ΩΡΑ
17:03
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
27-6-2013
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠρέβεζαΠρέβεζα: Αναστέλλεται η λειτουργία της Νεφρολογικής Κλινικής μέχρι επαναστελέχωσής της


 

«Λειτουργία Νεφρολογικού Τμήματος με τις νέες, από έτους, πλέον συνθήκες έλλειψης

ιατρονοσηλευτικού προσωπικού».

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού έλαβε υπόψη του την ΔΣ 713/7/6/2013 εισήγηση του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, που έχει ως εξής: « Έχοντας υπόψη

Ύστερα από τις συζητήσεις που έγιναν σχετικά με την λειτουργία του Νεφρολογικού Τμήματος, όπως αυτή δύναται να διαμορφωθεί με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που εξασφαλίζει η Διοίκηση (δύο Αγροτικούς σταθερά στην μονάδα κι έναν Επικουρικό Νεφρολόγο), και παρά την αυτονόητη και σε πολλά έγραφα διατυπωθείσα άποψη να λειτουργεί το Τμήμα σε καθημερινή βάση και όπως λειτουργούσε, αναγκάζομαι να προσαρμόσω την λειτουργία στα υφιστάμενα δεδομένα.

1. Η Μ.Τ.Ν από 55-60 ασθενείς που είχε, έχει τώρα 35, με δυνατότητα αύξησης μέχρι 30. Θα λειτουργεί με τρεις βάρδιες κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή και με μια βάρδια κάθε Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο. Εφημερεύων Νεφρολόγος θα υπάρχει μόνο Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή και Σάββατο (ή την αντίστοιχη αργία), ενώ δεν θα υπάρχει εφημερεύων Τρίτη-Πέμπτη-Κυριακή, γεγονός που για κάθε Κυριακή υφίσταται ήδη από τον Δεκέμβριο του 2010

2. Οι εφημερίες των Νεφρολόγων που τυχόν υπηρετούν θα είναι οι προβλεπόμενες από τον Νόμο (επτά επί του παρόντος), τις δε υπόλοιπες ημέρες δεν θα υπάρχει εφημερεύων Νεφρολόγος, όπως ήδη γίνεται από τον Δεκέμβριο του

2010. Τα προσερχόμενα στα ΤΕΠ του Παθολογικού, νεφρολογικά περιστατικά, θα διακομίζονται σε Άρτα-Γιάννενα που έχουν επί καθημερινής βάσης εφημερεύοντα Νεφρολόγο.

3. Εάν προσέλθει, ως έκτακτο περιστατικό, ασθενής που υποβάλλεται ήδη σε αιμοκάθαρση στη Μονάδα μας θα ειδοποιείται η νοσηλεύτρια που βρίσκεται σε τηλεφωνική ετοιμότητα από τους εφημερεύοντες βοηθούς των ΤΕΠ ώστε να πραγματοποιηθεί έκτακτη αιμοκάθαρση.

4. Αναστέλλεται η λειτουργία της Νεφρολογικής Κλινικής μέχρι επαναστελέχωσής της, ώστε να μπορεί να καλύπτει τις εφημερίες της με Νεφρολόγους, καθότι δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί έχοντας εφημερεύοντα Νεφρολόγο μόνο τις δεκαέξι ημέρες τον μήνα.

Οι ασθενείς θα νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική ως ασθενείς της υπό την συμβουλευτική συνεργασία των Νεφρολόγων. ώστε να καλύπτονται από γιατρούς και τις ημέρες που δεν εφημερεύει Νεφρολόγος.

5. Το Εξωτερικό Ιατρείο θα εξακολουθήσει να λειτουργεί Τρίτη-Πέμπτη.

6. Πέραν των ως άνω προβλέψεων, ως Διευθυντής θα ανταποκρίνομαι οικειοθελώς και στα πλαίσια των ανθρωπίνων δυνατοτήτων, σε κάθε πρόβλημα των ΤΕΠ ή της Παθολογικής Κλινικής, όπως άλλωστε πράττω μέχρι σήμερα.

Μετά από διαλογική συζήτηση ομόφωνα αποφασίζει

Αποδέχεται ως έχει την παραπάνω εισήγηση του Διευθυντή ιατρικής Υπηρεσίας σχετικά με την λειτουργία του Νεφρολογικού Τμήματος.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

|


Ροή Ειδήεων

08:41 | Πρέβεζα
Συναντήσεις συνεργασίας στην Αθήνα στα πλαίσια των εκδηλώσεων ''Ελλάδα 2021''


11:09 | Πρέβεζα
Η Πρέβεζα στα μάτια ενός Αιγιώτη.....


10:07 | Πρέβεζα
Σε λίγο η πρώτη διεθνής άφιξη στο αεροδρόμιο του Ακτίου


07:55 | Πρέβεζα
Ο Οκταβιανός, ο Αντώνιος και η Κλεοπάτρα ακόμα....περιμένουν!


14:01 | Ελλάδα
Αυτή είναι η λίστα της Ε.Ε. με τις 14 ''ασφαλείς χώρες''


13:26 | Πρέβεζα
Να μη σου τύχει......


11:40 | Ήπειρος
Αναβάλλεται το άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία


11:32 | Life&Style
Απάτες στο Facebook | Τι οφείλουμε να προσέχουμε [Video]


09:50 | Πρέβεζα
Ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα για μικρές επενδύσεις των αγροτών


09:32 | Πρέβεζα
Αναφορά - καταγγελία στο Υπ. Τουρισμού από τρεις συλλόγους για το ξενοδοχείο αναφοράς Covid-19 στην Πρέβεζα


19:44 | Κόσμος
Επείγον ένταλμα σύλληψης του Τραμπ εξέδωσε......


15:02 | Πολιτική
Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το άνοιγμα στον τουρισμό


13:45 | Πρέβεζα
Η Π.Ε.Δ Ηπείρου θα υποβάλλει πρόταση χρηματοδότησης προγράμματος αναβάθμισης γνώσεων και δεξιοτήτων σε ανέργους