ΩΡΑ
19:11:43
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
20 Ιουνίου 2011
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ηγουμενίτσα

Επεισόδειο με Αλβανό Δικαστή, στην Κακαβιά
Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τα αλβανικά βιομετρικά διαβατήρια”, διαδίδουν οι Αλβανοί με κάθε μέσο.

«Αυτή τη φορά, ένας αλβανός δικαστής με δύο μέλη της οικογένειάς του, ο Skender Damini, δικαστής στο Fier, ταξίδευε στην Ελλάδα με τη σύζυγό του και τον πατέρα του, αλλά στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, θεωρήθηκε «επικίνδυνο πρόσωπο» και δεν του επετράπη η είσοδος.  

Η καταγγελία έγινε από τον Αντιπρόεδρο του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαιοσύνης, Κρέσνικ Spahiu.  Ζητούν και  εξηγήσεις από τις ελληνικές αρχές και το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών για το σοβαρό αυτό συμβάν. Και προχωρώντας πιο πέρα εκβιάζουν την Ελλάδα  λέγοντας ότι θα γίνει λεπτομερής έκθεση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για θέματα διάκρισης και ρατσισμού κατά των Αλβανών από την Ελλάδα, διότι έτσι ακυρώνεται το δικαίωμα να κυκλοφορούν ελεύθερα στην ελληνική επικράτεια!!!!». (από alsat - Balkans.com)

Ποια είναι ωστόσο η πραγματικότητα;

Ο Αλβανός δικαστικός Skender Damini μαζί με την οικογένεια του προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα από το φυλάκιο της Κακαβιάς. Ο πατέρας του Skender Damini διέθετε ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΟ διαβατήριο στο οποίο αναγραφόταν ότι γεννήθηκε στο χωριό Μαζρέκ  (= Μαζαρακιά Θεσπρωτίας) της "Τσαμουριάς". (Cameria). BIRTH PLACE: MAZREK, CAMERIA. Όπως ήταν αναμενόμενο οι ελληνικές αρχές του απαγόρευσαν να εισέλθει στην Ελλάδα ως “Persona Non Grata” καθότι δεν υπάρχει κάποια αναγνωρισμένη χώρα με το όνομα “Τσαμουριά”.  Έτσι τόσο ο Skender Damini όσο και η οικογένεια του αποφάσισαν να επιστρέψουν στο σπίτι τους στην Αλβανία διαμαρτυρόμενοι για την ρατσιστική όπως ανέφεραν συμπεριφορά των ελληνικών Αρχών.  Σε δηλώσεις του στα αλβανικά ΜΜΕ ο Spahiu απαιτεί (!) από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών να εξηγήσει την συμπεριφορά των ελληνικών αρχών απέναντι στον δικαστή Skender Damini.

Μέχρι στιγμής το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση για το περιστατικό και τις δηλώσεις του Αλβανού εθνικιστή, ούτε φυσικά και η αλβανική κυβέρνηση έχει σχολιάσει τις συνεχόμενες προκλήσεις των αλβανικών εθνικιστικών.

 

Επιβεβαιώνεται έτσι η λαϊκή ρήση:  “Δώσε θάρρος στο χωριάτη, να σ΄ ανέβει στο κρεβάτι.

 

ΕΠΕΙΔΗ ΛΙΓΟΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΕΞΗΓΟΥΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ: Τα βιομετρικά διαβατήρια, είναι τα πλέον αξιόπιστα διεθνώς ταξιδιωτικά έγγραφα. Η δίοδος ταξιδιώτη με βιομετρικό διαβατήριο σε άλλη χώρα σημαίνει ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ από το κράτος υποδοχής. Εάν δεν εγένετο αντιληπτή από τον αστυνομικό, η ΣΚΟΠΙΜΗ ΠΑΓΙΔΑ με αναγραφή ως BIRTH PLACE: CAMERIA,  και αυτό συνέβαινε πολλές φορές, τότε, σε μετέπειτα δικαστική διεκδίκηση σε Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, τα διαβατήρια αυτά θα προσκομίζονταν με το επιχείρημα:

- Κύριοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η Ελλάδα επέτρεψε στους εξής Αλβανούς πολίτες να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και να δούν την πατρίδα των προγόνων τους Τσαμουριά (Θεσπρωτία και Πρέβεζα). Ιδού και οι Ελληνικές σφραγίδες αποδείξεις. Αρα η Ελλάδα αποδέχεται την ύπαρξη Τσαμουριάς!!!!

 

HellasOnTheWeb , με πληροφορίες από defencenet.gr και Balkans Business News

DR Harry Gouvas

|
Ροή Ειδήεων

14:20 | Πρέβεζα
Εγγραφές νέων μελών και εκλογές για το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας


15:02 | Πρέβεζα
Υποψήφιος στην περιφέρεια ο Τάκης Παππάς....προσχώρησε στον συνδυασμό του Ριζόπουλου


10:40 | Κόσμος
Η απίστευτη η ιστορία του μικρού που έχει ίνδαλμα τον Μέσι


21:09 | Πρέβεζα
ALERT!! Αναγγελία θυελλωδών ανέμων για το βόρειο Ιόνιο


21:05 | Πρέβεζα
Ανακοίνωση υποψηφιότητας Βαγγέλη Ροπόκη για τον Δήμο Πρέβεζας


11:02 | Ελλάδα
Κοινωνικό Μέρισμα 2018: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις


10:35 | Πρέβεζα
Ημερίδα από τον ΟΑΕΔ Πρέβεζας για τις δράσεις του


21:20 | Πρέβεζα
Ενημέρωση για τον Οικογενειακό ιατρό από τον ΙΣΠ


20:02 | Κόσμος
Τέλος και επίσημα η Μέρκελ! Νέα πρόεδρος του CDU η Άνεγκρετ Κραμπ ? Καρενμπάουερ


16:10 | Πολιτική
Ταξίδια παράλληλα για Τσίπρα-Μαδούρο στην Μόσχα


15:10 | Πρέβεζα
Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τον Ι.Ν. Αγίου Θωμά Πρέβεζας


14:00 | Πρέβεζα
Στις 13 Δεκεμβρίου ανάβουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης


09:36 | Πρέβεζα
Έσπασαν το δέντρο απέναντι από την Λαϊκή Αγορά...


09:12 | Πρέβεζα
Διεσώθη θαλασσια χελώνα στην παραλία της Λούτσας


09:20 | Αθλητισμός
Η ''Χρυσή Μπάλα'' στον Λούκα Μόντριτς!