16:10
10-7-2014
Άρτα

«Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας και απαγόρευση κυκλοφορίας στο περιαστικό Δάσος του Λόφου Περάνθης»
Συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως και σε μη διευρυμένη μορφή, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά με αντικείμενο την εξέταση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν κατά την πρόσφατη πυρκαγιά στο λόφο Περάνθης και τρόπους αντιμετώπισής τους.
Στη συζήτηση που έγινε εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών στο μέλλον.
Επίσης κρίθηκε απαραίτητη η απαγόρευση κυκλοφορίας στο περιαστικό δάσος Άρτας κατά τις περιόδους υψηλής επικινδυνότητας για πυρκαγιά.
Κατόπιν αυτών, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας επιβάλλεται η προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων ως και της παραμονής εκδρομέων σε δάση και περιοχές ειδικής προστασίας σε ημέρες και ώρες που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται υψηλός, (βαθμός επικινδυνότητας τρία ( 3 ) και άνω), μέχρι λήξης της αντιπυρικής περιόδου ήτοι 31-10-2014 και από ώρας 21:00 έως 06:00 στους παρακάτω δασικούς και αγροτικούς δρόμους και περιοχές της Π. Ε. Άρτας, λόγω του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών.
Στο Περιαστικό Δάσος του Λόφου Περάνθης.
- Στον δρόμο της Ανατολικής Πλευράς του λόφου Περάνθης που διέρχεται έμπροσθεν των ΕΠΑΛ - ΙΕΚ από την διασταύρωση του με την οδό Στρατώνος μέχρι το Τουριστικό περίπτερο και από το τουριστικό περίπτερο μέχρι τη Λιμίνη στον διανοιχθέντα νέο δρόμο που διέρχεται κατά μήκος της κορυφογραμμής του Λόφου Περάνθης.
- Στην ανωτέρω απαγόρευση συμπεριλαμβάνονται και οι χωματόδρομοι που διασταυρώνονται με τους ανωτέρω δρόμους και βρίσκονται επί του λόφου, δύο στην Ανατολική και ένας στη Δυτική πλευρά άνωθεν της Ι. Μ. Κ. Παναγιάς.
Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα μηχανήματα και οχήματα των Υπηρεσιών, των Δήμων ως και τα οχήματα παροχής βοήθειας όπως επίσης και οι υπάλληλοι των Υπηρεσιών και των Δήμων όταν εκτελούν υπηρεσία.
Η εφαρμογή της απόφασης ανατέθηκε στην Αστυνομική Δ/νση Άρτας, στη Πυροσβεστική Υπηρεσία και στη Δ/νση Δασών Άρτας.
Ημέρα Καριέρας Parga Beach Resort
Πυτζάμες: Άνεση και style μέσα στο σπίτι!
Η κούρσα των φαβορί για την κατάκτηση του Euro 2024
Πρέβεζα | Μια πόλη με νησιώτικη ατμόσφαιρα, η πριγκίπισσα του Αμβρακικού
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής part3
Γiώργιος Βελλιανίτης Παξινός Ποιητής.......part2
Ομιλία Σπ. Κυριάκη για την επιστολική ψήφο
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλανίτη - Παξινός Ποιητής
Η Σταυροδοσια στον δήμο Πρέβεζας στο 80%
Ποιος είναι ο βασικός ιατρικός εξοπλισμός που πρέπει να έχουμε στο σπίτι και ποια τα οφέλη του
Ποιοι είναι οι τύποι ελλειπτικών και διαδρόμων γυμναστικής που μπορείτε να επιλέξετε!
Χτίσε τη γκαρνταρόμπα σου από την αρχή με διαχρονικά κομμάτια
Δημιουργία Μητρώου Μέσων Πληρωμών (POS) των επιχειρήσεων
Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν στην αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας;
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα
Στο τέλος Νοεμβρίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η Αμβρακία Οδός
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα