ΩΡΑ
18:04
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
17-12-2015
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠρέβεζαΕΛΜΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ : Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας συνεχίζεται


Το  ξεπούλημα της  δημόσιας  περιουσίας συνεχίζεται.

Ιδιωτικοποιούνται άμεσα το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) και τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.


Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι στην ΕΕ, στους «Θεσμούς», υλοποιώντας το δικό της 3ο μνημόνιο, προχωράει στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ (Δίκτυα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Υψηλής Τάσης). Το ίδιο ισχύει και για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια (Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου, Καβάλας, Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου) με την «παραχώρησή» τους στην κοινοπραξία FRAPORT AG- SLENTEL Ltd.

Ειδικά για τη ΔΕΗ η κυβέρνηση «ξέχασε» πολύ γρήγορα τις προηγούμενες δεσμεύσεις της για «ΔΕΗ ενιαία, 100% δημόσια που θα λειτουργεί προς όφελος του Λαού και της Χώρας και όχι των ιδιωτικών μονοπωλίων και του κεφαλαίου». ότι «τα δίκτυα και οι υποδομές στρατηγικής σημασίας ανήκουν στο λαό και δεν ιδιωτικοποιούνται»!

Έτσι, λοιπόν πιο συγκεκριμένα:

1. Διασπάται η ΔΕΗ. Αφαιρείται το σπουδαιότερο εργαλείο της που είναι το δίκτυο  μεταφοράς των προϊόντων της (δηλαδή η ηλεκτρική ενέργεια) και στο εξής θα πρέπει να πληρώνει ακριβά «ναύλα» για τη μεταφορά της.

2. Μεταφέρονται τεράστια περιουσιακά στοιχεία-που έγιναν από το λαό και ανήκουν στο λαό- στο ιδιωτικό ξένο και ντόπιο κεφάλαιο. Πρόκειται για ξεπούλημα αφού η πραγματική αξία του ΑΔΜΗΕ εκτιμάται από 8 έως 12 δις ευρώ αλλά η λογιστική του αξία σήμερα βρίσκεται στο 1,2 δις Ευρώ. Δεν είναι ελλειμματική αλλά κερδοφόρα εταιρεία αφού τα κέρδη του ΑΔΜΗΕ ανέρχονταν το 2014 σε 65 εκ. καθαρά κέρδη.

3. Η διοίκηση και το μάνατζμεντ περνά στα χέρια των ιδιωτών. Ο διευθύνων σύμβουλος θα ορίζεται από το δημόσιο και τους «θεσμούς» με τη σύμφωνη γνώμη των μετόχων. Θα υπάρχει στρατηγικός επενδυτής, ο οποίος φωτογραφίζεται και θα είναι η Γαλλική, κρατική ΔΕΗ.

4. Όλα αυτά θα είναι το πρώτο βήμα πλήρους ιδιωτικοποίησης (όπως έγινε με τον ΟΤΕ) με τη μελλοντική διάθεση επιπλέον πακέτου μετοχών.

5. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει δώρο στους μετόχους και μεγάλο μέρος περιουσιακών στοιχείων των εργαζομένων και των συνταξιούχων της ΔΕΗ. Στον ΑΔΜΗΕ είναι ενσωματωμένα τα αποθεματικά του ασφαλιστικού των εργαζομένων που ανέρχονται συνολικά σήμερα στα 12 δις Ευρώ.

6. Το «μάρμαρο» το πληρώνει ο ίδιος ο λαός αφού θα κληθεί να πληρώσει υπέρογκες αυξήσεις στο ρεύμα που θα περιλαμβάνουν και το αυτόματο χάρισμα χρεών του δημοσίου από κατανάλωση ρεύματος που σήμερα ανέρχονται περίπου στο μισό δις και άλλο τόσο που είναι το χρέος των βιομηχάνων ενέργειας προς τη ΔΕΗ.

6. Αυτά όλα σημαίνουν την οικονομική κατάρρευση της ΔΕΗ που έτσι κι αλλιώς αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα. Προβλήματα που προέρχονται όχι μόνο από τους απλήρωτους λογαριασμούς ύψους 2,3 δις ευρώ αλλά κυρίως από τις ετήσιες «επιχορηγήσεις της» προς το κεφάλαιο και από τη διάθεση δωρεάν (100% κάτω του κόστους) ηλεκτρικής ενέργειας στους βιομηχάνους.

7. Τέλος, το εργασιακό καθεστώς όσων απομείνουν ως εργαζόμενοι στον ΑΔΜΗΕ θα αλλάξει προς το χειρότερο.


Στο «εντυ­πω­σια­κό» αυτό  έργο της κυ­βέρ­νη­σής έρχονται να προστεθούν οι δρο­μο­λο­γη­μέ­νοι ακρω­τη­ρια­σμοί των συ­ντά­ξε­ων και του επι­δό­μα­τος θέρ­μαν­σης, η απε­λευ­θέ­ρω­ση των πλει­στη­ρια­σμών πρώ­της κα­τοι­κί­ας, το ξε­πού­λη­μα των τρα­πε­ζών, η πα­ρά­δο­ση των «κόκ­κι­νων» δα­νεί­ων στους γύπες των distress funds, η παραπέρα ιδιωτικοποίηση όλων των κοινωνικών παροχών (υγεία, παιδεία…). Το κράτος στο ρόλο της φιλανθρώπου  «Μητέρας Τερέζας»  Θα συνεχίσει να  μοιράζει συσσίτια με τους βουλευτές και υπουργούς περίλυπους να βουρκώνουν μπροστά στις κάμερες για τη βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζουν χωρίς να συμφωνούν καθόλου!


Μόνη απάντηση ο «εχθρός» -για κυβέρνηση, Ε.Ε. Θεσμούς και κεφάλαιο- οργανωμένος αγωνιζόμενος λαός. Με βασικό σύνθημα «οι ζωή, οι σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα μας μπροστά και πάνω απ’ όλα!», μπορούμε και πρέπει να ακυρώσουμε το συνεχιζόμενο κοινωνικό κατήφορο της κυβέρνησης. Μπορούμε και πρέπει να προτάξουμε και να υλοποιήσουμε το σύγχρονο όραμα της ελεύθερης, δημοκρατικής, αξιοβίωτης ζωής τόσο για τον ελληνικό λαό όσο και για τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου όλου!


 


ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 

|Ροή Ειδήεων

13:02 | Πρέβεζα
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Πρέβεζας στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης


13:00 | Πρέβεζα
Ευχαριστήρια Επιστολή για την κατάσβεση της φωτιάς


12:15 | Ήπειρος
Προβολή της Ηπείρου σε αγορά - στόχο για τον εναλλακτικό τουρισμού της Ρηνανίας Βεστφαλίας


18:04 | Life&Style
''Έφυγε'' από την ζωή ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Τάκης Σπυριδάκης


10:35 | Πρέβεζα
Μαίνεται η πυρκαγια κοντα στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης [Photos + Video]


09:39 | Πρέβεζα
Ανακοινώθηκαν οι συνθέσεις της Οικονομικης Επιτροπής και Ποιότητας Ζωής στο Δήμο Πρέβεζας


18:04 | Πρέβεζα
Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη και Δημάρχου Πρέβεζας


13:00 | Πρέβεζα
Ανακοίνωση ωραρίου υποδοχής δημοτών στα δημαρχεία Πρέβεζας, Ζαλλόγου και Λούρου


21:09 | Πολιτική
Απεβίωσε ο Αντώνης Λιβάνης σε ηλικία 94 χρόνων


14:20 | Ήπειρος
Πρώτη στις αυτοκτονίες η Ήπειρος


14:11 | Πρέβεζα
Δύο νέοι καρδιολογοι στο Καρδιολογικό Τμήμα του ΓΝ Πρέβεζας


14:02 | Πρέβεζα
Πρεμιέρα εντός έδρας με Ναυπακτιακό Αστέρα για τον ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ - Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα


12:44 | Πρέβεζα
Οι νέοι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι στον δήμο Πρέβεζας και οι αρμοδιότητές τους


12:34 | Πρέβεζα
Μήνυμα Στέργιου Γιαννάκη για τη νέα σχολική χρονιά


10:42 | Πρέβεζα
Back to School απο σήμερα....


09:21 | Life&Style
Έφυγε από τη ζωή ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας!