ΩΡΑ
13:06:01
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
29 Ιουλίου 2011
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εκδηλώσεις



1ο Διεθνές Εθελοντικό workcamp «Θυμήσου! δράση ?τέχνη»


ΠΕΛΜΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2023 🌟 Ανακάλυψε Μοναδικά σχέδια στις καλύτερες τιμές!

 





Επτά διεθνείς εθελοντές και τρεις Έλληνες συμμετέχουν στο 1ο Διεθνές Εθελοντικό workcamp (στρατόπεδο εργασίας) που υλοποιείται παράλληλα με τις εκδηλώσεις μνήμης του Κομμένου, από την Culturepolis-Πολιτιστική Αντένα Πρέβεζας σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο του Κομμένου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κομμένου και τον Δήμο «Νικολάου Σκουφά» στο πλαίσιο του προγράμματος “Ευρώπη για τους πολίτες” με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το εννιάμερο workcamp «Θυμήσου! Δράση –τέχνη» πραγματοποιείται από τις 10 έως τις 19 Αυγούστου και επικεντρώνεται στην ιδέα της χρησιμοποίησης της  τέχνης και της δημιουργικότητας, για την διατήρηση της μνήμης των θυμάτων του Κομμένου, για την ανοικοδόμηση της ειρήνης και της ιδιότητας του υπεύθυνου πολίτη.

Το workcamp είναι μέρος του διεθνούς έργου «Τόποι και λόγια της Μνήμης: χώρος και εργαλεία της ιδιότητας του πολίτη» (Places and words of Memory: yard and tools of citizenship) χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της Δράσης 4, Ενεργός Ευρωπαϊκή Μνήμη του  Προγράμματος των προγραμμάτων  «Ευρώπη για τους πολίτες» και υλοποιείται από την ΜΚΟ Ιnforma Giovanni από την Ιταλία σε συνεργασία με 9 οργανισμούς από 5 χώρες: την Est yes από την Εσθονία, την ADICE από την Γαλλία, την Περιφέρεια της Ανδαλουσίας από την Ισπανία, το Museo Storico della Liberazione από την Ιταλία και από την Ελλάδα συμμετέχουν οι Service Civil International- Αθήνα και η Culturepolis- Πολιτιστική Αντένα Πρέβεζας.

 

Οι 7 διεθνείς εθελοντές και τρεις Έλληνες, θα φιλοξενηθούν στον Δημοτικό Ξενώνα του Περιβαλλοντικού Κέντρου της Κόπραινας. Κατά  την διάρκεια του workcamp θα έρθουν σε επαφή με τους επιζήσαντες της τραγωδίας του Κομμένου αλλά και τα νεότερα μέλη της κοινότητας με σκοπό την μεταξύ τους δημιουργική αλληλεπίδραση . Θα προσφέρουν την βοήθεια τους στην οργάνωση του φεστιβάλ του Κομμένου και θα οργανώσουν ανάλογα τις δεξιότητες τους,  δραστηριότητες όπως τα εργαστήρια ζωγραφικής σε τοίχο από τον Ισπανό εθελοντή, την παρουσίαση του βιβλίου ‘Για να συνεχίσουμε να ζούμε: μια παιδική ηλικία’ της συγγραφέως Ruth Klüger στα Ελληνικά από τον πολύγλωσσο Ούγγρο εθελοντή και άλλα. Θα συμμετέχουν στα εργαστήρια κρουστών, αφρικανικού χορού και καποέιρα που θα γίνονται

 

 

καθημερινά στο Κομμένο, δίπλα στο ποτάμι. Τέλος, θα οργανώσουν την παρουσίαση της έκθεσης «Τόποι και λόγια της Μνήμης» που θα έρθει από την Γαλλία και συγκεκριμένα από το Roubaix, Nord Pas de Calais όπου πραγματοποιήθηκε μέρος του έργου «Τόποι και λόγια της Μνήμης: χώρος και εργαλεία της ιδιότητας του πολίτη» και στο οποίο οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να πάρουν συνεντεύξεις και φωτογραφίες από τους επιζήσαντες της πόλης Lille και του Roubaix.

|






Ροή Ειδήεων

18:27` | Πρεβεζα
Ημέρα Καριέρας Parga Beach Resort


12:10 | Life&Style
Πυτζάμες: Άνεση και style μέσα στο σπίτι!


19:30 | Αθλητικά
Η κούρσα των φαβορί για την κατάκτηση του Euro 2024


10:52 | Πρέβεζα
Πρέβεζα | Μια πόλη με νησιώτικη ατμόσφαιρα, η πριγκίπισσα του Αμβρακικού


19:30 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής part3


11:00 | Ελλάδα
Γiώργιος Βελλιανίτης Παξινός Ποιητής.......part2


09:41 | Πρέβεζα
Ομιλία Σπ. Κυριάκη για την επιστολική ψήφο


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Πρέβεζα
Η Σταυροδοσια στον δήμο Πρέβεζας στο 80%


11:44 | Υγεία
Ποιος είναι ο βασικός ιατρικός εξοπλισμός που πρέπει να έχουμε στο σπίτι και ποια τα οφέλη του


18:17 | Ελλάδα
Ποιοι είναι οι τύποι ελλειπτικών και διαδρόμων γυμναστικής που μπορείτε να επιλέξετε!


17:45 | Life&Style
Χτίσε τη γκαρνταρόμπα σου από την αρχή με διαχρονικά κομμάτια


13:05 | Ελλάδα
Δημιουργία Μητρώου Μέσων Πληρωμών (POS) των επιχειρήσεων


13:01 | Ελλάδα
Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν στην αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας;