ΩΡΑ
16:24
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
1-8-2013
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ήπειρος



Νέες πρωτοβουλίες από την Περιφέρεια για τα ζητήματα που αφορούν τους κτηνοτρόφους – προμηθευτές της «ΔΩΔΩΝΗΣ»


ΠΕΛΜΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2023 🌟 Ανακάλυψε Μοναδικά σχέδια στις καλύτερες τιμές!

 





 

 

Σειρά νέων πρωτοβουλιών αναλαμβάνει η Περιφέρεια Ηπείρου, για την εξεύρεση λύσεων στο ζήτημα που έχει προκύψει με την καθυστέρηση εξόφλησης του εισκομιζόμενου γάλακτος στη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ», μετά από απόφαση που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση.

 

Συγκεκριμένα μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και επί μέρους προσθήκες συμβούλων της Αντιπολίτευσης αποφασίστηκε η συγκρότηση Επιτροπής από Περιφερειακούς συμβούλους και εκπροσώπους των κτηνοτρόφων, η οποία σε πρώτο στάδιο θα προβεί σε παράσταση στη Διοίκηση της Γαλακτοβιομηχανίας, ζητώντας την άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με την καθυστέρηση εξόφλησης των κτηνοτρόφων.

Στη συνέχεια, θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Οικονομικών κ.α., στους οποίους θα τεθούν τα ζητήματα που έχουν προκύψει μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της γαλακτοβιομηχανίας, με σκοπό την εξεύρεση λύσεων για τη χρηματοδότηση των παραγωγών και της εταιρείας, καθώς επίσης και για να εξεταστούν οι όροι μεταβίβασης της στο σημερινό επενδυτικό σχήμα. Σε περίπτωση που δεν δοθούν λύσεις και ικανοποιητικές απαντήσεις, ως έσχατο μέτρο πίεσης, αποφασίστηκε να κλείσουν οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου.

 

Η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη

 

Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης αναφέρθηκε εν συντομία στο ιστορικό της μεταβίβασης της «ΔΩΔΩΝΗΣ», τις θέσεις και τις προτάσεις που είχε καταθέσει η Περιφερειακή Αρχή,- η οποία πριν την πτώχευση της ΑΤΕ είχε ταχθεί κατηγορηματικά κατά των συζητήσεων για αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος- υπογραμμίζοντας ότι «η Περιφέρεια «δεν πωλεί και δεν αγοράζει επιχειρήσεις, δεν έχει την παραμικρή αρμοδιότητα σε τέτοιου είδους συναλλαγές» και ούτε τη δυνατότητα «να παρέμβει στα διαδικαστικά ζητήματα». Υπενθύμισε ακόμη ότι για το θέμα της «ΔΩΔΩΝΗΣ» όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί από το 2011 και μέχρι σήμερα δεν δέχθηκαν να έχουν καν συνάντηση με την Περιφέρεια και παρά το γεγονός ότι είχε ζητηθεί προς τούτο η μεσολάβηση βουλευτών, ακόμη και βουλευτή – μέλους του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

«Οι πρώτες δηλώσεις των νέων ιδιοκτητών είναι γεγονός ότι ήταν αρκετά αισιόδοξες. Τη συνέχεια τη γνωρίζουμε. Έχω δημόσια τοποθετηθεί κατ΄ επανάληψη, ότι για τη «ΔΩΔΩΝΗ» δεν μπορεί να ισχύει η σύγκριση προς τα κάτω με άλλες γαλακτοβιομηχανίες, σε ό,τι αφορά την τιμολογιακή πολιτική, το χρόνο εξόφλησης, τις προκαταβολές. Περιμέναμε και πιστεύαμε ότι οι νέοι ιδιοκτήτες θα είχαν στη διάθεσή τους, ένα σεβαστό κεφάλαιο κίνησης, προκειμένου να μην ανατραπούν οι σχέσεις συνεργασίας με τους κτηνοτρόφους – παραγωγούς. Δυστυχώς τέτοια χρήματα δεν φαίνεται να υπάρχουν, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στη σημερινή κατάσταση», τόνισε σε άλλο σημείο ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας τα εξής:

 

«Στο διάστημα που μεσολάβησε είχα αρκετές φορές επικοινωνία με τη Διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας, θέτοντας μετ΄ επιτάσεως τα προβλήματα που προκύπτουν με την καθυστέρηση της εξόφλησης των κτηνοτρόφων και των κινδύνων που διατρέχει το μέλλον της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο. Η απάντηση ήταν και είναι η ίδια: Δεν υπάρχει ταμειακή διευκόλυνση από τις τράπεζες, οι οποίες αρνούνται να προεξοφλήσουν επιταγές πελατών, ακόμη και εγνωσμένης επιχειρηματικής φερεγγυότητας. Αυτός ήταν και ο λόγος που επισκέφτηκα την Τράπεζα Πειραιώς, ζητώντας την ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους της για τη χρηματοδότηση της γαλακτοβιομηχανίας και των κτηνοτρόφων της».

 

Ο Περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι η πρόσφατη απόφαση για χρηματοδότηση από τη «ΔΩΔΩΝΗ» των κτηνοτρόφων για την αγορά ζωοτροφών είναι θετική εξέλιξη, συμπληρώνοντας ότι για την επίλυση των εκκρεμοτήτων απαιτείται να υπάρξει συνεργασία. «Η κατάσταση των κτηνοτρόφων είναι σε οριακό επίπεδο που εγκυμονεί κινδύνους για την ύπαρξη της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο», κατέληξε.

 

|






Ροή Ειδήεων

10:52 | Πρέβεζα
Πρέβεζα | Μια πόλη με νησιώτικη ατμόσφαιρα, η πριγκίπισσα του Αμβρακικού


19:30 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής part3


11:00 | Ελλάδα
Γiώργιος Βελλιανίτης Παξινός Ποιητής.......part2


09:41 | Πρέβεζα
Ομιλία Σπ. Κυριάκη για την επιστολική ψήφο


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Πρέβεζα
Η Σταυροδοσια στον δήμο Πρέβεζας στο 80%


11:44 | Υγεία
Ποιος είναι ο βασικός ιατρικός εξοπλισμός που πρέπει να έχουμε στο σπίτι και ποια τα οφέλη του


18:17 | Ελλάδα
Ποιοι είναι οι τύποι ελλειπτικών και διαδρόμων γυμναστικής που μπορείτε να επιλέξετε!


17:45 | Life&Style
Χτίσε τη γκαρνταρόμπα σου από την αρχή με διαχρονικά κομμάτια


13:05 | Ελλάδα
Δημιουργία Μητρώου Μέσων Πληρωμών (POS) των επιχειρήσεων


13:01 | Ελλάδα
Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν στην αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας;


20:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα


18:01 | Πρέβεζα
Στο τέλος Νοεμβρίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η Αμβρακία Οδός


13:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα