ΩΡΑ
16:52
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
27-2-2015
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ελλάδα



Πρόσβαση σε καταθέσεις και δάνεια θα'χει η εφορία:ΣΟΚ και ΔΕΟΣ για όσους....


ΠΕΛΜΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2023 🌟 Ανακάλυψε Μοναδικά σχέδια στις καλύτερες τιμές!

 





 

......δεν υποβάλουν δηλώσεις

Πρόσβαση όχι μόνο στα στοιχεία που αφορούν στις καταθέσεις των φορολογούμενων, αλλά και τα δάνεια και τα χρηματιστηριακά προϊόντα αποκτούν οι ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με το Επιχειρησιακό Σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για το 2015.

 

Ουσιαστικά οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών θα έχουν τη δυνατότητα με το πάτημα μερικών πλήκτρων του ηλεκτρονικού τους υπολογιστή, κατόπιν βέβαια έκδοσης εντολής φορολογικού ελέγχου, να εντοπίζουν όλες τις επενδυτικές και τραπεζικές κινήσεις του ελεγχόμενου προκειμένου να ολοκληρώνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα τον έλεγχο πόθεν έσχες.

 

Σύμφωνα με τους στόχους που θέτει η ΓΓΔΕ φέτος, θα πρέπει να βεβαιωθούν έσοδα πάνω από 2,6 δισ. ευρώ από τον έλεγχο των μεγάλων επιχειρήσεων, 1,04 δισ. ευρώ από πλήρεις φορολογικούς ελέγχους και επιπλέον 700 εκατ. ευρώ από μερικούς φορολογικούς ελέγχους. Επίσης, θα πρέπει να εισπραχθούν 1,7 δισ. ευρώ από παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη και το 25% των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών.

 

Σύμφωνα με το σχέδιο, θα γίνουν τουλάχιστον 100.000 τηλεφωνικές ενοχλήσεις στους φορολογούμενους με σκοπό τη συμμόρφωση τους και την εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων ως προς την υποβολή δηλώσεων (Φ.Π.Α., Φ.Μ.Υ., Φ.Ε. Φ.Π.-Ν.Π., κλπ) και την καταβολή των ληξιπροθέσμων οφειλών τους.

 

Στο σχέδιο, όπως αναφέραμε και χθες στο star.gr, υπάρχει πρόβλεψη για 40.000 τελωνειακούς ελέγχους, τουλάχιστον 2.000 ελέγχους φορολογίας κεφαλαίου, ολοκλήρωση τουλάχιστον 200 υποθέσεων έρευνας φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου από την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) από τις οποίες σαράντα αφορούν απάτες στο ΦΠΑ, διενέργεια τουλάχιστον 5.000 φορολογικών ελέγχων από την ΥΕΔΕΕ, 400 πλήρων ελέγχων σε μεγάλες επιχειρήσεις και 500 μερικών ελέγχων σε μεγάλες επιχειρήσεις. Προγραμματίζονται 900 έλεγχοι φορολογουμένων μεγάλου πλούτου στους οποίους περιλαμβάνονται υποθέσεις με εμβάσματα offshore και γενικά φορολογούμενους που βρίσκονται στη ζώνη υψηλού κινδύνου για διάπραξη φοροδιαφυγής.

 

Ταυτόχρονα, το περιουσιολόγιο στο οποίο θα καταγράφονται όλα τα εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία των φορολογούμενων, θα είναι έτοιμο τον Ιούνιο του 2016.

 

Σοκ και δέος για όσους δεν υποβάλουν δήλωση

 

Την ίδια στιγμή, έρχονται τα πάνω κάτω και για όσους φορολογούμενους δεν υποβάλλουν δήλωση, με το υπουργείο Οικονομικών να παίρνει σε αυτή την περίπτωση πρωτοβουλία και να ράβει..... "κουστουμάκια φόρων" στα μέτρα τους!

 

Μέχρι σήμερα, αν ένας φορολογούμενος δεν υποβάλλει μία οποιαδήποτε δήλωση, όταν τον εντοπίσει ο ελεγκτικός μηχανισμός το πιθανότερο είναι πως θα λάβει μια ειδοποίηση με μια ευγενική υπενθύμιση ότι «χρωστάει» δήλωση. Για κάθε μήνα που δεν υποβάλλει δήλωση "τρέχουν" προσαυξήσεις επί του οφειλόμενου φόρου. Επιπλέον αν δεν έχει υποβάλλει δήλωση, δεν μπορεί να ρυθμίσει τυχόν χρέη του. Αυτά... last year !!!

 

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σχεδιάζει μια νέα ηλεκτρονική εφαρμογή, με την οποία θα προχωρά στην αυτόματη βεβαίωση εκτιμώμενου φόρου για κάθε δήλωση ,η οποία δεν υποβλήθηκε.

 

Το... ραβασάκι θα κοινοποιείται στον φορολογούμενο και ο εκτιμώμενος φόρος θα σβήνει μόνο αν υποβληθεί η συγκεκριμένη δήλωση από την οποία θα προκύπτει ο πραγματικά οφειλόμενος φόρος. Το μέτρο θα ενεργοποιηθεί το αργότερο έως το τέλος του 2015, όπως προκύπτει από το επιχειρησιακό σχέδιο της ΓΓΔΕ.

 

 

 

stra.gr

|






Ροή Ειδήεων

10:52 | Πρέβεζα
Πρέβεζα | Μια πόλη με νησιώτικη ατμόσφαιρα, η πριγκίπισσα του Αμβρακικού


19:30 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής part3


11:00 | Ελλάδα
Γiώργιος Βελλιανίτης Παξινός Ποιητής.......part2


09:41 | Πρέβεζα
Ομιλία Σπ. Κυριάκη για την επιστολική ψήφο


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Πρέβεζα
Η Σταυροδοσια στον δήμο Πρέβεζας στο 80%


11:44 | Υγεία
Ποιος είναι ο βασικός ιατρικός εξοπλισμός που πρέπει να έχουμε στο σπίτι και ποια τα οφέλη του


18:17 | Ελλάδα
Ποιοι είναι οι τύποι ελλειπτικών και διαδρόμων γυμναστικής που μπορείτε να επιλέξετε!


17:45 | Life&Style
Χτίσε τη γκαρνταρόμπα σου από την αρχή με διαχρονικά κομμάτια


13:05 | Ελλάδα
Δημιουργία Μητρώου Μέσων Πληρωμών (POS) των επιχειρήσεων


13:01 | Ελλάδα
Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν στην αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας;


20:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα


18:01 | Πρέβεζα
Στο τέλος Νοεμβρίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η Αμβρακία Οδός


13:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα