ΩΡΑ
17:00:43
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
28 Μαΐου 2011
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δε σταματάνε .Το δίλλημα τίθεται σε όλους μας. Βαρβαρότητα ή αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης.
Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε και θα προσπαθήσει να εφαρμόσει νέα βάρβαρα μέτρα. Όπως το πάνε θα επιδιώξουν να μας πουλάνε και τον αέρα που αναπνέουμε!

Το ελληνικό κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΜΜΕ- πρόθυμοι συνεργάτες- περιφερειάρχες- δήμαρχοι- εργατοαγροτική συνδικαλιστική αριστοκρατία) προχωρά μέσω της Ε.Ε.(νέο σύμφωνο για το ευρώ) και του ΔΝΤ  στη διαρκή καθίζηση του βιοτικού μας επιπέδου, των συνθηκών ζωής και προοπτικής των εργαζομένων. Όλοι τους μας καλούν να γίνουμε «εθελοντές αιμοδότες» αφού η αγορά διψάει για αίμα.

Στην περιοχή, η ανεργία αγγίζει το 20%. Η ανασφάλιστη εργασία γενικεύεται και η απλήρωτη εργασία γίνεται νόμος: ΒΙΚΗ, Νιτσιάκος, Πέτσος (SPIDER), Πίνδος, Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός, Δήμοι (Συμβασιούχοι), ΤΕΙ (έκτακτοι εκπαιδευτικοί), Νοσοκομεία, Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, Αναπτυξιακές των ΟΤΑ, Κατασκευαστικές- Σκυρόδεμα, αρκετά ξενοδοχεία και ιχθυοκαλλιέργειες κτλ , έχουν τον κόσμο απλήρωτο από έναν μέχρι δέκα μήνες.

Η εργοδοσία έχει κηρύξει στάση πληρωμών,  δεν πληρώνει τα χρέη της ενώ επιδοτείται και για διάφορους «αναπτυξιακούς» λόγους..

Τα λουκέτα των μικροεμπόρων αλλά και η διαδικασία ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, μέσω της πλήρους «επιχειρηματικοποίησης» της αγροτικής παραγωγής και τις συνεχείς αναθεωρήσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Θέλουν να ξεμπερδεύουν με τη ΔΩΔΩΝΗ, ενώ την ίδια ώρα καταστρέφουν την παραλία της Θεσπρωτίας μέσω του εργοστασίου αποσυμπίεσης ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ, κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία!

Τα πιο επιθετικά τμήματα του κεφαλαίου σε συνεργασία με το τραπεζικό τομέα προσπαθούν να βγούνε από την καπιταλιστική κρίση ενισχυμένα σε βάρος της εργαζόμενης πλειοψηφίας(καταστρέφοντας φυσικά ένα μέρος του κεφαλαίου), επιβάλλοντας βαλκανικά και κινέζικα μεροκάματα για όλους! Με πρόσχημα την ανταγωνιστικότητα πάνε να μειώσουν τα μεροκάματα στο μισό. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.

Κανένας δεν μπορεί πλέον να παραμυθιάζεται ότι μπορεί να την βολέψει, ότι θα την βγάλει καθαρή. Τώρα είναι ώρα ευθύνης για τον καθένα μας απέναντι στην ίδια μας τη ζωή.

Δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι. Το κλίμα φόβου, τρομοκρατίας και ρατσισμού που καλλιεργούνε πρέπει να σπάσει. Θα σπάσει με μαζική ανυπακοή. Με το λαό στο δρόμο, με ένα ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα, ενάντια στην τρομοκρατία των κυρίαρχων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με απεργίες, καταλήψεις όπου γίνεται ιδιωτικοποίηση (ΔΕΚΟ-ΔΩΔΩΝΗ), με επισχέσεις διαρκείας ενάντια στην απλήρωτη εργασία.

ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Κάτω η κυβέρνηση. Έξω από την ΟΝΕ την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ. Διαγραφή του χρέους.  Τα δάνεια τα έχουμε ξεπληρώσει με το παραπάνω. Μέτωπο ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις-επανακρατικοποίηση όλων των επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο. Να περάσουν οι τράπεζες στο δημόσιο με κοινωνικό έλεγχο. Μείωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, να επιστρέψουν οι Έλληνες φαντάροι από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές. Έξω από το ΝΑΤΟ. Φορολόγηση με 45% του κεφαλαίου-απαλλοτρίωση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, όχι στην ελαστική εργασία. ποινικοποίηση της ανασφάλιστης και απλήρωτης εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς-απαγόρευση απολύσεων-προστασία των ανέργων. Σύνταξη στα 30 και 25 χρόνια δουλειάς για άντρες και γυναίκες αντίστοιχα-προστασία της μητρότητας. Ποιοτική και πραγματικά δημόσια χωρίς επιχειρήσεις παιδεία –υγεία. Αξιοπρεπείς τιμές στα αγροτικά προϊόντα. Παραγωγική ανασυγκρότηση με βάση τους πρωτοβάθμιους παραγωγικούς συνεταιρισμούς και με σεβασμό στο περιβάλλον.

 Μπορούμε να παράγουμε, μπορούμε να αποφασίζουμε τι θα παράγουμε και πως θα το παράγουμε αλλά και να μοιράζουμε τον παραγόμενο πλούτο με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Δεν έχουμε ανάγκη τους καπιταλιστές και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους. ΝΑ ΦΥΓΟΥΝΕ.  Να ραγίσει η αστική κυριαρχία και να ανοίξει ο δρόμος της κοινωνίας των ελεύθερα συνεταιρισμένων παραγωγών της σοσιαλιστικής οργάνωσης της παραγωγής , της εργατικής εξουσίας και της κομμουνιστικής προοπτικής.

ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ

γραφείο περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδος

( συμμετέχει στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α)

|
Ροή Ειδήεων

17:20 | Ελλάδα
ΑΡΙΣΤΕΡΑ? Άσε μας κουκλίτσα μου!


22:50 | Πρέβεζα
Ο Δημ. Καραμανίδης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Νίκου Γεωργάκου


22:10 | Πρέβεζα
Μεγάλη συγκέντρωση Ροπόκη στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου [Video]


16:04 | Πρέβεζα
Το Σάββατο τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!


09:35 | Πρέβεζα
Σήμερα τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ


09:21 | Πρέβεζα
B2B Συναντήσεις με Ιταλούς Agents για την προώθηση ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών


22:50 | Αθλητικά
Βραδιά εκπλήξεων στην Euroleague


20:55 | Πρέβεζα
Η πανίδα έκανε τα ''εγκαίνια'' της Αμβρακίας οδού


20:23 | Δήμος Πάργας
Πρόσκληση εγκαινίων εκλογικού κέντρου Αντ. Νάστα


14:45 | Ήπειρος
Πρόσκληση της Παράταξης Κοινό των Ηπειρωτών σε ημερίδα για τα απορρίματα


09:48 | Πρέβεζα
Η Ryanair στο Άκτιο με αεροπορική σύνδεση της Πρέβεζας με την Βουδαπέστη


14:02 | Πολιτική
Στις 9 το πρώτο κουδούνι από το Σεπτέμβρη


12:54 | Πρέβεζα
Την Κυριακή η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Χρ. Μπαΐλη


12:12 | Πρέβεζα
Επίσκεψη στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πρέβεζας από την Δημοτική Κίνηση ''Στροφή στο Μέλλον''


22:50 | Ήπειρος
Μεγαλειώδης συγκέντρωση στην Αθήνα - Τεράστια προσέλευση προσωπικοτήτων Ηπειρωτών


16:18 | Πρέβεζα
.....το αξιολογήσαμε και δυστυχώς μελαγχολήσαμε.


12:12 | Ήπειρος
Δικογραφία για ένα άνδρα και μια γυναίκα για κατοχή όπλων, εκρηκτικών υλών και αρχαιων νομΙσμάτων