ΩΡΑ
09:27
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
7-3-2017
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠρέβεζαΠρόγραμμα ανακύκλωσης των κενών συσκευασιών γεωργικών φαρμάκων αποφάσισαν Δήμος Πρέβεζας, ΕΣΥΦ και Σύλλογος Γεωπόνων


Με τον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαΐλη και τον προϊστάμενο της Δ/νσης Περιβάλλοντος-Καθαριότητας Βαγγέλη Καζούκα συναντήθηκαν χθες (6/3) ο γεωπόνος του ΕΣΥΦ (Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας) Μηνάς Πελεκάνος και ο γραμματέας του Συλλόγου Γεωπόνων Πρέβεζας Αλέξης Τσαπάρας, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της ανακύκλωσης των κενών συσκευασιών γεωργικών φαρμάκων.

Ο κ. Μηνάς Πελεκάνος, ο οποίος είναι υπεύθυνος από την πλευρά του ΕΣΥΦ για την υλοποίηση του προγράμματος πανελλαδικά, ενημέρωσε τον Δήμαρχο για το πρόγραμμα και τη διαδικασία εφαρμογής του, ενώ εκφράστηκε από όλες τις πλευρές η επιθυμία να ξεκινήσει το πρόγραμμα άμεσα.

Το πρόγραμμα αφορά την ανακύκλωση των πλαστικών συσκευασιών των γεωργικών φαρμάκων οι οποίες μετά από τριπλό ξέπλυμα και στέγνωμα καθίστανται ανακυκλώσιμο υλικό και μπορεί να γίνει διαχείρισή τους στη συνέχεια από την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης.

Ο ΕΣΥΦ θα αναλάβει την παροχή του έντυπου υλικού για την προώθηση του προγράμματος (φυλλάδια, αφίσες) καθώς και των ειδικών σάκων ανακύκλωσης από διαφανές πλαστικό μέσα στους οποίους θα συλλέγονται από τους παραγωγούς οι κενές συσκευασίες. Επίσης εκπρόσωπος του ΕΣΥΦ θα είναι παρών στον χώρο συλλογής των συσκευασιών, τουλάχιστον για την πρώτη φορά που θα γίνει παράδοση και συλλογή τους, προκειμένου να βοηθήσει συμβουλευτικά στην διαδικασία.

Ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας θα αναλάβει την διανομή του υλικού στα καταστήματα γεωργικών φαρμάκων και την παραλαβή στη συνέχεια των κενών από γεωπόνο-μέλος του, την ημέρα που θα οριστεί για την συλλογή τους. Προγραμματίζεται εξάλλου εντός του Απριλίου ενημερωτική εκδήλωση στην οποία θα κληθούν τα καταστήματα του Δήμου Πρέβεζας προκειμένου να ενημερωθούν για το πρόγραμμα.

Ο Δήμος Πρέβεζας θα αναλάβει την διάθεση του χώρου στον οποίο θα συλλέγονται και θα φυλάσσονται τα κενά και την μεταφορά τους στη συνέχεια στο Κ.Δ.Α.Υ. (Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών) στα Ιωάννινα.

Εννοείται ότι και οι τρεις φορείς θα συνεισφέρουν από κοινού στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δημοσιότητα του Προγράμματος με Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου κλπ. 

Η διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος θα είναι η εξής:

-Τα καταστήματα του Δήμου Πρέβεζας θα εφοδιαστούν με σακούλες ανακύκλωσης καθώς και με σχετικό ενημερωτικό υλικό (φυλλάδια, αφίσες)

-Οι σακούλες θα δίνονται στους παραγωγούς-πελάτες τους οι οποίοι θα συλλέγουν τα κενά πλαστικά μέσα σ' αυτές, μετά από τριπλό ξέπλυμα, και θα τις κρατάνε προσωρινά σε κάποιο δικό τους χώρο (αποθήκη).

-Τις ημερομηνίες και ώρες που θα οριστούν, οι παραγωγοί θα προσέρχονται με τις κενές συσκευασίες στον χώρο συγκέντρωσης, όπου θα υπάρχει γεωπόνος για την παραλαβή τους και την υπογραφή της σχετικής βεβαίωσης.

-Τα κενά θα παραμένουν στην αποθήκη μέχρις ότου συγκεντρωθεί μία ικανή ποσότητα που στη συνέχεια θα αποστέλλεται στο Κ.Δ.Α.Υ.

-Το πρόγραμμα αφορά μόνο τις πλαστικές συσκευασίες γεωργικών φαρμάκων, δεν περιλαμβάνονται δηλαδή άλλου είδους υλικά όπως χάρτινες συσκευασίες, μεταλλικές, γυάλινες κλπ.

-Η συλλογή και η διαχείριση των υλικών αυτών γίνεται υποχρεωτικά χωριστά από τα υπόλοιπα ανακυκλώσιμα πλαστικά, καθώς το πλαστικό που λαμβάνεται από αυτά προορίζεται για ειδικές χρήσεις (π.χ. σωλήνες αποχέτευσης) και σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιείται π.χ. για υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα.

|Ροή Ειδήεων

11:14 | Αγρίνιο
Φρίκη στο Αγρίνιο: Πα-τέρας εξέδιδε την 15χρονη κόρη του σε 53χρονο!


18:18 | Αθλητικά
Οι ευρωπαϊκές κληρώσεις για ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, Ατρόμητου και Αρη


17:41 | Πρέβεζα
Η κυβέρνηση θα επανεξετάσει τον διαγωνισμό για το Άκτιο - Αμβρακία


17:20 | Πρέβεζα
Ξεκινά και πάλι τις διαδρομές του το τραίνο πόλης από τον Δήμο της Πρέβεζας.


13:26 | Αιτωλοακαρνανία
O ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ - LIVE ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019


18:24 | Πρέβεζα
Δεύτερο τίτλος για την Δέσποινα Παπαμιχαήλ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια και στο Aschaffenburg της Γερμανίας


16:27 | Αθλητικά
Στους ''8'' του κόσμου οι Εθνικές πόλο ανδρών και γυναικών!


15:01 | Πρέβεζα
Σαν σήμερα, πριν από 91 χρόνια αυτοκτονεί στην Πρέβεζα ο Κώστας Καρυωτάκης.


20:12 | Πολιτική
Μείωση του ΕΝΦΙΑ από φέτος ένα από τα μέτρα φοροελάφρυνσης στις προγραμματικές δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη


19:55 | Ηγουμενίτσα
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 38χρονο πεζό


10:59 | Πρέβεζα
Το Δ.Σ. του ΠΑΣ Πρέβεζα ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας 8 ποδοσφαιριστών


10:56 | Ήπειρος
Συνελήφθησαν τρία άτομα με 8 κιλά κάνναβης μετά από καταδίωξη


08:01 | Αθλητικά
Η Αλγερία κατέκτησε το Copa Africa 2019 [ Video με τα Highlights του τελικού ]


14:55 | Ελλαδα
Ισχυρή σεισμική δόνηση στη Αθηνα


11:14 | Πρέβεζα
Συνελήφθη 30χρονος προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος για ηχορύπανση