ΩΡΑ
17:00:43
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
28 Μαΐου 2011
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔε σταματάνε .Το δίλλημα τίθεται σε όλους μας. Βαρβαρότητα ή αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης.


Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε και θα προσπαθήσει να εφαρμόσει νέα βάρβαρα μέτρα. Όπως το πάνε θα επιδιώξουν να μας πουλάνε και τον αέρα που αναπνέουμε!

Το ελληνικό κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΜΜΕ- πρόθυμοι συνεργάτες- περιφερειάρχες- δήμαρχοι- εργατοαγροτική συνδικαλιστική αριστοκρατία) προχωρά μέσω της Ε.Ε.(νέο σύμφωνο για το ευρώ) και του ΔΝΤ  στη διαρκή καθίζηση του βιοτικού μας επιπέδου, των συνθηκών ζωής και προοπτικής των εργαζομένων. Όλοι τους μας καλούν να γίνουμε «εθελοντές αιμοδότες» αφού η αγορά διψάει για αίμα.

Στην περιοχή, η ανεργία αγγίζει το 20%. Η ανασφάλιστη εργασία γενικεύεται και η απλήρωτη εργασία γίνεται νόμος: ΒΙΚΗ, Νιτσιάκος, Πέτσος (SPIDER), Πίνδος, Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός, Δήμοι (Συμβασιούχοι), ΤΕΙ (έκτακτοι εκπαιδευτικοί), Νοσοκομεία, Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, Αναπτυξιακές των ΟΤΑ, Κατασκευαστικές- Σκυρόδεμα, αρκετά ξενοδοχεία και ιχθυοκαλλιέργειες κτλ , έχουν τον κόσμο απλήρωτο από έναν μέχρι δέκα μήνες.

Η εργοδοσία έχει κηρύξει στάση πληρωμών,  δεν πληρώνει τα χρέη της ενώ επιδοτείται και για διάφορους «αναπτυξιακούς» λόγους..

Τα λουκέτα των μικροεμπόρων αλλά και η διαδικασία ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, μέσω της πλήρους «επιχειρηματικοποίησης» της αγροτικής παραγωγής και τις συνεχείς αναθεωρήσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Θέλουν να ξεμπερδεύουν με τη ΔΩΔΩΝΗ, ενώ την ίδια ώρα καταστρέφουν την παραλία της Θεσπρωτίας μέσω του εργοστασίου αποσυμπίεσης ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ, κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία!

Τα πιο επιθετικά τμήματα του κεφαλαίου σε συνεργασία με το τραπεζικό τομέα προσπαθούν να βγούνε από την καπιταλιστική κρίση ενισχυμένα σε βάρος της εργαζόμενης πλειοψηφίας(καταστρέφοντας φυσικά ένα μέρος του κεφαλαίου), επιβάλλοντας βαλκανικά και κινέζικα μεροκάματα για όλους! Με πρόσχημα την ανταγωνιστικότητα πάνε να μειώσουν τα μεροκάματα στο μισό. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.

Κανένας δεν μπορεί πλέον να παραμυθιάζεται ότι μπορεί να την βολέψει, ότι θα την βγάλει καθαρή. Τώρα είναι ώρα ευθύνης για τον καθένα μας απέναντι στην ίδια μας τη ζωή.

Δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι. Το κλίμα φόβου, τρομοκρατίας και ρατσισμού που καλλιεργούνε πρέπει να σπάσει. Θα σπάσει με μαζική ανυπακοή. Με το λαό στο δρόμο, με ένα ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα, ενάντια στην τρομοκρατία των κυρίαρχων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με απεργίες, καταλήψεις όπου γίνεται ιδιωτικοποίηση (ΔΕΚΟ-ΔΩΔΩΝΗ), με επισχέσεις διαρκείας ενάντια στην απλήρωτη εργασία.

ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Κάτω η κυβέρνηση. Έξω από την ΟΝΕ την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ. Διαγραφή του χρέους.  Τα δάνεια τα έχουμε ξεπληρώσει με το παραπάνω. Μέτωπο ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις-επανακρατικοποίηση όλων των επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο. Να περάσουν οι τράπεζες στο δημόσιο με κοινωνικό έλεγχο. Μείωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, να επιστρέψουν οι Έλληνες φαντάροι από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές. Έξω από το ΝΑΤΟ. Φορολόγηση με 45% του κεφαλαίου-απαλλοτρίωση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, όχι στην ελαστική εργασία. ποινικοποίηση της ανασφάλιστης και απλήρωτης εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς-απαγόρευση απολύσεων-προστασία των ανέργων. Σύνταξη στα 30 και 25 χρόνια δουλειάς για άντρες και γυναίκες αντίστοιχα-προστασία της μητρότητας. Ποιοτική και πραγματικά δημόσια χωρίς επιχειρήσεις παιδεία –υγεία. Αξιοπρεπείς τιμές στα αγροτικά προϊόντα. Παραγωγική ανασυγκρότηση με βάση τους πρωτοβάθμιους παραγωγικούς συνεταιρισμούς και με σεβασμό στο περιβάλλον.

 Μπορούμε να παράγουμε, μπορούμε να αποφασίζουμε τι θα παράγουμε και πως θα το παράγουμε αλλά και να μοιράζουμε τον παραγόμενο πλούτο με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Δεν έχουμε ανάγκη τους καπιταλιστές και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους. ΝΑ ΦΥΓΟΥΝΕ.  Να ραγίσει η αστική κυριαρχία και να ανοίξει ο δρόμος της κοινωνίας των ελεύθερα συνεταιρισμένων παραγωγών της σοσιαλιστικής οργάνωσης της παραγωγής , της εργατικής εξουσίας και της κομμουνιστικής προοπτικής.

ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ

γραφείο περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδος

( συμμετέχει στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α)

|Ροή Ειδήεων

10:42 | Αθλητικά
Ήττα για την Dream Team μετά από 13 χρόνια [Video]


11:14 | Πρέβεζα
Σαν σήμερα η Πρεβεζάνα Αθανασία Τζουμελέκα κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο βάδην


19:39 | Αθλητικά
H εθνική προσγειώθηκε στην Σαγκάη.... αποθεώθηκαν οι παίκτες [Photos]


19:16 | Πολιτική
Video από την άφιξή του Κυρ. Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο Ηλυσίων


18:52 | Πρέβεζα
ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ AΚΤΙΑ 2019 ..το πρόγραμμα των εκδηλώσεων


18:24 | Life&Style
Αν χαλάσει ο υαλοκαθαριστήρας του αυτοκινήτου σας (Video)


16:57 | Πρέβεζα
Πυρκαγιές σε εξέλιξη στον Λούρο και την Κορώνη


11:28 | Πρέβεζα
Εκθεση Ηπειρώτικων προιοντων 23-25 Αυγουστου στην Πρέβεζα


10:42 | Πρέβεζα
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου


09:30 | Πρέβεζα
Μεγάλη τουριστική επένδυση ''ξεκλειδώνει'' στο Άκτιο ύψους 115εκ. ευρώ


20:45 | Πρέβεζα
Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Κορώνη Πάργας


18:24 | Ελλάδα
Επεσε ελικόπτερο στον Πόρο


09:39 | Πρέβεζα
Ξεκίνησε η νέα κυνηγετική περίοδος - Μηνυμα του προέδρου του συλόγγου της Πρέβεζας


15:14 | Πρέβεζα
Με εκπλήξεις, δώρα και ειδικές τιμές η ''Λευκή Νύχτα''στην Πρέβεζα


18:24 | Πρέβεζα
Το Επιμελητήριο Πρέβεζας προχώρησε σε συμφωνία συνεργασίας με το Ελληνο-Σερβικό Επιμελητήριο Ελλάδας