ΩΡΑ
14:02
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
22-7-2014
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πρέβεζα



ΔΗΜ.ΑΡ για τα λειτουργικά προβλήματα σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της ΠΕ Πρέβεζας-Άρτας


ΠΕΛΜΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2023 🌟 Ανακάλυψε Μοναδικά σχέδια στις καλύτερες τιμές!

 





Τα σημαντικά προβλήματα στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της αρμοδιότητας της ΛΓ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (αρχαιολογικός χώρος του Νεκρομαντείου, αρχαιολογικός χώρος της Κασσώπης, Αρχαιολογικό Μουσείο και αρχαιολογικός χώρος Νικόπολης, Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας) λόγω έλλειψης φυλακτικού προσωπικού, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η λειτουργία τους, αφενός με διευρυμένο ωράριο, αφετέρου κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου έθεσαν σε πρόσφατη Ερώτησή τους (26.6.2014) οι βουλευτές Ευβοίας Δημήτρης Αναγνωστάκης, Τρικάλων Γιώργος Κυρίτσης και Αιτωλοακαρνανίας Νίκη Φούντα.

 

Οι βουλευτές απευθυνόμενοι προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού ερωτούσαν: -Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα λειτουργικά προβλήματα των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων αρμοδιότητας της ΛΓ΄ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας-Άρτας;  -Δεδομένου ότι οι συγκεκριμένοι αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία λειτουργούν τις καθημερινές, ορισμένα έως τις 15.00 είτε έως τις 16.00, ενώ ορισμένα δεν λειτουργούν το Σαββατοκύριακο, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να διευρυνθεί το θερινό ωράριο λειτουργίας τους;  -Πότε αναμένεται να εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ για την πληρωμή των συμβασιούχων φυλάκων, ώστε να επεκταθεί η λειτουργία των ανωτέρω αρχαιολογικών χώρων και μουσείων 

 

Στη σχετική του απάντηση (16.7.14) το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γνωστοποιεί ότι:

 

«… στη ΛΓ΄ Εφορεία, υπηρετεί μόνιμο προσωπικό του κλάδου Δ.Ε. Φύλαξης-Πληροφόρησης και Δ.Ε. Νυχτοφυλάκων Αρχαιοτήτων. Το προσωπικό αυτό κατανέμεται στους αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητάς της ως εξής: Χώρος Κασσώπης Δ.Ε. Φύλαξης (0) και Δ.Ε. Νυχτοφυλάκων (0), στο Μουσείο και Χώρο Νικόπολης Δ.Ε. Φύλαξης (2) και Δ.Ε. Νυχτοφυλάκων (1), στο Νεκρομαντείο Δ.Ε. Φύλαξης (3) και Δ.Ε. Νυχτοφυλάκων (0) και στους Χώρους Άρτας Δ.Ε. Φύλαξης (4) και Δ.Ε. Νυχτοφυλάκων (0) και ότι επί του παρόντος υπάρχει αναστολή προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και οι ανάγκες άμεσης ενίσχυσης του Μουσείου σε φυλακτικό προσωπικό ενδέχεται να καλυφθούν στο σύνολο τους ή εν μέρει, μέσω της κινητικότητας των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, μετά από έγκριση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.»

Προσθέτει επίσης ότι: «… σύμφωνα με ΥΑ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (13.3.14) είχε εγκριθεί η διαδικασία πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας έως και 4 μήνες, στις Περιφερειακές και Ειδικές Περιφερειακές Υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς προκειμένου να καλυφθούν επείγουσες ανάγκες των υπηρεσιών του υπουργείου. Η κατανομή του προσωπικού με την ολοκλήρωση των προσλήψεων έχει ως εξής στη ΛΓ’ Ε.Π.Κ.Α.: Δ.Ε. Ημερήσιων Φυλάκων (9) Δ.Ε. Νυχτοφυλάκων (2) ΥΕ Καθαριστών (1).»

 

Αναφορικά με την αναγκαιότητα υπογραφής της σχετικής ΚΥΑ για την πληρωμή των συμβασιούχων φυλάκων ώστε να επεκταθεί η λειτουργία των ανωτέρω αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της ΠΕ Πρέβεζας-Άρτας, το Υπουργείο αναφέρει ότι:

«… με τις αρ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΔΥ/ΔΙΟΙΚ/ΤΔΜΝ/83436/10263/8842/5093/1.4.2014 και

ΥΠΠΟΑ/ΓΔΔΥ/ΔΙΟΙΚ/ΤΔΜΝ/83439/10265/8844/5094/1.4.2014 ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού καθορίστηκε ο αριθμός ωρών εργασίας πέραν του πενθημέρου και κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες 1.006 φυλάκων ΙΔΟΧ, οι οποίοι προσελήφθησαν για 7 μήνες σε υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Α. Οι εν λόγω ΚΥΑ έχουν ισχύ για χρονικό διάστημα τρισήμισυ μηνών από τη δημοσίευσή τους.

Επίσης, έχουν υπογραφεί από τους συναρμόδιους υπουργούς οι εξής ΚΥΑ από τις 11.7.2014:

1. Καθορισμού ωρών εργασίας πέραν του πενθημέρου και κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες του ανωτέρω φυλακτικού προσωπικού για το υπολειπόμενο χρονικό διάστημα των τρισήμισυ μηνών,

 2. Καθορισμού ωρών εργασίας πέραν του πενθημέρου και κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες του 420 φυλάκων ΙΔΟΧ,  που προσελήφθησαν για 4 μήνες σε υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Α.»

 

 

 

 

 

|






Ροή Ειδήεων

10:52 | Πρέβεζα
Πρέβεζα | Μια πόλη με νησιώτικη ατμόσφαιρα, η πριγκίπισσα του Αμβρακικού


19:30 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής part3


11:00 | Ελλάδα
Γiώργιος Βελλιανίτης Παξινός Ποιητής.......part2


09:41 | Πρέβεζα
Ομιλία Σπ. Κυριάκη για την επιστολική ψήφο


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Πρέβεζα
Η Σταυροδοσια στον δήμο Πρέβεζας στο 80%


11:44 | Υγεία
Ποιος είναι ο βασικός ιατρικός εξοπλισμός που πρέπει να έχουμε στο σπίτι και ποια τα οφέλη του


18:17 | Ελλάδα
Ποιοι είναι οι τύποι ελλειπτικών και διαδρόμων γυμναστικής που μπορείτε να επιλέξετε!


17:45 | Life&Style
Χτίσε τη γκαρνταρόμπα σου από την αρχή με διαχρονικά κομμάτια


13:05 | Ελλάδα
Δημιουργία Μητρώου Μέσων Πληρωμών (POS) των επιχειρήσεων


13:01 | Ελλάδα
Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν στην αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας;


20:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα


18:01 | Πρέβεζα
Στο τέλος Νοεμβρίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η Αμβρακία Οδός


13:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα