ΩΡΑ
19:11:43
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
20 Ιουνίου 2011
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΗγουμενίτσαΕπεισόδειο με Αλβανό Δικαστή, στην Κακαβιά


Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τα αλβανικά βιομετρικά διαβατήρια”, διαδίδουν οι Αλβανοί με κάθε μέσο.

«Αυτή τη φορά, ένας αλβανός δικαστής με δύο μέλη της οικογένειάς του, ο Skender Damini, δικαστής στο Fier, ταξίδευε στην Ελλάδα με τη σύζυγό του και τον πατέρα του, αλλά στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, θεωρήθηκε «επικίνδυνο πρόσωπο» και δεν του επετράπη η είσοδος.  

Η καταγγελία έγινε από τον Αντιπρόεδρο του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαιοσύνης, Κρέσνικ Spahiu.  Ζητούν και  εξηγήσεις από τις ελληνικές αρχές και το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών για το σοβαρό αυτό συμβάν. Και προχωρώντας πιο πέρα εκβιάζουν την Ελλάδα  λέγοντας ότι θα γίνει λεπτομερής έκθεση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για θέματα διάκρισης και ρατσισμού κατά των Αλβανών από την Ελλάδα, διότι έτσι ακυρώνεται το δικαίωμα να κυκλοφορούν ελεύθερα στην ελληνική επικράτεια!!!!». (από alsat - Balkans.com)

Ποια είναι ωστόσο η πραγματικότητα;

Ο Αλβανός δικαστικός Skender Damini μαζί με την οικογένεια του προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα από το φυλάκιο της Κακαβιάς. Ο πατέρας του Skender Damini διέθετε ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΟ διαβατήριο στο οποίο αναγραφόταν ότι γεννήθηκε στο χωριό Μαζρέκ  (= Μαζαρακιά Θεσπρωτίας) της "Τσαμουριάς". (Cameria). BIRTH PLACE: MAZREK, CAMERIA. Όπως ήταν αναμενόμενο οι ελληνικές αρχές του απαγόρευσαν να εισέλθει στην Ελλάδα ως “Persona Non Grata” καθότι δεν υπάρχει κάποια αναγνωρισμένη χώρα με το όνομα “Τσαμουριά”.  Έτσι τόσο ο Skender Damini όσο και η οικογένεια του αποφάσισαν να επιστρέψουν στο σπίτι τους στην Αλβανία διαμαρτυρόμενοι για την ρατσιστική όπως ανέφεραν συμπεριφορά των ελληνικών Αρχών.  Σε δηλώσεις του στα αλβανικά ΜΜΕ ο Spahiu απαιτεί (!) από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών να εξηγήσει την συμπεριφορά των ελληνικών αρχών απέναντι στον δικαστή Skender Damini.

Μέχρι στιγμής το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση για το περιστατικό και τις δηλώσεις του Αλβανού εθνικιστή, ούτε φυσικά και η αλβανική κυβέρνηση έχει σχολιάσει τις συνεχόμενες προκλήσεις των αλβανικών εθνικιστικών.

 

Επιβεβαιώνεται έτσι η λαϊκή ρήση:  “Δώσε θάρρος στο χωριάτη, να σ΄ ανέβει στο κρεβάτι.

 

ΕΠΕΙΔΗ ΛΙΓΟΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΕΞΗΓΟΥΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ: Τα βιομετρικά διαβατήρια, είναι τα πλέον αξιόπιστα διεθνώς ταξιδιωτικά έγγραφα. Η δίοδος ταξιδιώτη με βιομετρικό διαβατήριο σε άλλη χώρα σημαίνει ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ από το κράτος υποδοχής. Εάν δεν εγένετο αντιληπτή από τον αστυνομικό, η ΣΚΟΠΙΜΗ ΠΑΓΙΔΑ με αναγραφή ως BIRTH PLACE: CAMERIA,  και αυτό συνέβαινε πολλές φορές, τότε, σε μετέπειτα δικαστική διεκδίκηση σε Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, τα διαβατήρια αυτά θα προσκομίζονταν με το επιχείρημα:

- Κύριοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η Ελλάδα επέτρεψε στους εξής Αλβανούς πολίτες να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και να δούν την πατρίδα των προγόνων τους Τσαμουριά (Θεσπρωτία και Πρέβεζα). Ιδού και οι Ελληνικές σφραγίδες αποδείξεις. Αρα η Ελλάδα αποδέχεται την ύπαρξη Τσαμουριάς!!!!

 

HellasOnTheWeb , με πληροφορίες από defencenet.gr και Balkans Business News

DR Harry Gouvas

|Ροή Ειδήεων

21:12 | Πρέβεζα
Οι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ στην Πρέβεζα


15:01 | Πρέβεζα
Ο Κυρ. Κοτσίνης παρουσιάζει το πρώτο του συγραφικό έργο ''Περισσότερο χρόνο''


12:58 | Πρέβεζα
Τρεις συλλήψεις για παράνομη εγκατάσταση τροχόσπιτων σε αιγιαλό


12:49 | Πρέβεζα
Την Κυριακή ξεκινάει στην Πρέβεζα το ITF World Tennis Tour J4 Preveza


12:47 | Πρέβεζα
Κατατέθηκε το ψηφοδέλτιο της ΛΑΕ Πρέβεζας με δύο υποψηφιότητες


12:34 | Πρέβεζα
Οι σημερινές επισκέψεις του Στ. Γιαννάκη σε χωριά του δημου Πάργας


12:01 | Πρέβεζα
Προσοχή! Πολύωρη διακοπή νερού την Παρασκευή στην Πρέβεζα


10:31 | Πρέβεζα
Την Κυριακή ο 2oς Παράκτιος Κολυμβητικός Αγώνας Ανοικτής Θαλάσσης ''Μπούκα''


10:15 | Πρέβεζα
KKE: Προεκλογικές συγκεντρώσεις σε Κανάλι και Λούρο


10:02 | Κόσμος
Κατασχέθηκαν 16,5 τόνοι κοκαΐνης αξίας 1 δισ. δολαρίων


23:12 | Πρέβεζα
Ένα από τα πιο δυνατά ψηφοδέλτια των τελευταίων δεκαετιών στο νομό


18:24 | Πρέβεζα
Ανακοινώθηκαν οι 4 υποψηφιότητες της ΝΔ στην Πρέβεζα


14:02 | Πρέβεζα
Οι σημερινές επισκέψεις του Στ. Γιαννάκη σε χωριά του δημου Πάργας


10:14 | Ήπειρος
Μητσοτάκης από την Άρτα ''Θα στηρίξουμε τον αγρότη και το αγροτικό εισόδημα''