ΩΡΑ
16:10
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
26-10-2015
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠολιτικήΣτέφανος Μάνος: ''θα τουφέκιζα τον κ. Φίλη για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών''


Ο κ. Μάνος, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμο Παραπολιτικά 90.1 και μίλησε για την ελληνική οικονομία και τον ΦΠΑ στην ιδιωτική παιδεία.

 

«Η πραγματικότητα αυτή τη στιγμή είναι ότι, σύμφωνα με τις επίσημες προβλέψεις της κυβέρνησης, θα έχουμε φέτος, όχι αύξηση της οικονομίας, αλλά συρρίκνωσή της και του χρόνου επίσης και δεν ξέρω για το ’17 αν θα περιμένουμε κάτι καλύτερο.

 

Με άλλα λόγια θα μπορούσε να πει κανείς τώρα ότι είμαστε σε στραβό δρόμο, δηλαδή δεν πρόκειται με τα δεδομένα που τα ξέρουμε με αυτή την κυβέρνηση με αυτά τα οποία κάνει να δούμε ανάπτυξη της οικονομίας για τα επόμενα δύο περίπου χρόνια και μετά έχει ο Θεός. Συνεπώς έχουμε πρόβλημα και έχουμε μεγάλο πρόβλημα διότι επιμένει η κυβέρνηση να κάνει πράγματα τα οποία αποδεδειγμένα μέχρι σήμερα μας έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο», δήλωσε ο κ. Μάνος.

 

Στη συνέχεια, ο πρώην υπουργός ερωτηθείς για το τι πρέπει να γίνει αυτή τη στιγμή απάντησε:

«Προϋπόθεση είναι να αλλάξουμε τους ανθρώπους που κυβερνούν, δεν φαίνεται εύκολο αυτή τη στιγμή αν λάβει κανείς υπόψη του ότι πριν από ένα μήνα ο ελληνικός λαός αυτούς διάλεξε. Συνεπώς θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχουμε μια «αυτοκτονική τάση» συνολική, διαλέξαμε κάποιους οι οποίοι θα μας περιορίσουν τα εισοδήματα, θα μας κόψουν τις συντάξεις, θα περιορίσουν την προοπτική να συνέλθουμε».

 

Στην ερώτηση για το αν όλα αυτά που η κυβέρνηση σχεδιάζει να κάνει, υλοποιηθούν και αν η Ελλάδα θα μπει σε δρόμο ανάπτυξης, ο κ. Μάνος εμφανίστηκε αρνητικός σε αυτή την προοπτική, ενώ δήλωσε βέβαιος για αυτό. «Όχι, είμαι βέβαιος ότι το αντίθετο θα συμβεί. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι με αυτά τα οποία έχουν πει ότι θα κάνουν και αν τα κάνουν θα πάμε από το κακό στο χειρότερο».

 

Για το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση ο κ. Στέφανος Μάνος είπε:

 

«Θα σας θυμίσω ότι αυτό ξεκίνησε ως ισοδύναμο δηλαδή επεβλήθη το 23% στην Παιδεία ως ισοδύναμο της μείωσης του ΦΠΑ στο βόειο κρέας. Εγώ λέω το εξής αφού μπλέξαμε τόσο πολύ γιατί δεν κάνουμε το απλό να γυρίσουμε στο 23% στο βόειο κρέας από όπου ξεκίνησε και η όλη ιστορία. Γιατί δεν το συζητούμε καν; Γιατί τώρα θα επικροτήσουμε τη βλακεία γιατί περί βλακείας πρόκειται και σημειώστε ότι δεν είναι μόνο το 23% στην Παιδεία, βάλανε οι έξυπνοι αυτοί κύριοι, οι ευαίσθητοι άνθρωποι και 23% στα γηροκομεία.

Άλλη ωραία κίνηση αυτή από κοινωνικά ευαίσθητη κυβέρνηση. Καλύτερα να ακριβύνει η σπαλομπριζόλα, παρά να γίνει αυτός ο χαμός που γίνεται στην Παιδεία» και συνέχισε: «Έχουμε τους διπλούς δασκάλους από ότι οι Γάλλοι είπε ποτέ κανείς ότι οι Γάλλοι έχουν μια Παιδεία άθλια, πολύ χειρότερη από τη δική μας; Συνεπώς κάπως τα καταφέρουν με τους μισούς…

 

Τώρα έχουν τελειώσει τα λεφτά, τώρα δεν έχουμε φράγκο, τώρα ξεζουμίζουμε και τον τελευταίο συνταξιούχο και τον τελευταίο εργαζόμενο να βγάλουμε κάποιο φόρο για να πληρώσουμε τους πρόσθετους αυτούς εκπαιδευτικούς. Εγώ θα τουφέκιζα τον κ. Φίλη για αυτό…

 

Είμαστε μια χώρα η οποία αρνείται να δει την πραγματικότητα και επειδή αρνείται να δει την πραγματικότητα αρνείται να κάνει τα πιο στοιχειώδη που θα έπρεπε να κάνει για να ξεμπλέξει από αυτή την κατάρα.

 

Δεν έπρεπε να γίνει καμία πρόσληψη και θα έπρεπε επίσης ταυτόχρονα να αναδιατάξει τους εκπαιδευτικούς ώστε να μην λείπουν. Ποια δημόσια Παιδεία ; Τη διαλύουν κάθε μέρα με αυτά που κάνουν»!

 

 

|Ροή Ειδήεων

10:14 | Πρέβεζα
Υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων: ένα εφικτό εγχείρημα στο Δήμο Πρέβεζας


09:21 | Πρέβεζα
Οι προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο τοπικό συμβούλιο Πρέβεζας για το τεχνικό πρόγραμμα


10:145 | Πρέβεζα
Οι αρμοδιότητες του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Πρέβεζας Αντ. Μπέζα


16:25 | Αθλητικά
ATP Masters 1000 Shanghai : Στιγμιότυπα απο την νίκη Τσιτσιπά κόντρα στον Τζόκοβιτς


13:02 | Πρέβεζα
Ο Αντώνης Μπέζας ο νέος Γραμματέας στο δήμο Πρέβεζας


21:43 | Πρέβεζα
Με απόλυτη επιτυχία η συμμετοχή του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Νίκου Γεωργάκου στην εβδομάδα των περιφερειών και πόλεων


18:34 | Πρέβεζα
Συνεδριάζει την Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας με 31 θέματα


14:47 | Πρέβεζα
Σύσκεψη για την δημιουργία εθελοντικού δικτύου στον Δήμο Πρέβεζας.


13:54 | Πρέβεζα
Συνάντηση του Δημάρχου Πρέβεζας με τον σύλλογο ΔΥΝΑΜΗ


13:12 | Πρέβεζα
Συνάντηση Στ. Γιαννακη με τον υπουργό εργασίας Γ. Βρούτση


12:54 | Πρέβεζα
Το αυγοτάραχο της Πρέβεζας στο OPEN TV [Video]


21:25 | Πρέβεζα
Στο ΤΟΡ 20 των μεγάλων υπό δημοπράτηση έργων της χώρας η ολοκλήρωση της Αμβρακίας οδού


20:00 | Πρέβεζα
Στις Βρυξέλλες για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων ο Δήμαρχος Πρέβεζας [Video]


14:52 | Κόσμος
Πλημμυριζουν και τα μετρό των προηγμένων χωρών [Video]


14:02 | Πρέβεζα
Εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης οι φωτεινοί σηματοδότες στην Λ.Ειρήνης


22:50 | Πολιτική
Ανακοινώθηκε νέος αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής