ΩΡΑ
10:33
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
27-1-2016
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Υγεία

Προσοχή στους τσαρλατάνους της ομορφιάς λένε οι δερματολόγοι
Η ιατρική ειδικότητα,  η εξειδίκευση στο συγκεκριμένο  τομέα,  αλλά και η άδεια λειτουργίας ενός χώρου θα πρέπει να είναι  το πρώτο κριτήριο  για όσους  επιλέγουν κάποιον ειδικό  για  θεραπεία αισθητικής ιατρικής!

Αυτό τονίζουν οι Έλληνες δερματολόγοι με αφορμή την είδηση για κέντρο ομορφιάς-ευεξίας που δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα χωρίς σχετική άδεια λειτουργίας αλλά και τον πρόσφατο θάνατο της 28χρονης Βραζιλιάνας  καλλονής Ρακέλ Σάντος. Η τελευταία πέθανε εξαιτίας επιπλοκών μετά από ενέσεις υλικού αγνώστου προέλευσης για την εξαφάνιση των ρυτίδων!

 «Οι θάνατοι από τέτοιου είδους θεραπείες μπορεί να είναι εξαιρετικά σπάνιοι, αλλά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν» τονίζει η Δρ Αμαλία Τσιατούρα, δερματολόγος και  γενική γραμματέας της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων-Αφροδισιολόγων και προσθέτει.

 «Προσοχή λοιπόν , γιατί αρκετές φορές και στην χώρα μας , παρά την ενημέρωση  που υπάρχει, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εξαπατούνται από μη ειδικούς. Για το λόγο αυτό  η ιατρική ειδικότητα, αλλά και η εξειδίκευση στον συγκεκριμένο  τομέα, θα πρέπει να είναι  το πρώτο κριτήριο  για όσους  επιλέγουν κάποιον ειδικό  για  θεραπεία αισθητικής ιατρικής!».

Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει  έρευνα  της Αμερικανικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής  (έγινε  το 2015), στοιχεία της οποίας ισχύουν σε μεγάλο βαθμό και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα  λοιπόν με την έρευνα το πρώτο κριτήριο επιλογής του ειδικού ,αυτών που κάνουν αισθητικές θεραπείες , σε ποσοστό  39%,  ήταν  η  ιατρική ειδικότητα , δεύτερο   το κόστος  σε ποσοστό  32% και τρίτο η σύσταση από άλλο γιατρό  σε ποσοστό 29%.
                       ΚΡΙΤΗΡΙΑ   ΕΠΙΛΟΓΗΣ     ΓΙΑΤΡΟΥ
Τα κριτήρια με τα οποία  πρέπει  να επιλέγουμε το δερματολόγο γιατρό   με εξειδίκευση, ο οποίος  θα εκτελέσει μια αισθητική θεραπεία, σύμφωνα με την  Δρ Αμαλία Τσιατούρα  είναι να :

              ● Έχει την ειδικότητα του δερματολόγου ή πλαστικού χειρουργού             

               ● Διαθέτει   άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, να  είναι μέλος του οικείου ιατρικού συλλόγου και  το ιατρείο ή η κλινική να διαθέτει άδεια λειτουργίας.  

 

    ● Υπάρχουν  συστάσεις από ικανοποιημένους ασθενείς, οι οποίοι να πιστοποιούν την επαγγελματική του εξειδίκευση και εμπειρία,

               ● Είναι  μέλος σε ελληνικές και ξένες επιστημονικές εταιρείες (Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία, EADV, AAD κ. ά). Η αναγνωρισιμότητα δεν αποτελεί κριτήριο επιλογής,

               ● Συνεργάζεται με αξιόπιστες εταιρείες για τις ενέσιμες θεραπείες που κάνει, καθώς  είναι  πολύ σημαντικό τα ενέσιμα υλικά και τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται να είναι εγκεκριμένα και πιστοποιημένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση(CE) .


                ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ      ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Η αλματώδης ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου κυρίως στον δυτικό κόσμο,  οι επαγγελματικές  ανάγκες και τα πρότυπα ζωής, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, έχουν οδηγήσει έναν στους δυο ανθρώπους (γυναίκες κι άνδρες) να  σκέφτονται  να κάνουν κάποια αισθητική θεραπεία-επέμβαση. Κι αυτό γιατί επιθυμούν να:

  • Ø Δείχνουν νέοι κι όμορφοι για την ηλικία τους
  • Ø Είναι πιο ελκυστικοί
  • Ø Έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και επαγγελματική εξέλιξη

«Η  σωστή επιλογή  της κατάλληλης ενέσιμης θεραπείας  είναι πολύ σημαντική και θα πρέπει να γίνεται    αποκλειστικά από εκπαιδευμένο  και καταρτισμένο γιατρό (δερματολόγο η πλαστικό χειρουργό)» εξηγεί η Δρ Αμαλία Τσιατούρα και προσθέτει  «Επίσης  ο ενδιαφερόμενος για θεραπεία  πρέπει να ενημερώνει το γιατρό  για τα φάρμακα που λαμβάνει  και για τα τυχόν προβλήματα υγείας που έχει».

Τα στοιχεία της  έρευνας  δείχνουν ότι στις ΗΠΑ οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι  επιλέγουν δερματολόγο ή πλαστικό χειρουργό  για το μπότοξ και το υαλουρονικό.

Οι πιο δημοφιλείς θεραπείες αισθητικής ιατρικής είναι:
                
Aποτρίχωση με laser: Το laser είναι η πιο σύγχρονη και η μόνη οριστική μέθοδος αποτρίχωσης. Προσοχή! «Αρκετοί δυστυχώς βαφτίζουν λέιζερ άλλες συσκευές εκπομπής φωτός που έχουν διαφορετική λειτουργία, όπως το IPL. Γι’ αυτό το κόστος στη δεύτερη περίπτωση είναι πιο χαμηλό» εξηγεί η γενική γραμματέας της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων-Αφροδισιολόγων .
                  Δερματολογικός καθαρισμός : Ο δερματολογικός καθαρισμός με μικροδερμοαπόξεση και φαγεσωροεξαγωγέα είναι πολύ ανώτερος από την εφαρμογή ατμού που ερεθίζει το δέρμα, μπορεί να επιδεινώσει την ακμή και τη ροδόχρου νόσο.
               
Fractional laser, αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP και χημικά peelings: Γίνονται   μόνο από εξειδικευμένους   δερματολόγους. Διαφορετικά οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να είναι ανυπολόγιστες.
                Ιατρικές θεραπείες λιπογλυπτικής και
laser λιποαναρρόφησης: Έχουν αποτέλεσμα και ασφάλεια μόνο στα χέρια ειδικών δερματοχειρουργών και πλαστικών χειρουργών.              

          ΤΟ  ΚΟΣΤΟΣ  ΤΩΝ  ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ  ΟΜΟΡΦΙΑΣ
Το κόστος για τις θεραπείες   ομορφιάς πολλές φορές έχει μεγάλες   αποκλίσεις  και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι το δόλωμα για την εξαπάτηση  πολλών ανθρώπων. Πολλοί  είναι οι παράγοντες που το διαμορφώνουν και γι αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

 «Συνήθως το κόστος της θεραπείας  επηρεάζεται από παραμέτρους όπως η ποιότητα του υλικού, η προέλευσή του, η δόση του φαρμάκου και η αραίωση που χρησιμοποιείται, η τεχνολογία (π.χ. το laser αποτρίχωσης alexandrite τελευταίας γενιάς είναι πιο ακριβό από τη φωτόλυση IPL κλπ.) »  καταλήγει η Δρ Τσιατούρα.

|
Ροή Ειδήεων

23:02 | Αθλητισμός
Η Ρεαλ κατέκτησε την Euroleague


10:23 | Life&Style
Τα πιο ωραία φωτογραφικά στιγμιότυπα του βασιλικού γάμου του Χάρρυ και της Μεγκαν


22:22 | Πρέβεζα
Εθελοντική αιμοδοσία από τον σύλλογο γυναικών Θεσπρωτικού


09:58 | Πολιτική
Σύμβολο του Σκοπιανού αλυτρωτισμού και επεκτατισμού το ''Μακεδονία του Ίλιντεν'' που συζητά ο Τσίπρας με τους γείτονες


09:36 | Πρέβεζα
99η Επέτειος Εθνικής Μνήμης Γενοκτονίας Του Ποντιακού Ελληνισμού- Eκδηλώσεις Μνήμης Σε Σαμψούντα Και Πρέβεζα


12:20 | Πρέβεζα
Ευχαριστήριο μηνυμα του προέδρου της ΝΟΔΕ Πρέβεζας Ν. Τζίμα


22:22 | Ελλάδα
Απεβίωσε ο Θεόδωρος Βασιλάκης ιδρυτής της Aegean


22:22 | Παραπολιτικά
#Podemos ...ήταν δίκαιο και έγινε βίλα


10:59 | Πρέβεζα
8 οι γαλαζιες σημαίες στις παραλίες της Πρέβεζας και της Πάργας για το 2018


10:13 | Πρέβεζα
Σύσκεψη ομοσπονδιών αγροτικών συλλόγων Άρτας και Πρέβεζας για τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου


23:48 | Τρολαρίσματα
Το Email του Καρανίκα στον Τσίπρα


23:45 | Αθλητισμός
Στην Αθλέτικο το Europa League


23:02 | Πολιτική
Κυριαρχία της ΔΑΠ ΝΔΦΚ σε ΑΕΙ και ΤΕΙ δειχνουν τα πρώτα αποτελέσματα


11:14 | Πρέβεζα
Συνάντηση του προεδρείου του επιμελητηρίου Πρέβεζας με τον Υπουργό Εσωτερικών