ΩΡΑ
21:57
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
27-6-2013
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠρέβεζαΑπάντηση Όλγας Γεροβασίλη σε Δελτίο Τύπου του Τέρενς Κουίκ


 

 

Πληροφορήθηκα πως το όνομά μου αναφέρθηκε σε ένα Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο βουλευτής των ΑΝ-ΕΛ, κος Τέρενς Κουίκ, το οποίο αφορούσε στη συνεδρίαση της 26ης Ιουνίου 2013 της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, Επιτροπή στην οποία και συμμετέχω εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Με εξέπληξε δυσάρεστα τόσο ο ανακριβής τίτλος του : «Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» όσο και ο ανακριβής ισχυρισμός του συντάκτη, ότι δηλαδή εκ μέρους του κου Κουίκ: «…….υπήρξε έντονη και αποφασιστική αντίδρασή του στην απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να απαλειφθούν οι λέξεις «Ορθοδοξία» και «Χριστιανική Θρησκεία» από την ετήσια έκθεση για τα πεπραγμένα του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ). Το θέμα τέθηκε από τη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.».

Η έκπληξη μου και η έντονη δυσαρέσκειά μου για το συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου πηγάζει κυρίως από το γεγονός πως ένα μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου παραποιεί, με δημόσια δήλωση, την αλήθεια και δευτερευόντως από το γεγονός πως αυτό το μέλος είναι ο κος Κουίκ, ο οποίος μέχρι σήμερα επεδείκνυε σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αξιοπρέπεια. Δεν είχε δώσει δείγματα ούτε μη κατανόησης των λεγόμενων των συνομιλητών του, ούτε παραγωγής προπαγανδιστικής λασπολογίας.

Για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους, αυτό το οποίο πρότεινα στη συνεδρίαση της Επιτροπής είναι να συμπεριληφθούν, εκτός από την χριστιανική θρησκεία και το ορθόδοξο δόγμα και οι υπόλοιπες θρησκείες, καθώς υπάρχουν ελληνικές οικογένειες της διασποράς στις οποίες έχουν πραγματοποιηθεί γάμοι με άτομα άλλων θρησκειών.

Η παραπάνω διόρθωση έγινε δεκτή από τον εισηγητή, βουλευτή της Ν.Δ. κ. Σάββα Αναστασιάδη, ο οποίος για το εν λόγω θέμα μου απάντησε (αυτολεξεί από τα πρακτικά): Νομίζω ότι είναι γνωστό τοις πάσι ότι η ορθόδοξη θρησκεία είναι αυτή που ενώνει τον ελληνισμό και το ελληνικό έθνος. Βεβαίως, και είναι, έτσι όπως το λέτε και υπάρχουν και άλλες θρησκείες. Για να διευκολύνω, συμπληρώνω το κείμενό μου, «με την ορθόδοξη θρησκεία και κάθε άλλη θρησκεία και που ενδεχομένως να υπάρχει μέσα στις τάξεις της ομογένειας».

Αδιάψευστος μάρτυρας των παραπάνω αποτελούν τα πρακτικά της Επιτροπής, είναι εξάλλου ο μοναδικός τρόπος για να αποδειχθούν τα λεγόμενα και οι ισχυρισμοί του καθενός μας

Κατόπιν αυτών, η αλήθεια αποκαθίσταται με τρόπο σαφή και αδιαμφισβήτητο. Αυτό που παραμένει ασαφές είναι η αιτία που ώθησε τον συνάδελφο στην σύνταξη ενός Δελτίου Τύπου που παράγει μια διαστρεβλωμένη εικόνα των όσων πραγματικά διημείφθησαν χθες στην Επιτροπή για τον Ελληνισμό της Διασποράς.

Αυτό όμως, όπως είναι αυτονόητο, το γνωρίζει μόνο ο κος Κουίκ.

Το κάθε μέλος μιας τόσο νευραλγικής Επιτροπής που αφορά τον απανταχού Ελληνισμό είναι και το μοναδικό υπεύθυνο για το ρόλο, τις προθέσεις, τις σκοπιμότητες και τις συμπεριφορές του.

Ο δικός μας ρόλος στην Επιτροπή παραμένει σταθερά και υπεύθυνα η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των καλώς εννοούμενων συμφερόντων του ομογενών και η διατήρηση του ομφάλιου λώρου των μεταναστών μας με την Ελλάδα, πολύ περισσότερο αυτή την εποχή, που το μαύρο στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, απομονώνει πιο πολύ τον Ελληνισμό της διασποράς από την πατρίδα του.

 

 

 

|


Ροή Ειδήεων

20:00 | Ήπειρος
Συνάντηση Περιφερειάρχη για το υπό δημιουργία Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας


14:50 | Πρέβεζα
Φαντασμαγορική επίσημη τελετή έναρξης του Καρναβαλιού το Σάββατο 1η Φλεβάρη


14:09 | Πρέβεζα
Δήλωση Γιαννάκη για την στελέχωση του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στην Πρέβεζα


14:09 | Πολιτική
Η στήριξη παραγωγικών τομέων που προσφέρουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ο βασικος πυλώνας του ΕΣΠΑ 2021 -2027


14:02 | Πολιτική
Οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για τις κρίσεις των Ε.Δ.


1:50 | Πρέβεζα
Δύο συλλήψεις για διάρρηξη - κλοπή περιπτέρου στο Καναλλάκι Πρέβεζας


13:09 | Πρεβεζα
Εκδόθηκε ο 9ος τόμος του περιοδικού ''Περί Ιστορίας'' με άρθρο για την Πρέβεζα και την Πάργα


11:11 | Πρεβεζα
Ο όμιλος UNESCO Πρέβεζας για την incognito επίσκεψη της υπουργού πολιτισμού στην Ήπειρο


11:00 | Πρεβεζα
Πρεβεζάνος Σεφ εκπαιδευτής στην ανώτατη τουριστική σχολή ΑΣΤΕΡ Ρόδου


10:40 | Πρεβεζα
Πρωτοστατεί ο Δήμος Πρέβεζας ιδρύοντας την πρώτη Ακαδημία Ψηφιακών Δεξιοτήτων Cisco Networking Academy στην Ήπειρο


09:24 | Πρεβεζα
Εθελοντική δράση για τον καθαρισμό του Μονολιθίου


20:00 | Πολιτική
Γυναίκα η επόμενη πρόεδρος της Δημοκρατίας - Το διάγγελμα Κυρ. Μητσοτάκη


15:01 | Πρέβεζα
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι ενέργειες του Δήμου Πρέβεζας για την επαναλειτουργία Λαϊκής Αγοράς


14:50 | Πρέβεζα
Εξιχνιάστηκε κλοπή με διάρρηξη σε μονοκατοικία σε χωριό του Δήμου Πρέβεζας


14:39 | Πρέβεζα
Νέα Ένωση ξενοδόχων Π.Ε. Πρέβεζας : Δημιουργία Τουριστικής Προβολής στην Βέροια


14:24 | Πρέβεζα
Έκοψε την πίτα της η Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών