ΩΡΑ
23:41:15
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
7 Ιουνίου 2011
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕκπαίδευσηΔιαμαρτυρία στα γραφεία του ΟΕΕΚ από τους απλήρωτους εκπαιδευτές των δημοσίων ΙΕΚΤην Τρίτη 31 Μάη 2011, υλοποιώντας την απόφαση που πάρθηκε στην συνέλευση του ΣΕΑΕ εκπαιδευτικοί των Δ.Ι.Ε.Κ. πραγματοποίησαν... παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τον ΟΕΕΚ. Μέτα από απαίτηση του σωματείου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο του πρώην ΟΕΕΚ (νυν ΕΟΠΠ) κ. Καλτσά. Από τη συνάντηση πήραμε τις κάτωθι προφορικές απαντήσεις: 

α) Στο θέμα της αποπληρωμής των δεδουλευμένων 2008-10, ο κ. Καλτσάς αρκέστηκε στη δήλωση ότι αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται συναντήσεις της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου με το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να λάβουν απόφαση για την αναγκαιότητα ή μη αναζήτησης νέων δικαιολογητικών. Ο κ. Καλτσάς μας είπε ότι αδυνατεί να μας πει πότε μπορεί να παρθεί απόφαση πληρωμής διότι δεν γνωρίζει αν τελικά θα χρειαστούν ή όχι περαιτέρω δικαιολογητικά. 

β) Στην ερώτηση που του τέθηκε για την ευθύνη του χρέους του ΟΕΕΚ, μας είπε ότι προέκυψε από συσσώρευση. 

γ) Για το θέμα της καθυστέρησης των συμβάσεων την εποχή που την διοίκηση των ΙΕΚ την είχε ο ΟΕΕΚ (μέχρι Δεκέμβρη 2010), ο κ. Καλτσάς έριξε τις ευθύνες στους/ις διευθυντές/ντριες και στην δυσκολία διαχείρισης του συστήματος. 

δ) Για το θέμα των εξετάσεων πιστοποίησης που θα γίνουν τέλη Ιούνη μας είπε ότι ακόμα δεν έχει προκύψει Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα καθορίσει το μισθολογικό των επιτηρητών/βαθμολογητών/εξεταστών. 

Συνάδελφοι/ισσες εργαζόμαστε χωρίς συμβάσεις, απλήρωτοι το διάστημα 2008-10, και κάνουμε αιτήσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης χωρίς να γνωρίζουμε το μισθολογικό. ΟΕΕΚ - ΙΔΕΚΕ – ΕΟΠΠ – Υπ. Παιδείας συνεχίζουν αδίστακτα το έργο της αποδόμησης των εργασιακών δικαιωμάτων μας και της δημόσιας δωρεάν παιδείας. Είναι σημαντικό για μας, για την αξιοπρέπεια μας, για τους σπουδαστές μας να βάλουμε φραγμό στα σχέδια τους. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να γραφτούν στο Σωματείο Ελαστικά Απασχολούμενων Εκπαιδευτικών για να αντιμετωπίσουμε συλλογικά ότι στέκεται εμπόδιο στην καθημερινότητα μας. Πιο συγκεκριμένα καλούμε : 

i) σε παράσταση διαμαρτυρίας Τετάρτη 8/6 (ώρα 11:00π.μ.) στην Επιθεώρηση Εργασίας (Δραγατσανίου 8 πλ. Κλαυθμώνος) για την παράνομη καθυστέρηση υπογραφής των συμβάσεων και για να γίνουν καταγγελίες. 

ii) σε συνέλευση όλους τους/τις συναδέλφους/ισσες από οποιοδήποτε ΙΕΚ και αν εργάζονται στο ΔΙΕΚ Κορυδάλλου (Σολωμού 2-4) Παρασκευή 10-6 (16:00). 

Για το ΔΣ του ΣΕΑΕ Παράρτημα Αθήνας 
Ο Πρόεδρος --- Ο Γραμματέας 
Χονδρομάρας Άγγελος---  Καμπίτης Γιάννης

|Ροή Ειδήεων

15:01 | Πρέβεζα
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Πρέβεζα για το καλοκαίρι 2019


14:02 | Πρέβεζα
Δήμητρα Ραβανού ''Η επόμενη μέρα είναι για την Πρέβεζα''


11:24 | Ελλάδα
Πρόοδος στη μάχη κατά των fake news από Facebook, Google και Twitter


11:02 | Πολιτική
Η Ελλάδα αρνείται χορηγία 355 εκατ.ευρώ για την ενεργειακή σύνδεση Κρήτης - Αττικής


10:14 | Πρέβεζα
Οι σημερινές επισκέψεις (20/06/2019) του Στ. Γιαννάκη σε χωριά του δημου Πάργας


09:39 | Πρέβεζα
Επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ.Χρυσόστομο


09:39 | Πρέβεζα
Αλλαγή ονομασίας της οδού Συρακουσών σε οδό ''Μητροπολίτου Μελετίου''


21:12 | Πρέβεζα
Οι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ στην Πρέβεζα


15:01 | Πρέβεζα
Ο Κυρ. Κοτσίνης παρουσιάζει το πρώτο του συγραφικό έργο ''Περισσότερο χρόνο''


12:58 | Πρέβεζα
Τρεις συλλήψεις για παράνομη εγκατάσταση τροχόσπιτων σε αιγιαλό


12:49 | Πρέβεζα
Την Κυριακή ξεκινάει στην Πρέβεζα το ITF World Tennis Tour J4 Preveza


12:47 | Πρέβεζα
Κατατέθηκε το ψηφοδέλτιο της ΛΑΕ Πρέβεζας με δύο υποψηφιότητες


12:34 | Πρέβεζα
Οι σημερινές επισκέψεις του Στ. Γιαννάκη σε χωριά του δημου Πάργας


12:01 | Πρέβεζα
Προσοχή! Πολύωρη διακοπή νερού την Παρασκευή στην Πρέβεζα