ΩΡΑ
23:30
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
21-4-2014
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠρέβεζαΠρέβεζα: Ανοικτή επιστολή με βασικές θέσεις της Αριστερής Παρέμβασης


 

 

Συνδημότισσες/ες, Πρεβεζάνες/οι, 


Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές έρχονται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή. Πραγματοποιούνται σε μια περίοδο έντασης της επίθεσης σε βάρος του λαού με μεγάλες επιπτώσεις στη λεγόμενη τοπική αυτοδιοίκηση.

Στο δήμο Πρέβεζας η εμπειρία των τελευταίων χρόνων έδειξε ότι ο Καλλικράτης, το μνημόνιο της Τρόικας-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, οι συνένοχοι διαχειριστές της τελευταίας δωδεκαετίας που εκφράζονται μέσω των  παρατάξεων Κλάπα, Μπαίλη, Παππά, Νίτσα και το μοντέλο του δήμου-επιχειρηματία (τοπικό κράτος-στρατηγείο σε βάρος των δημοτών) που προωθείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει:

α) Γενικεύσει τις ιδιωτικοποιήσεις και την ανταποδοτική λειτουργία των Δήμων, φορτώνοντας με νέα δυσβάσταχτα κόστη τους εργαζομένους. β) Ενισχύσει τις περικοπές στην υγεία και την παιδεία. γ) Επιβάλλει βαθύτερη σύνδεση του τοπικού κράτους με τις τράπεζες και το κεφάλαιο δ) Προωθήσει μαζικές απολύσεις υπαλλήλων και συμβασιούχων και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων με μισθούς πείνας για τους νέους συμβασιούχους. ε) Περιορίσει περαιτέρω τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων. στ) Επιβάλλει την πλήρη υποταγή των κάθε είδους τοπικού σχεδιασμού στις κατευθύνσεις του ιδιωτικού κεφαλαίου, καθώς μέσα από τα «κοινοτικά κονδύλια» που είναι δικά μας λεφτά, επιβάλλονται οι επιλογές του ντόπιου, εθνικού και υπερεθνικού καπιταλιστικού σχεδιασμού και όχι οι ανάγκες κατοίκων και εργαζομένων.

 

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ πολιτών δήμου Πρέβεζας παλεύει:

- για ένα δήμο που ανήκει στο λαό του και θα υπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών και θα διασφαλίζει τα δικαιώματά τους. Πρώτη απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η κατάργηση του Καλλικράτη και η ρήξη με την πολιτική των κυβερνήσεων και της Ε.Ε στην οργάνωση του τοπικού κράτους.  

-για γενναία επιχορήγηση των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να σταματήσει η εξυπηρέτηση των «δανειστών» μέσω της μονομερούς διαγραφής του χρέους. Να επιστραφούν πίσω τα κλεμμένα στο λαό και στους δήμους.

-για αυξημένη, κλιμακωτά, φορολογία στις τοπικές επιχειρηματικές δραστηριότητες με αντίστοιχη μείωση των δημοτικών φόρων για τους εργαζόμενους. Καμία πληρωμή δημοτικών φόρων-τελών από τους εργαζόμενους μερικής απασχόλησης, τους ανέργους και τους χαμηλοσυνταξιούχους.

-για άμεση δημοκρατία στη λήψη σημαντικών αποφάσεων του δήμου και στον δημοτικό ετήσιο προϋπολογισμό. Δικαίωμα ψήφου σε όλους τους μόνιμους κατοίκους. Εκλογές με απλή ανόθευτη αναλογική.

- για υπεράσπιση και διεύρυνση των δημόσιων χώρων  σε σύνδεση με την ομαλή καθημερινότητα της περιοχής, αξιοποίηση μέσω της αυτοδιαχείρισης εγκαταλελειμμένων κτηρίων και ελεύθερη δημιουργία που θα αντιστρατεύεται τη μεταμόρφωση του συνόλου της περιοχής σε ένα πολυκατάστημα τουριστικών υπηρεσιών που αλλοιώνει αισθητικά τη φυσική και οικιστική ομορφιά της περιοχής μας.

-για πολιτισμό  που δεν θα αφορά τους λίγους –τα ανώτερα στρώματα-, μορφωτικά και οικονομικά. Διεκδίκηση της  αναγνώρισης του πολιτισμού ως υπόθεσης του συνόλου του λαού και όχι ως μια εμπορευματοποιημένη διαδικασία.

-για τουρισμό ως πολιτισμική διαδικασία γνωριμίας ανάμεσα στους λαούς, πράγμα που αντιπαρατίθεται με τη λογική του κέρδους των κολοσσών της τουριστικής βιομηχανίας, την υποταγή στην ευτέλεια και την εξόντωση των εργαζομένων του κλάδου.

- για πλήρεις, αξιοπρεπείς και δωρεάν κοινωνικές δημοτικές υπηρεσίες. Καμιά ιδιωτικοποίηση. Όχι στον θεσμό των Συμπράξεων Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), που παραδίδει τις κοινωφελείς λειτουργίες των Δήμων στους ιδιώτες.

 - για δημόσια, δωρεάν, ποιοτική περίθαλψη για όλους. Το Νοσοκομείο της Πρέβεζας να ενισχυθεί και όχι να υποβαθμιστεί σε Κέντρο Υγείας. Διεκδικούμε νέο αποκλειστικά δημόσιο νοσοκομείο στη πόλη, νέα σχολεία νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς.

- για δημόσιες, ποιοτικές, δωρεάν συγκοινωνίες που να συνδέουν τη Πρέβεζα, με το Κανάλι και το Λούρο με τακτικά δρομολόγια, ώστε να περιοριστεί η χρήση του Ι.Χ. Να φτιαχτούν πεζόδρομοι-ποδηλατοδρόμοι.

- για τη θέσπιση μιας δημοτικής αγροτικής αγοράς για ποιοτικά και φθηνά τρόφιμα και για ένα αξιοπρεπές εισόδημα των αγροτών. Με πρωτοβάθμιους δημοκρατικούς παραγωγικούς συνεταιρισμούς σε σύγκρουση με τις αντιδραστικές αναθεωρήσεις της κοινής αγροτικής πολιτικής(ΚΑΠ) της Ε.Ε. 

- για απομάκρυνση των δεξαμενών του πετρελαίου από τον Αμβρακικό και αποκατάσταση των παρεμβάσεων που τον υποβαθμίζουν. Συστηματικός πραγματικός έλεγχος όλων των μονάδων γύρω από τον κόλπο. Να φύγουν τα καύσιμα από το Βαθύ.

- για συμμετοχή και αποφασιστική στήριξη των τοπικών κινημάτων και των ευρύτερων εργατικών και λαϊκών κινημάτων  διεκδικήσεων(προσλήψεις με διαφάνεια, ενάντια στις απολύσεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά, συντάξεις, ασφάλιση) και αλληλεγγύης έμπρακτα και όχι για το θεαθήναι. Μέτωπο ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό.

-για να αναβαθμιστούν η Κυανή Ακτή και το παραλιακό μέτωπο του Ιονίου με ήπιες παρεμβάσεις, που να αναδεικνύουν το ρόλο τους ως δημόσιοι χώροι προσιτοί στους πολίτες. Να περάσουν στα χέρια των Δήμων οι δημόσιοι χώροι που ανήκουν στο κράτος, στην εκκλησία και τις τράπεζες και να γίνουν πάρκα πρασίνου, λαϊκού αθλητισμού, παιδικές χαρές και χώροι πολιτισμού.

 

Στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου ενώνουμε την φωνή μας για την Πρέβεζα των αναγκών μας, απέναντι στην ντόπια άρχουσα τάξη και τους δήθεν ανεξάρτητους συνδυασμούς που τη στηρίζουν! Λέμε όχι στην αριστερά της ήττας και της διαχείρισης. 

Αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και  ανατροπής για μια πόλη και ένα χωριό που μας ανήκει, σε μια ζωή που μας αξίζει, με τον πλούτο και την εξουσία στα χέρια των εργαζομένων.

 

Ψηφίζουμε-στηρίζουμε την 

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ πολιτών δήμου Πρέβεζας

Υποψήφιος Δήμαρχος  Γιάννης Θάνης

|


Ροή Ειδήεων

12:44 | Πρέβεζα
Συνάντηση Δημάρχου Πρέβεζας με τον Υπουργό Εσωτερικών για θέματα του Δήμου με επίκεντρο τη διπλή διεθνή διάκριση της περιοχής


11:09 | Πρέβεζα
Κοινωνικός Τουρισμός: Δωρεάν διακοπές από ΟΠΕΚΑ, ΟΑΕΔ και υπουργείο Τουρισμού για 829.000 ωφελούμενους


10:52 | Πρέβεζα
Η Πρέβεζα ανοίγει την αγορά


10:07 | Πρέβεζα
Οι εποχικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Μονολίθι


12:44 | Ελλάδα
Νέοι κανόνες για τις παραλίες- Δείτε τι θα ισχύσει......


11:53 | Πρέβεζα
Τετάρτη 3 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου. Αφήνουμε τα αυτοκίνητα σπίτι και κυκλοφορούμε με ποδήλατο!


10:35 | Ελλάδα
Επίκαιρη Ερώτηση στο Ελληνικό κοινοβούλιο για την Αμβρακία Οδό


09:05 | Πρέβεζα
Συλλυπητήριο μήνυμα για τη φοιτήτρια Αλεξάνδρα Μπιστολάκη


11:09 | Ήπειρος
Τραγωδία στην Ηγουμενίτσα: Νεκρό κοριτσάκι δύο ετών


10:07 | Πρέβεζα
Στο Open η Πρέβεζα με live μετάδοση από το Μονολίθι [Video]


14:03 | Πολιτική
Ανακοινώνεται η λίστα με τις χώρες, που από τις 15 Ιουνίου, ΄΄ανοίγουν τα σύνορα'' για τους τουρίστες


16:41 | Πολιτική
Οι αποφάσεις του σημερινού υπουργικού συμβουλίου


16:31 | Πρέβεζα
Προβολή της Πρέβεζας μέσω της καμπάνιας του ΕΟΤ


15:55 | Πρέβεζα
Μονοδρομήσεις στο Μονολίθι αποφασίζει το ΔΣ Πρέβεζας - Δείτε τις αλλαγές που προωθούνται


13:22 | Πρέβεζα
Οι παραλίες της Πρέβεζας στους '' Αταίριαστους '' του ΣΚΑΙ [Video]


10:02 | Πολιτική
Ταμείο ανάκαμψης: Πακέτο των 750 δισ. ....32 δισ. στην Ελλάδα, πού θα πάνε τα χρήματα, πώς θα δοθούν