβεζα
Άλλη μια χαμένη τετραετία για τους οδικούς άξονες της Πρέβεζας


17:55 | Ελλάδα
Εικόνες από τον εορτασμό των 200 ετών από την επανάσταση του 1821


10:35 | Ελλάδα
Εικόνες από τον εορτασμό των 200 ετών από την επανάσταση του 1821 στον κόσμο


10:07 | Ελλάδα
Χρόνια πολλά Ελλάδα!!!


11:09 | Πρέβεζα
Νίκος Τζίμας ....ΕΑΛΩ ο Δήμος....


10:35 | Πρέβεζα
''Ενεργοί Δημότες Πρέβεζας'' επιστολή στην περιφέρεια για το κάστρο του Αγίου Ανδρέα


16:22 | Ελλάδα
Κέρκυρα: Στις φλόγες το κρουαζιερόπλοιο MSC Lirica


10:35 | Πρέβεζα
Θα συνεχιστεί για χρόνια η οδική απομόνωση της Πρέβεζας


07:55 | Πρέβεζα
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την Φιλαρμονική ''Ορφεύς'' για την απώλεια του ιστορικού μέλους της μπάντας Γιώργου Κοτσίνη