ΩΡΑ
11:28
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
29-11-2013
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠρέβεζαΣτα χέρια ιδιωτών η διανομή φαγητού του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας;


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κώστας Μπάρκας στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κατέθεσε στις 28 Νοεμβρίου 2013 Ερώτηση που κατατέθηκε προς τους κ.κ. Υπουργούς Υγείας Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας με θέμα: «Στα χέρια ιδιωτών η διανομή φαγητού του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας».

 

Πανάκεια τείνει να γίνει η ιδιωτικοποίηση όσων υπηρεσιών Δημοσίων Φορέων απαξιώνονται λόγω έλλειψης προσωπικού. Μετά από τις Υπηρεσίες Καθαρισμού που σχεδόν στο σύνολο πλέον των Δημοσίων κτιρίων αναλαμβάνονται από ιδιωτικές εταιρείες το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και με οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία απαξιώνεται λόγω έλλειψης προσωπικού. Η Κυβέρνηση δείχνει μια ευκολία στο να καταφεύγει στη λύση αυτή, με κάκιστα αποτελέσματα όπως αποδεικνύεται από καταγγελίες εργαζομένων στις εργολαβικές εταιρίες. Οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες είναι πλέον συνήθης πρακτική και συμβαίνουν υπό την ανοχή αν όχι υπό την παρότρυνση της Κυβέρνησης, της οποίας η πολιτική έχει δημιουργήσει το περιβάλλον αλλά και τις προϋποθέσεις για την ύπαρξη τέτοιων εταιριών όπως και για την άνθηση των παρανομιών λόγω τις διάλυσης μηχανισμών ελέγχου όπως το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

 

Πιο συγκεκριμένα υπό ιδιωτικοποίηση με fast-track διαδικασίες βρίσκονται αυτή την περίοδο οι Υπηρεσίες Διανομής Φαγητού του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας (Γ.Ν.Π.). Όπως είναι γνωστό η γενική κατεύθυνση της Κυβερνητικής πολιτικής είναι να μην διορίζονται εργαζόμενοι στις θέσεις αυτών που συνταξιοδοτούνται ακόμα και αν αυτοί κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Οι τραπεζοκόμοι του Γ.Ν.Π. άρχισαν σταδιακά να βγαίνουν στη σύνταξη χωρίς την ίδια στιγμή να έχει υπάρξει μέριμνα από το Υπουργείο για την κάλυψη των θέσεων που έμεναν κενές. Το αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος που να εργάζεται στο νοσοκομείο ως τραπεζοκόμος. Η «λύση» που δόθηκε από τον αρμόδιο Υπουργό ήταν η διενέργεια του «Πρόχειρου Διαγωνισμού» με την υπ’ αριθμόν 45/2013 διακήρυξη.

 

Είναι απάραδεκτο να παρουσιάζεται από τη μεριά της Κυβέρνησης μια εικόνα όπου δοτές μελέτες παρουσιάζουν πλεονασματικό προσωπικό στις Δημόσιες Υπηρεσίες την ίδια στιγμή που λείπει προσωπικό για να καλύψει πάγιες και διαρκές ανάγκες ενώ δεν είναι δυνατόν η λειτουργία των Νοσοκομείων της Χώρας να καταλήξει να εξαρτάται από ένα συνονθύλευμα εργολαβικών εταιρειών.

 

Μεταξύ άλλων οι κ.κ. Υπουργοί ερωτώνται Υπάρχει οικονομικό όφελος από την παραχώρηση των εν λόγω Υπηρεσιών σε εργολαβικές εταιρείες; Και αν ναι για ποιόν για το Δημόσιο ή για τους ιδιώτες-ιδιοκτήτες των εταιρειών αυτών; Επίσης αν αυτό είναι το όραμα της κυβέρνησης για τον τρόπο λειτουργίας της αγοράς εργασίας, ιδιωτικές εργολαβικές εταιρείες που λειτουργούν εκτός των πλαισίων της εργατικής νομοθεσίας να αναλαμβάνουν την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών;

 

 

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας - ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

|


Ροή Ειδήεων

21:09 | Πρέβεζα
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ''ΕΥΖΗΝ'' ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ


04:56 | Ελλάδα
Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κεφαλλονιά - Αισθητή και στην Πρέβεζα


21:09 | Ελλάδα
Νέο ασφαλιστικό: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν - Παραδείγματα


20:00 | Ήπειρος
Συνάντηση Περιφερειάρχη για το υπό δημιουργία Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας


14:50 | Πρέβεζα
Φαντασμαγορική επίσημη τελετή έναρξης του Καρναβαλιού το Σάββατο 1η Φλεβάρη


14:09 | Πρέβεζα
Δήλωση Γιαννάκη για την στελέχωση του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στην Πρέβεζα


14:09 | Πολιτική
Η στήριξη παραγωγικών τομέων που προσφέρουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ο βασικος πυλώνας του ΕΣΠΑ 2021 -2027


14:02 | Πολιτική
Οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για τις κρίσεις των Ε.Δ.


1:50 | Πρέβεζα
Δύο συλλήψεις για διάρρηξη - κλοπή περιπτέρου στο Καναλλάκι Πρέβεζας


13:09 | Πρεβεζα
Εκδόθηκε ο 9ος τόμος του περιοδικού ''Περί Ιστορίας'' με άρθρο για την Πρέβεζα και την Πάργα


11:11 | Πρεβεζα
Ο όμιλος UNESCO Πρέβεζας για την incognito επίσκεψη της υπουργού πολιτισμού στην Ήπειρο


11:00 | Πρεβεζα
Πρεβεζάνος Σεφ εκπαιδευτής στην ανώτατη τουριστική σχολή ΑΣΤΕΡ Ρόδου


10:40 | Πρεβεζα
Πρωτοστατεί ο Δήμος Πρέβεζας ιδρύοντας την πρώτη Ακαδημία Ψηφιακών Δεξιοτήτων Cisco Networking Academy στην Ήπειρο


09:24 | Πρεβεζα
Εθελοντική δράση για τον καθαρισμό του Μονολιθίου


20:00 | Πολιτική
Γυναίκα η επόμενη πρόεδρος της Δημοκρατίας - Το διάγγελμα Κυρ. Μητσοτάκη


15:01 | Πρέβεζα
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι ενέργειες του Δήμου Πρέβεζας για την επαναλειτουργία Λαϊκής Αγοράς