ΩΡΑ
00:56
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
29-6-2013
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Κοινωνικά



ΕΛΣΤΑΤ: 1.245 αυτοκτονίες μέσα σε τρία χρόνια


ΠΕΛΜΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2023 🌟 Ανακάλυψε Μοναδικά σχέδια στις καλύτερες τιμές!

 





 

 

Με βάση τα δελτία των ληξιαρχείων της χώρας και τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες, η Ελληνική Στατιστική Αρχή συλλέγει κυρίως τα στατιστικά στοιχεία για τις περιπτώσεις αυτοχειρίας στη χώρα μας, σύμφωνα με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Το έγγραφο που υπογράφεται από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρέα Γεωργίου διαβιβάστηκε στη Βουλή δια του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα και μετά από ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά για τα κριτήρια και τις παραμέτρους βάσει των οποίων πραγματοποιείται η έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με τον αριθμό των αυτοκτονιών.

Στο έγγραφό του ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ παραθέτει στοιχεία που δείχνουν ότι οι αυτοχειρίες το 2009 ανήλθαν σε 391, το 2010 σε 377 και το 2011 σε 477, συνολικά δηλαδή 1.245 αυτοκτονίες την τριετία.

Όπως όμως εξηγεί ο κ. Γεωργίου, η ΕΛΣΤΑΤ δεν συλλέγει στοιχεία για τις απόπειρες αυτοκτονίας ενώ τα στοιχεία για το 2012 δεν είναι ακόμα διαθέσιμα.

 

Ως προς τη μεθοδολογία, η ΕΛΣΤΑΤ ενημερώνει ότι στο πλαίσιο της έρευνας Φυσικής Κίνησης Πληθυσμού, συλλέγει από τα ληξιαρχεία όλης της χώρας τα στατιστικά δελτία θανάτου.

Στα δελτία αυτά, τα οποία συμπληρώνονται από τον Ληξίαρχο με βάση τα Ιατρικά Πιστοποιητικά θανάτων, αναφέρεται η αιτία θανάτου, και ειδικότερα, στην περίπτωση βίαιου θανάτου, καταγράφεται αν πρόκειται για αυτοκτονία, ατύχημα ή ανθρωποκτονία.

Επιπλέον, η ΕΛΣΤΑΤ σε περιπτώσεις αδιευκρίνιστης αιτίας θανάτου, προβαίνει σε συμπληρωματικούς ελέγχους, σε συνεργασία με τις ιατροδικαστικές αρχές και αν δεν υπάρξει οριστικός χαρακτηρισμός (αυτοκτονία, ατύχημα ή ανθρωποκτονία) από τους ιατροδικαστές, οι περιπτώσεις αυτές κατατάσσονται στις «αδιευκρίνιστες».

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην ερώτηση του έχει επισημάνει ότι ενώ στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ διώκονται ήδη σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος το 2009, την ίδια στιγμή η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε μειωμένο αριθμό αυτοχείρων αν και σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, οι τελεσθείσες αυτοκτονίες ή απόπειρες ανήλθαν το διάστημα από 1.1.2009 έως 23.08.2012 σε 3.124 πανελλαδικά.

 

|






Ροή Ειδήεων

12:10 | Life&Style
Πυτζάμες: Άνεση και style μέσα στο σπίτι!


19:30 | Αθλητικά
Η κούρσα των φαβορί για την κατάκτηση του Euro 2024


10:52 | Πρέβεζα
Πρέβεζα | Μια πόλη με νησιώτικη ατμόσφαιρα, η πριγκίπισσα του Αμβρακικού


19:30 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής part3


11:00 | Ελλάδα
Γiώργιος Βελλιανίτης Παξινός Ποιητής.......part2


09:41 | Πρέβεζα
Ομιλία Σπ. Κυριάκη για την επιστολική ψήφο


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Πρέβεζα
Η Σταυροδοσια στον δήμο Πρέβεζας στο 80%


11:44 | Υγεία
Ποιος είναι ο βασικός ιατρικός εξοπλισμός που πρέπει να έχουμε στο σπίτι και ποια τα οφέλη του


18:17 | Ελλάδα
Ποιοι είναι οι τύποι ελλειπτικών και διαδρόμων γυμναστικής που μπορείτε να επιλέξετε!


17:45 | Life&Style
Χτίσε τη γκαρνταρόμπα σου από την αρχή με διαχρονικά κομμάτια


13:05 | Ελλάδα
Δημιουργία Μητρώου Μέσων Πληρωμών (POS) των επιχειρήσεων


13:01 | Ελλάδα
Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν στην αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας;


20:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα