14:33
18-6-2014
Πρέβεζα

Σε ημίμετρα οδηγούνται για άλλη μια φορά οι παραγωγοί της λαϊκής στην Πρέβεζα.
Γνωρίζοντας όλοι ότι η αγορά είναι παράνομη, καλούν το κόσμο να τους συμπαρασταθεί ώστε να λειτουργήσει.
Η ανακοίνωση
Στις 15 Μαΐου δημοσιεύθηκε ο νόμος με αριθ. 4264/2014 (ΦΕΚ 118 Α) με τίτλο « Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος και άλλες διατάξεις ».
Με τον νόμο αυτό ρυθμίζεται το πλαίσιο άσκησης εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος και η οργάνωση και λειτουργία των λαϊκών αγορών, εκσυγχρονίζονται δε οι κανόνες και οι προϋποθέσεις για την χορήγηση αδειών άσκησης υπαιθρίου εμπορίου.
Με την ψήφιση του Ν. 4235/2014 – άρθρο 56 - το Φλεβάρη , θεσμοθετήθηκαν και επίσημα οι Αγορές Παραγωγών και άνοιξε ο δρόμος για τη συγκρότηση φορέα διαχείρισης και τη νόμιμη λειτουργία τους ως εξής:
Από την ψήφιση του Ν. 4235/2014 έως σήμερα αναμένεται η εφαρμοστική ΚΥΑ και δεν γνωρίζουμε για πόσο καιρό ακόμη θα αναμένεται.
Με το νόμο που ψηφίστηκε στα μέσα Μαΐου και έχει άμεση εφαρμογή χωρίς να δίνεται ένα μεταβατικό διάστημα εφαρμογής, όλοι εμείς οι αγρότες οδηγούμαστε να πουλήσουμε τα προϊόντα μας ουσιαστικά μόνο χονδρικώς και καταργούνται οι άδειες παραγωγού - οι οποίες αφορούν 160 οικογένειες που καλλιεργούν στο Νομό Πρέβεζας – και με τις οποίες επί σειρά ετών πωλούσαμε τα προϊόντα μας απευθείας στους καταναλωτές.
Έχουμε προγραμματίσει τις καλλιέργειές μας έτσι ώστε να είναι προσανατολισμένες στην λιανική πώληση ( μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε σχετικά μικρές ποσότητες ), έχουμε κάνει τα έξοδα αυτών των καλλιεργειών και τώρα ουσιαστικά αντιμετωπίζουμε το σκληρό πρόσωπο ενός ανακόλουθου και παράλογου κράτους το οποίο μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή.
Το Σάββατο 14/06/2014 μετά από εξώδικο καταγγελία η αγορά παραγωγών που γίνεται στο χώρο πίσω από το γήπεδο δεν λειτούργησε μετά από συνεχή λειτουργία σχεδόν δύο ετών.
Καλούμε τους συμπολίτες μας που μας έχουν στηρίξει τα τελευταία δύο χρόνια και έχουν αγκαλιάσει την αγορά παραγωγών και όλους τους φορείς της πόλης μας σε συμπαράσταση το Σάββατο 21/06/2014 και ώρα 08:30 στο χώρο όπου πραγματοποιείται η αγορά παραγωγών ( πίσω από το γήπεδο ) ώστε να μείνει η αγροτική αγορά ανοικτή.
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ « ΑΜΑΛΘΕΙΑ »
Ημέρα Καριέρας Parga Beach Resort
Πυτζάμες: Άνεση και style μέσα στο σπίτι!
Η κούρσα των φαβορί για την κατάκτηση του Euro 2024
Πρέβεζα | Μια πόλη με νησιώτικη ατμόσφαιρα, η πριγκίπισσα του Αμβρακικού
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής part3
Γiώργιος Βελλιανίτης Παξινός Ποιητής.......part2
Ομιλία Σπ. Κυριάκη για την επιστολική ψήφο
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλανίτη - Παξινός Ποιητής
Η Σταυροδοσια στον δήμο Πρέβεζας στο 80%
Ποιος είναι ο βασικός ιατρικός εξοπλισμός που πρέπει να έχουμε στο σπίτι και ποια τα οφέλη του
Ποιοι είναι οι τύποι ελλειπτικών και διαδρόμων γυμναστικής που μπορείτε να επιλέξετε!
Χτίσε τη γκαρνταρόμπα σου από την αρχή με διαχρονικά κομμάτια
Δημιουργία Μητρώου Μέσων Πληρωμών (POS) των επιχειρήσεων
Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν στην αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας;
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα
Στο τέλος Νοεμβρίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η Αμβρακία Οδός
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα

