10:44
10-9-2013
Πρέβεζα
Η Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε την πλατιά σύσκεψη με τα συνδικάτα, τους συνδικαλιστές, τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια, τις επιτροπές αγώνα, τους φορείς, τη Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη στις 7.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας με θέμα: «Οι θέσεις του ΠΑΜΕ και η απάντηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».
Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, συνδικαλιστές (εκπρόσωποι από τα σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων, Οδηγών, συνταξιούχων) και μέλη ΔΣ σωματείων(ΕΛΜΕ, Δήμου Πρέβεζας, ΥΠΠΟ, Υπαλλήλων Περιφέρειας κλπ), από τον Εμπορικό Σύλλογο, καθηγητές, δάσκαλοι, μαθητές, γονείς κλπ
Αναπτύχθηκε πλούσια κουβέντα, μπήκε πως το ζήτημα της παιδείας αφορά συνολικά την εργατική τάξη και όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Πως δεν είναι απλά και μόνο το ζήτημα των απολύσεων αλλά συνολικά το τι σχολείο, τι μαθητές και εργαζόμενους θέλει σήμερα να φτιάξει το κεφάλαιο. Αναφέρθηκε πως η πολιτική στην παιδεία αλλά και συνολικά η αντιλαϊκή πολιτική υλοποιείται, με κατευθύνσεις του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ από την κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αναδείχθηκε πως δεν είναι λύση για τους εργαζόμενους η αλλαγή κυβερνητικού μίγματος πολιτικής με μία πχ κυβέρνηση της αριστεράς πως οι δυνάμεις που το προωθούν αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους. Αναδείχθηκε πως την ανατροπή της πολιτικής που σήμερα φέρνει το νομοσχέδιο για τη διάλυση της παιδείας, αλλά και όλα τα προηγούμενα που αφορούν το σύνολο της ζωής των εργαζομένων μπορεί να συντελεστεί μόνο από τους ίδιους. Σε ένα ρωμαλέο μέτωπο αγώνα που όλοι οι εργαζόμενοι με σαφή στόχο την ανατροπή της τάξης που σήμερα κατέχει τα μέσα παραγωγής, της τάξης των εκμεταλλευτών. Σε ένα κίνημα απαλλαγμένα από τα βαρίδια του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού (βλ ΠΑΣΚΕ ,ΔΑΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση, Αγωνιστική Παρέμβαση κλπ)που σήμερα οδήγησε τους εργαζόμενους στην υποταγή και τη μοιρολατρία. Σε ένα κίνημα που να οδηγεί στο να πάρουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους τον πλούτο που παράγουν.
Ανανέωσαν το ραντεβού τους για το απόγευμα της Τρίτης στις 7:30μμ στη Θεοφάνειο στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, αλλά και στους χώρους δουλειάς με την ανακοίνωση προς όλους τους εργαζόμενους, τους γονείς τους μαθητές! Αποφάσισαν κλιμάκωση του αγώνα με συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και στήριξη στους καθηγητές στην απόφαση για την πενθήμερη απεργία που αποφάσισαν!
Πυτζάμες: Άνεση και style μέσα στο σπίτι!
Η κούρσα των φαβορί για την κατάκτηση του Euro 2024
Πρέβεζα | Μια πόλη με νησιώτικη ατμόσφαιρα, η πριγκίπισσα του Αμβρακικού
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής part3
Γiώργιος Βελλιανίτης Παξινός Ποιητής.......part2
Ομιλία Σπ. Κυριάκη για την επιστολική ψήφο
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλανίτη - Παξινός Ποιητής
Η Σταυροδοσια στον δήμο Πρέβεζας στο 80%
Ποιος είναι ο βασικός ιατρικός εξοπλισμός που πρέπει να έχουμε στο σπίτι και ποια τα οφέλη του
Ποιοι είναι οι τύποι ελλειπτικών και διαδρόμων γυμναστικής που μπορείτε να επιλέξετε!
Χτίσε τη γκαρνταρόμπα σου από την αρχή με διαχρονικά κομμάτια
Δημιουργία Μητρώου Μέσων Πληρωμών (POS) των επιχειρήσεων
Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν στην αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας;
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα
Στο τέλος Νοεμβρίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η Αμβρακία Οδός
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα
Οι ξένες γλώσσες που αξίζει να μάθετε
Πόσο σημαντική είναι η επαγγελματική διακόσμηση του χώρου μας;