ΩΡΑ
13:24
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
14-10-2013
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πολιτική



Επερώτηση33 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ '' Όλη η Ελλάδα, Μανωλάδα ''


ΠΕΛΜΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2023 🌟 Ανακάλυψε Μοναδικά σχέδια στις καλύτερες τιμές!

 





Επίκαιρη Επερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κατέθεσαν 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με θέμα «Όλη η Ελλάδα, Μανωλάδα».

 

Στην επίκαιρη επερώτηση αναπτύσσεται η κατάσταση των μεταναστών εργατών στη χώρα, με αφορμή την αιματηρή ένοπλη επίθεση στη Μανωλάδα στις 18 Απριλίου 2013 κατά την οποία διακόσιοι (200) περίπου μετανάστες εργάτες γης, δέχθηκαν πυροβολισμούς από τρεις Έλληνες επιστάτες, όταν προσπάθησαν να διεκδικήσουν από τους τελευταίους τα δεδουλευμένα των τελευταίων έξι (6) μηνών. Η επίθεση αυτή, είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριάντα (32) εργατών από τις σφαίρες των κυνηγετικών όπλων ενω ταυτόχρονα ανέδειξε τις τραγικές συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των μεταναστών εργατών γης στη χώρα. Συνθήκες που με τη σειρά τους λειτουργούν ως πολιορκητικός κριός για τα δικαιώματα των Ελλήνων εργαζομένων, οδηγώντας την εργασία ανεξαρτήτου χρώματος και εθνικότητας σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, προς όφελος του ελληνικού και διεθνούς κεφαλαίου.

 

Στην Επίκαιρη Ερώτηση γίνεται σαφές ότι όταν η ανασφάλιστη εργασία γενικεύεται, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) διαλύεται οι απεργοί επιστρατεύονται και η συλλογική διαπραγμάτευση καταρρέει, η Μανωλάδα γίνεται κανόνας σε όλη την επικράτεια. Η κατάρρευση της δυνατότητας συλλογικής και κλαδικής διαπραγμάτευσης και η θέσπιση ενός ενιαίου νόμιμου ελάχιστου μισθού από την κυβέρνηση, μεταξύ πολλών άλλων, αποτελούν εξελίξεις που στηρίχτηκαν στον τεμαχισμό της εργατικής τάξης της χώρας το προηγούμενο διάστημα, ώστε να γίνει εφικτή η συνολική επίθεση στα ιστορικά όρια των αναγκών της στην περίοδο των Μνημονίων.

 

Η επίθεση του κεφαλαίου στους μετανάστες, στους νέους και στις γυναίκες που εκτυλίχθηκε τα προηγούμενα χρόνια, αποτέλεσε το πρώτο στάδιο για την γενικευμένη επίθεση σε κάθε εργατικό δικαίωμα σήμερα, είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα.

 

Η Επίκαιρη Επερώτηση ολοκληρώνεται με μια σειρά ερωτήσεων προς τον κ. Υπουργό, στην κατεύθυνση της ικανοποίησης μια βασικής αρχής, θεμέλιο πολιτικής για την επερχόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς.

 

«Η εργασία με λευκό δέρμα δεν μπορεί να χειραφετηθεί εκεί, που η εργασία με μαύρο δέρμα καταπιέζεται».

 

Όσο υπάρχουν και αναπαράγονται συνθήκες εργασίας τύπου Μανωλάδας στη χώρα, η εργασία όλων θα είναι στο στόχαστρο. Η νόμιμη παραμονή και απασχόληση, η ισότιμη αντιμετώπιση του μετανάστη με τον Έλληνα εργάτη, η ιατροφαρμακευτική κάλυψη, η υγιεινή και ασφαλή διαβίωση και εργασία, αποτελεί το μόνο δρόμο για την προστασία όλων των εργαζομένων στη χώρα. Αποτελεί τη μόνη λύση για την αξιοπρέπεια και την αποκατάσταση της δικαιοσύνης στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που σήμερα στενάζει.

 


 

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας - ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

 

|






Ροή Ειδήεων

12:10 | Life&Style
Πυτζάμες: Άνεση και style μέσα στο σπίτι!


19:30 | Αθλητικά
Η κούρσα των φαβορί για την κατάκτηση του Euro 2024


10:52 | Πρέβεζα
Πρέβεζα | Μια πόλη με νησιώτικη ατμόσφαιρα, η πριγκίπισσα του Αμβρακικού


19:30 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής part3


11:00 | Ελλάδα
Γiώργιος Βελλιανίτης Παξινός Ποιητής.......part2


09:41 | Πρέβεζα
Ομιλία Σπ. Κυριάκη για την επιστολική ψήφο


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Πρέβεζα
Η Σταυροδοσια στον δήμο Πρέβεζας στο 80%


11:44 | Υγεία
Ποιος είναι ο βασικός ιατρικός εξοπλισμός που πρέπει να έχουμε στο σπίτι και ποια τα οφέλη του


18:17 | Ελλάδα
Ποιοι είναι οι τύποι ελλειπτικών και διαδρόμων γυμναστικής που μπορείτε να επιλέξετε!


17:45 | Life&Style
Χτίσε τη γκαρνταρόμπα σου από την αρχή με διαχρονικά κομμάτια


13:05 | Ελλάδα
Δημιουργία Μητρώου Μέσων Πληρωμών (POS) των επιχειρήσεων


13:01 | Ελλάδα
Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν στην αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας;


20:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα