ΩΡΑ
09:50
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
8-3-2017
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πολιτική



Έκλεισε η συμφωνία για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό - Πυρετός για χιλιάδες επιχειρήσεις!


ΠΕΛΜΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2023 🌟 Ανακάλυψε Μοναδικά σχέδια στις καλύτερες τιμές!

 





- Στέλεχος που μετέχει στη διαπραγμάτευση έβγαλε... λευκό καπνό για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που αφορά στη βιωσιμότητα εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων

- Ρυθμίσεις στα δάνεια, "κόκκινα" δάνεια, οφειλές στην εφορία, αλλά και οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία το "μενού" της συμφωνίας που ανέφερε πως έκλεισε

- Ποια ήταν τα μεγάλα "αγκάθια" και ποιο είναι το σενάριο που ίσως αποτέλεσε τη "χρυσή τομή" - Αναλυτικά με αριθμούς

- Τι σημαίνει αυτό για την πορεία της διαπραγμάτευσης και τον... απόλυτο στόχο μιας οριστικής συμφωνίας στο Eurogroup της 20ής Μαρτίου

- Συνεδριάζει το Euro Working Group σήμερα

 

 

 

Έκλεισε η συμφωνία με τους θεσμούς για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Αυτό δήλωσε στέλεχος που μετέχει στη διαπραγμάτευση με τον στόχο μιας οριστικής συμφωνίας στις 20 Μαρτίου να μοιάζει λίγο περισσότερο... εφικτός.

 

Όπως ανέφερε το ίδιο στέλεχος, οι λεπτομέρειες της συμφωνίας θα γίνουν γνωστές αργότερα σήμερα το βράδυ, ή ακόμη και την Πέμπτη, 9 Μαρτίου του 2017, ωστόσο αυτές οι "λεπτομέρειες" είναι που περιέχουν όλο το... ζουμί.

 

Το ότι έκλεισε, λοιπόν, η συμφωνία δεν έχει τη μεγαλύτερη σημασία, όσο το... πώς έκλεισε. Δηλαδή τι ακριβώς συμφωνήθηκε στο Χίλτον για τα παραπάνω ζητήματα, που όπως είναι λογικό ενδιαφέρουν εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ελληνικών επιχειρήσεων.

 

Είναι από τα... SOSΕδώ να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο θέμα είναι ζωτικής σημασίας στην διαπραγμάτευση και αφορά στις επιχειρήσεις.

Πιο συγκεκριμένα στις ρυθμίσεις στα δάνεια, τα "κόκκινα" δάνεια, τις οφειλές στην εφορία, αλλά και τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr, οι Θεσμοί αποχωρούν σήμερα Πέμπτη 09.03.2017 από την Αθήνα, ενώ όλες οι τελευταίες εξελίξεις "δείχνουν" πως κλείνουν οι εκκρεμότητες που αφορούν στο τρίτο μνημόνιο, δηλαδή μέχρι το 2018.

 

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ελληνική κυβέρνηση και Θεσμοί έρχονται πιο κοντά στην τεχνική συμφωνία (σ.σ. staff level agreement) μέχρι τις 20 Μαρτίου, κάτι που αποτελεί και τον μεγάλο στόχο του Μαξίμου.

 

Πού διαφωνούσαν - Πώς... ενδέχεται να τα βρήκανΜέχρι στιγμής, το μεγαλύτερο "αγκάθι" στις παραπάνω διαπραγματεύσεις ήταν το εξής: ---> Οι δανειστές ήθελαν το όριο της οφειλής των επιχειρήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση να είναι στις 50.000 ευρώ (σ.σ. αυτό αφορά σε συνολική οφειλή. Δηλαδή προς όλα τα Ταμεία, τις Τράπεζες, το Δημόσιο κλπ). ---> Η ελληνική κυβέρνηση κατέβαζε το συγκεκριμένο όριο πολύ χαμηλότερα και συγκεκριμένα στις 20.000 ευρώ, επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο σε πολύ περισσότερες επιχειρήσεις να εκμεταλλευθούν τη ρύθμιση.

 

Επίσης, οι δανειστές ήθελαν να "κουρεύεται" το κεφάλαιο και του ΦΠΑ, αλλά και των παρακρατούμενων φόρων και όχι μόνο τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις. Αντιθέτως, η ελληνική κυβέρνηση ήταν αντίθετη στο κούρεμα του κεφαλαίου.

 

Να σημειώσουμε πως ένα από τα πιθανά σενάρια με βάση το οποίο ενδέχεται να βρέθηκε τελικά η "χρυσή τομή", είναι το να αυτοματοποιηθεί η ρύθμιση στα ποσά από τις 20.000 ευρώ μέχρι τις 50.000 ευρώ, αλλά και να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα την οποία θα χρηματοδοτήσουν οι τράπεζες.

 

Το τελικό πλαίσιο της συμφωνίας, ωστόσο, θα φανεί τις επόμενες ώρες. Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα Πέμπτη, 09.03.2017, συνεδριάζει το Euro Working Group, όπου θα συζητηθεί η πρόοδος που έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες.

 

newsit.gr/

|






Ροή Ειδήεων

10:52 | Πρέβεζα
Πρέβεζα | Μια πόλη με νησιώτικη ατμόσφαιρα, η πριγκίπισσα του Αμβρακικού


19:30 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής part3


11:00 | Ελλάδα
Γiώργιος Βελλιανίτης Παξινός Ποιητής.......part2


09:41 | Πρέβεζα
Ομιλία Σπ. Κυριάκη για την επιστολική ψήφο


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Πρέβεζα
Η Σταυροδοσια στον δήμο Πρέβεζας στο 80%


11:44 | Υγεία
Ποιος είναι ο βασικός ιατρικός εξοπλισμός που πρέπει να έχουμε στο σπίτι και ποια τα οφέλη του


18:17 | Ελλάδα
Ποιοι είναι οι τύποι ελλειπτικών και διαδρόμων γυμναστικής που μπορείτε να επιλέξετε!


17:45 | Life&Style
Χτίσε τη γκαρνταρόμπα σου από την αρχή με διαχρονικά κομμάτια


13:05 | Ελλάδα
Δημιουργία Μητρώου Μέσων Πληρωμών (POS) των επιχειρήσεων


13:01 | Ελλάδα
Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν στην αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας;


20:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα


18:01 | Πρέβεζα
Στο τέλος Νοεμβρίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η Αμβρακία Οδός


13:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα