ΩΡΑ
19:11:43
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
20 Ιουνίου 2011
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ηγουμενίτσα

Επεισόδειο με Αλβανό Δικαστή, στην Κακαβιά
Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τα αλβανικά βιομετρικά διαβατήρια”, διαδίδουν οι Αλβανοί με κάθε μέσο.

«Αυτή τη φορά, ένας αλβανός δικαστής με δύο μέλη της οικογένειάς του, ο Skender Damini, δικαστής στο Fier, ταξίδευε στην Ελλάδα με τη σύζυγό του και τον πατέρα του, αλλά στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, θεωρήθηκε «επικίνδυνο πρόσωπο» και δεν του επετράπη η είσοδος.  

Η καταγγελία έγινε από τον Αντιπρόεδρο του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαιοσύνης, Κρέσνικ Spahiu.  Ζητούν και  εξηγήσεις από τις ελληνικές αρχές και το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών για το σοβαρό αυτό συμβάν. Και προχωρώντας πιο πέρα εκβιάζουν την Ελλάδα  λέγοντας ότι θα γίνει λεπτομερής έκθεση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για θέματα διάκρισης και ρατσισμού κατά των Αλβανών από την Ελλάδα, διότι έτσι ακυρώνεται το δικαίωμα να κυκλοφορούν ελεύθερα στην ελληνική επικράτεια!!!!». (από alsat - Balkans.com)

Ποια είναι ωστόσο η πραγματικότητα;

Ο Αλβανός δικαστικός Skender Damini μαζί με την οικογένεια του προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα από το φυλάκιο της Κακαβιάς. Ο πατέρας του Skender Damini διέθετε ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΟ διαβατήριο στο οποίο αναγραφόταν ότι γεννήθηκε στο χωριό Μαζρέκ  (= Μαζαρακιά Θεσπρωτίας) της "Τσαμουριάς". (Cameria). BIRTH PLACE: MAZREK, CAMERIA. Όπως ήταν αναμενόμενο οι ελληνικές αρχές του απαγόρευσαν να εισέλθει στην Ελλάδα ως “Persona Non Grata” καθότι δεν υπάρχει κάποια αναγνωρισμένη χώρα με το όνομα “Τσαμουριά”.  Έτσι τόσο ο Skender Damini όσο και η οικογένεια του αποφάσισαν να επιστρέψουν στο σπίτι τους στην Αλβανία διαμαρτυρόμενοι για την ρατσιστική όπως ανέφεραν συμπεριφορά των ελληνικών Αρχών.  Σε δηλώσεις του στα αλβανικά ΜΜΕ ο Spahiu απαιτεί (!) από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών να εξηγήσει την συμπεριφορά των ελληνικών αρχών απέναντι στον δικαστή Skender Damini.

Μέχρι στιγμής το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση για το περιστατικό και τις δηλώσεις του Αλβανού εθνικιστή, ούτε φυσικά και η αλβανική κυβέρνηση έχει σχολιάσει τις συνεχόμενες προκλήσεις των αλβανικών εθνικιστικών.

 

Επιβεβαιώνεται έτσι η λαϊκή ρήση:  “Δώσε θάρρος στο χωριάτη, να σ΄ ανέβει στο κρεβάτι.

 

ΕΠΕΙΔΗ ΛΙΓΟΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΕΞΗΓΟΥΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ: Τα βιομετρικά διαβατήρια, είναι τα πλέον αξιόπιστα διεθνώς ταξιδιωτικά έγγραφα. Η δίοδος ταξιδιώτη με βιομετρικό διαβατήριο σε άλλη χώρα σημαίνει ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ από το κράτος υποδοχής. Εάν δεν εγένετο αντιληπτή από τον αστυνομικό, η ΣΚΟΠΙΜΗ ΠΑΓΙΔΑ με αναγραφή ως BIRTH PLACE: CAMERIA,  και αυτό συνέβαινε πολλές φορές, τότε, σε μετέπειτα δικαστική διεκδίκηση σε Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, τα διαβατήρια αυτά θα προσκομίζονταν με το επιχείρημα:

- Κύριοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η Ελλάδα επέτρεψε στους εξής Αλβανούς πολίτες να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και να δούν την πατρίδα των προγόνων τους Τσαμουριά (Θεσπρωτία και Πρέβεζα). Ιδού και οι Ελληνικές σφραγίδες αποδείξεις. Αρα η Ελλάδα αποδέχεται την ύπαρξη Τσαμουριάς!!!!

 

HellasOnTheWeb , με πληροφορίες από defencenet.gr και Balkans Business News

DR Harry Gouvas

|
Ροή Ειδήεων

10:05 | Πρέβεζα
Υποψήφιος για την δημαρχία της Πρέβεζας ο Β. Γιάπρος


09:36 | Life&Style
Τρόμος για τους Μπέκαμ: Μασκοφόροι επιχείρησαν να μπουν στο σπίτι τους


19:37 | Αθλητισμός
Τσιτσιπάς: Ιστορικός τίτλος για το ελληνικό τένις!


10:23 | Πρέβεζα
106 χρόνια από την απελευθέρωση της Πρέβεζας - Η Μάχη της Νικόπολης


08:04 | Πολιτική
Πέρασε..$$$$$$$$$$ με 80 ψήφους το πρώτο βήμα της συνταγματικής αναθεώρησης στην ΠΓΔΜ


21:05 | Πρέβεζα
Νέο στοιχείο δείχνει πως το κρανίο ανήκει στην Αγγελική Πεπόνη


20:02 | Πρέβεζα
ALERT!! Αναγγελία θυελλωδών ανέμων


09:57 | Ελλάδα
Αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού...


09:31 | Πρέβεζα
Στην Πρέβεζα το Νοέμβριο οι κινητές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής του ''Χαμόγελου του Παιδιού''


09:30 | Κόσμος
Πανευρωπαϊκών διαστάσεων σκάνδαλο με κρατικούς πόρους 55 δισ. ευρώ - Εμπλοκή 11 χωρών


08:50 | Πολιτική
Κοτζιάς προς Μαξίμου: Δημοσιοποιήστε την επιστολή παραίτησής μου κι αφήστε τις διαρροές


22:22 | Πρέβεζα
Ο έφηβος της Πρέβεζας


17:22 | Πρέβεζα
Συμβατά με την υπόθεση της εξαφανισμένης Αγγελικής τα ευρήματα του ιατροδικαστή


08:42 | Ελλάδα
Οι Δ.Ο.Υ δεν θα κάνουν δεκτά αιτήματα φορολογουμένων για να τεθούν σε αναγκαστική ακινησία τα οχήματά τους


22:22 | Πολιτική
Παραιτήθηκε ο Νίκος Κοτζιάς για να μην καει πολιτικά όπως ο Βαρουφάκης