13:01:21
27 Ιουλίου 2011
Πρέβεζα

Στράτος Ιωάννου «Η απόφαση ξεθεμελιώνει μια προσπάθεια ετών και ακυρώνει μια μεγάλη επένδυση για την περιοχή και το περιβάλλον».
Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και ο Δήμος Φιλιππιάδας επένδυσαν στην προοπτική δημιουργίας Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ανακαινίζοντας τις εγκαταστάσεις της παλαιάς Παιδόπολης «Άγιος Αλέξανδρος» με δαπάνη η οποία έφτασε το 1.000.000 ευρώ, (μεταξύ αυτών και η πρόσφατη διάθεση 570.000 ευρώ για την αντικατάσταση στεγών αμιάντου). Επιπροσθέτως, η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας έχει εντάξει άλλες 175.000 ευρώ για το 2011 από δικούς της Κ.Α.Π για την ολοκλήρωση των εργασιών. Ως αποτέλεσμα δημιουργήθηκε ένα άριστο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ένα πρότυπο ΚΠΕ, στο ιδεώδες φυσικό περιβάλλον της λίμνης Ζηρού, το οποίο μάλιστα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας μαθητών.
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης αποτελεί το μοναδικό ΚΠΕ στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και βασικό φορέα για την επιμόρφωση μαθητών, νέων αλλά όλων των πολιτών σε θέματα μέριμνας για το περιβάλλον και περιβαλλοντικής συνείδησης. Η τοπική κοινωνία βάσισε προσδοκίες στο ΚΠΕ Φιλιππιάδας για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και επένδυσε για να πραγματοποιήσει αυτό το όραμα.
Χωρίς ουσιαστικό λόγο και με πρόσχημα «οργανωτικές αδυναμίες», με την υπ’ αριθμόν απόφαση 83688/Γ7 22-7-2011 η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων αναστέλλει τη λειτουργία του ΚΠΕ Φιλιππιάδας. Και με αυτόν τον προκλητικό τρόπο ακυρώνονται οι προσδοκίες των πολιτών για την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κος Στράτος Ιωάννου δηλώνει την κάθετη και κατηγορηματική αντίθεσή του στην απόφαση αναστολής λειτουργίας του ΚΠΕ Φιλιππιάδας, καθώς αποτελεί ένα «αδικαιολόγητο ξεθεμελίωμα μιας συλλογικής προσπάθειας, επένδυσης χρημάτων, κόπου και προσδοκιών στο φλέγον ζήτημα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Είναι η στιγμή που πρέπει από το Υπουργείο Παιδείας να ιεραρχηθούν οι προτεραιότητές του και δεν μπορεί με άλλοθι τις όποιες «οργανωτικές αδυναμίες» να δυναμιτίζει κατακτήσεις των τοπικών κοινωνιών, ιδιαιτέρως στον ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα του περιβάλλοντος. Με την απόφαση αυτή του Υπουργείου το μοναδικό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, σταματάει τη λειτουργία του και ερημώνει, τη στιγμή που με κοπιώδεις προσπάθειες και κόστος επιτεύχθηκε η λειτουργία του.» Σημειωτέον ότι στον περιορισμένο χρόνο λειτουργίας του από την 1-9-2009 έχει επιδείξει έργο, καθώς πάνω από 3000 μαθητές επισκέφθηκαν το Κέντρο ενώ διοργανώθηκαν επιμορφωτικές ημερίδες και άλλες δράσεις.
Ο κος Στράτος Ιωάννου κατέληξε λέγοντας: «Ζητούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης η οποία αποτελεί έναν αδικαιολόγητο ακρωτηριασμό του μηχανισμού περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και ακυρώνει τις προσπάθειες ετών της τοπικής κοινωνίας. Ζητούμε την επαναλειτουργία και ενίσχυση του ΚΠΕ Φιλιππιάδας με κάθε δυνατό τρόπο».
Ημέρα Καριέρας Parga Beach Resort
Πυτζάμες: Άνεση και style μέσα στο σπίτι!
Η κούρσα των φαβορί για την κατάκτηση του Euro 2024
Πρέβεζα | Μια πόλη με νησιώτικη ατμόσφαιρα, η πριγκίπισσα του Αμβρακικού
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής part3
Γiώργιος Βελλιανίτης Παξινός Ποιητής.......part2
Ομιλία Σπ. Κυριάκη για την επιστολική ψήφο
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλανίτη - Παξινός Ποιητής
Η Σταυροδοσια στον δήμο Πρέβεζας στο 80%
Ποιος είναι ο βασικός ιατρικός εξοπλισμός που πρέπει να έχουμε στο σπίτι και ποια τα οφέλη του
Ποιοι είναι οι τύποι ελλειπτικών και διαδρόμων γυμναστικής που μπορείτε να επιλέξετε!
Χτίσε τη γκαρνταρόμπα σου από την αρχή με διαχρονικά κομμάτια
Δημιουργία Μητρώου Μέσων Πληρωμών (POS) των επιχειρήσεων
Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν στην αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας;
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα
Στο τέλος Νοεμβρίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η Αμβρακία Οδός
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα