ΩΡΑ
23:44
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
10-5-2014
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πολιτική



Δηλώσεις του Υφ.Υγείας κ. Αντ. Μπέζα στα Ιωάννινα, κατά τη διάρκεια του 7ο Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος


ΠΕΛΜΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2023 🌟 Ανακάλυψε Μοναδικά σχέδια στις καλύτερες τιμές!

 






Δηλώσεις του Υφυπουργού Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα στα Ιωάννινα, κατά τη διάρκεια του 7ο  Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ):

 

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό συνέδριο με δεδομένο ότι οι νοσηλευτές προσφέρουν σημαντικό έργο σε όλα τα επίπεδα περίθαλψης και από αυτούς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπάρχουν, όπως είναι η έλλειψη προσωπικού και οι αντίξοες συνθήκες εργασίας, οι νοσηλευτές επιτελούν το καθήκον τους με αυταπάρνηση και για αυτό θέλω να εκφράσω δημόσια, εκ μέρους του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, την αναγνώριση και την ευγνωμοσύνη μας.

Στο πλαίσιο της σταδιακής ενίσχυσης του ΕΣΥ σε ανθρώπινο δυναμικό και κυρίως σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, προχωρούμε το επόμενο διάστημα στην πρόσληψη 1200 ατόμων, από τους οποίους τουλάχιστον οι 650 θα είναι νοσηλευτές. Αυτοί θα προστεθούν στους 200 νοσηλευτές που έρχονται τις επόμενες ημέρες στο Υπουργείο Υγείας από την διαθεσιμότητα – κινητικότητα του Υπουργείου Παιδείας. Ο στόχος είναι, λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς που υπάρχουν στη διαδικασία των προσλήψεων, να φύγει η χώρα μας από την τελευταία θέση των χωρών του ΟΟΣΑ ως προς την αναλογία νοσηλευτικού προσωπικού και πληθυσμού».   

 

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχει, σε αυτή για τη δύσκολη για τη χώρα περίοδο, το υγειονομικό δίκτυο προστασίας που θα εξασφαλίζει ένα ελάχιστο επίπεδο υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την οικονομική, κοινωνική και ασφαλιστική τους κατάσταση.

Σε αυτή την κατεύθυνση ως Υπουργείο Υγείας και ως κυβέρνηση γενικότερα, έχουμε κάνει το τελευταίο διάστημα δύο πολύ σημαντικά βήματα.

 

 

Πρώτον, η πρόσβαση στις Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ είναι πλέον ελεύθερη για όλους τους πολίτες. Ακόμη και αυτοί που είναι ανασφάλιστοι ή λόγω της κρίσης έχουν χάσει την ασφαλιστική τους ικανότητα, μπορούν να έχουν ιατρικές εξετάσεις, συνταγογράφηση και διαγνωστικές εξετάσεις - όπου υπάρχει δυνατότητα - δωρεάν χωρίς καμία αμοιβή.

 

Δεύτερον, με πόρους από το κοινωνικό μέρισμα, που προήλθε από το πρωτογενές πλεόνασμα,  έχει παραταθεί για ένα χρόνο, έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2015, η ισχύς των βιβλιάριων υγείας των ανασφάλιστων υπερήλικων του ΟΓΑ. Όλοι επομένως όσοι έπαιρναν αυτή τη σύνταξη και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, ανασφάλιστοι υπερήλικες στην πατρίδα μας, μεταξύ των οποίων ομογενείς βορειοηπειρώτες ή ποντιακής καταγωγής, θα έχουν για έναν ακόμη χρόνο την ίδια υγειονομική κάλυψη που έχουν οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ.

Οφείλουμε να προστατεύσουμε υγειονομικά τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση, ώστε να έχουν πρόσβαση στο αγαθό της υγείας και αυτό κάνουμε».

 

|






Ροή Ειδήεων

18:27` | Πρεβεζα
Ημέρα Καριέρας Parga Beach Resort


12:10 | Life&Style
Πυτζάμες: Άνεση και style μέσα στο σπίτι!


19:30 | Αθλητικά
Η κούρσα των φαβορί για την κατάκτηση του Euro 2024


10:52 | Πρέβεζα
Πρέβεζα | Μια πόλη με νησιώτικη ατμόσφαιρα, η πριγκίπισσα του Αμβρακικού


19:30 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής part3


11:00 | Ελλάδα
Γiώργιος Βελλιανίτης Παξινός Ποιητής.......part2


09:41 | Πρέβεζα
Ομιλία Σπ. Κυριάκη για την επιστολική ψήφο


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Πρέβεζα
Η Σταυροδοσια στον δήμο Πρέβεζας στο 80%


11:44 | Υγεία
Ποιος είναι ο βασικός ιατρικός εξοπλισμός που πρέπει να έχουμε στο σπίτι και ποια τα οφέλη του


18:17 | Ελλάδα
Ποιοι είναι οι τύποι ελλειπτικών και διαδρόμων γυμναστικής που μπορείτε να επιλέξετε!


17:45 | Life&Style
Χτίσε τη γκαρνταρόμπα σου από την αρχή με διαχρονικά κομμάτια


13:05 | Ελλάδα
Δημιουργία Μητρώου Μέσων Πληρωμών (POS) των επιχειρήσεων


13:01 | Ελλάδα
Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν στην αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας;