ΩΡΑ
14:54
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
17-9-2014
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πολιτική



Παράνοια: Θα φορολογείται ως ελευθερος επαγγελματίας η διαζευμένη μητέρα που παίρνει διατροφή...


ΠΕΛΜΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2023 🌟 Ανακάλυψε Μοναδικά σχέδια στις καλύτερες τιμές!

 





 

Τη διάταξη του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (4172/2013) η οποία ορίζει ότι η διατροφή προς τον ή την σύζυγο που έχει καταβληθεί βάσει δικαστικής απόφασης ή συμβολαιογραφικής πράξης μετά την 1/1/2014 είναι αφορολόγητη, επικαλείται η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφορικά με τη φορολόγηση των χωρισμένων.

Αφορμή οι αντιδράσεις που υπήρξαν για το γεγονός ότι στα φετινά εκκαθαριστικά, εντοπίστηκαν χωρισμένες να φορολογούνται με συντελεστή 26% και να πληρώνουν επιπλέον και προκαταβολή φόρου 55% επί του φόρου. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσε που εξέδωσε πριν από λίγο η ΓΓΔΕ, επισημαίνει ότι «πλέον με βάση της διατάξεις του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν.4172/2013), η διατροφή που λαμβάνει ο/η δικαιούχος, σύμφωνα με δικαστική απόφαση ή συμβολαιογραφική πράξη από 1.1.2014, απαλλάσσεται από τον φόρο»

Σύμφωνα με την ΓΓΔΕ, το νομοθετικό καθεστώς μέχρι σήμερα, προέβλεπε τα εξής:

«Όσον αφορά στη χρήση του 2013 καθώς και προγενέστερων ετών, το ποσό της διατροφής που καταβάλλονταν στη σύζυγο ή στον σύζυγο, βάσει δικαστηρίου ή συμβολαιογραφικής πράξης, το οποίο υπερέβαινε τις 5.000 ευρώ, φορολογούνταν ως εισόδημα από ελευθέρια επαγγέλματα (ν.2238/1994) με συντελεστή 26% και για ποσό διατροφής μέχρι 50.000 ευρώ σύμφωνα με την κλίμακα των μη μισθωτών. Περαιτέρω, υπολογίζονταν προκαταβολή φόρου η οποία όμως σε κάθε περίπτωση συμψηφίζονταν έναντι του φόρου που προέκυπτε για το επόμενο οικονομικό έτος».

naftemporiki.gr

|






Ροή Ειδήεων

12:10 | Life&Style
Πυτζάμες: Άνεση και style μέσα στο σπίτι!


19:30 | Αθλητικά
Η κούρσα των φαβορί για την κατάκτηση του Euro 2024


10:52 | Πρέβεζα
Πρέβεζα | Μια πόλη με νησιώτικη ατμόσφαιρα, η πριγκίπισσα του Αμβρακικού


19:30 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής part3


11:00 | Ελλάδα
Γiώργιος Βελλιανίτης Παξινός Ποιητής.......part2


09:41 | Πρέβεζα
Ομιλία Σπ. Κυριάκη για την επιστολική ψήφο


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Πρέβεζα
Η Σταυροδοσια στον δήμο Πρέβεζας στο 80%


11:44 | Υγεία
Ποιος είναι ο βασικός ιατρικός εξοπλισμός που πρέπει να έχουμε στο σπίτι και ποια τα οφέλη του


18:17 | Ελλάδα
Ποιοι είναι οι τύποι ελλειπτικών και διαδρόμων γυμναστικής που μπορείτε να επιλέξετε!


17:45 | Life&Style
Χτίσε τη γκαρνταρόμπα σου από την αρχή με διαχρονικά κομμάτια


13:05 | Ελλάδα
Δημιουργία Μητρώου Μέσων Πληρωμών (POS) των επιχειρήσεων


13:01 | Ελλάδα
Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν στην αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας;


20:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα