ΩΡΑ
09:36
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
21-6-2017
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πρέβεζα



Σύλλογος Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α των Δήμων Ν. Πρέβεζας....καμία απόλυση Συμβασιούχου


ΠΕΛΜΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2023 🌟 Ανακάλυψε Μοναδικά σχέδια στις καλύτερες τιμές!

 





Γενικός Ξεσηκωμός! Καμία απόλυση Συμβασιούχου. Δεν θα τους αφήσουμε να μας απολύσουν. Κάνουμε τα αμαξοστάσια των δήμων κάστρα του αγώνα.

Από κοινού συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και Ελεγκτικό Συνέδριο (κρατικός μηχανισμός) κρίνουν το δικαίωμα στη δουλειά αντισυνταγματικό.

Η απόφαση είναι σαφής όσο και αν σπέρνουν τον εφησυχασμό διάφορα συμφέροντα και τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης. Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Δεσμεύεται μόνο για τη καταβολή των δεδουλευμένων, ενώ ουσιαστικά προτείνει στους δημάρχους να προχωρήσουν σε προσλήψεις 2μήνων, απολύοντας τους συναδέλφους συμβασιούχους.

Αφού επικαλείται το σύνολο των αντεργατικών διατάξεων κάθε είδους, που όλες οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου ψήφισαν: σύνταγμα, οδηγίες της ΕΕ, νόμους, μνημόνια, προεδρικά διατάγματα, κώδικα κατάστασης δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων, καταλήγει στα εξής :

1. Είναι αντισυνταγματική η παράταση όλων των συμβάσεων πέρα του 8χταμήνου.

2. Είναι ανεπίτρεπτη η καταβολή των αποδοχών στο μέλλον.

3. Ισχύει η αυτοδίκαιη ακυρότητα των συμβάσεων, άρα ανοίγει ο δρόμος για να διεκδικηθεί η επιστροφή των δεδουλευμένων των συναδέλφων.

Ήδη η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ θεωρεί τους δημάρχους που απέλυσαν τους συμβασιούχους δικαιωμένους (!) ενώ οι γνωστοί “μηχανισμοί ενημέρωσης” καλούν τους συναδέλφους στα γραφεία μισθοδοσίας και προσωπικού να τους απολύσουν, για να μην τους “καταλογιστούν”!

Κυβέρνηση και πλειοψηφία τις ΚΕΔΕ θέλουν να παραδώσουν την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό και το πράσινο στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους!

Να μην επιτρέψουμε σε κανένα πρόθυμο Δήμαρχο τη Δευτέρα να κάνει απολύσεις!

 

Η Δημοτική Αρχή Πρέβεζας δεν επιτρέπεται να σιωπήσει με αυτή την κατάσταση. Η σιωπή σημαίνει ότι συνηγορεί ο Δήμος Πρέβεζας να μετατραπεί σε χωματερή το επόμενο διάστημα. Ότι αποδέχονται την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, ενώ γνωρίζουνε ότι είναι πλήρως αναγκαίοι, προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ και με το καθεστώς της σύμβασης γιατί το κράτος δεν άφηνε άλλο δρόμο επιλογής στους Δήμους ώστε να καλύψουν στοιχειωδώς τις ανάγκες τους. Η σιωπή θα είναι συνενοχή στο τερατόμορφο καθεστώς της ανακύκλωσης των ανέργων, που κτίζεται χρόνια τώρα, και που για τις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων είναι η βασική αιτία των εργατικών ατυχημάτων που εκτινάσσονται με γεωμετρική πρόοδο τα τελευταία χρόνια.

Καλούμε το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας, που ήδη με απόφασή τους έχουν δηλώσει την εναντίωσή τους στις απολύσεις, να πουν όχι σε αυτόν το νέο αντιλαϊκό κατήφορο και να συνταχτούν με το αίτημα της άμεσης νομοθετικής παρέμβασης της Κυβέρνησης και το πρόβλημα που έχει ανακύψει με ευθύνη της να λυθεί άμεσα, να πληρωθούν και να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι, να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και χωρίς νέα, ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα οι Δήμοι.

Όλοι οι εργαζόμενοι στους Δήμους της περιοχής δίνουμε από τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη, με όλες μας τις δυνάμεις, τον αγώνα με καταλήψεις σε όλα τα αμαξοστάσια, ενώ την Πέμπτη παίρνουμε μαζικά μέρος στην πανελλαδική απεργία για όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους. Ο αγώνας μας για να είναι αποτελεσματικός πρέπει να είναι μαζικός, να έχει συνέχεια, δεν είναι μία και έξω.

Απαιτούμε από τη κυβέρνηση τώρα να φέρει στη βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι επιτροπές αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Με τον αγώνα μας θα τους χαλάσουμε τα σχέδιά τους για απολύσεις. Δε θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω από το δικαίωμα μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία, από το δικαίωμά μας για ζωή με αξιοπρέπεια για μας και τις οικογένειές μας!

Η  Επιτροπή Αγώνα των Συμβασιούχων, οι υπόλοιποι συνάδελοφι να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους, να την κάνουν δική τους, να περιφρουρήσουν την επιτυχία των κινητοποιήσεων στους χώρους των αμαξοστασίων. Καλούμε όλη την εργατική τάξη να συμπαρασταθεί στον αγώνα μας για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

 

 Ο Πρόεδρος                                                                                                 Η Γραμματέας 

      Μισηρλής Γεώργιος                                                                                  Σαρόγλου Μαρίνα

|






Ροή Ειδήεων

10:52 | Πρέβεζα
Πρέβεζα | Μια πόλη με νησιώτικη ατμόσφαιρα, η πριγκίπισσα του Αμβρακικού


19:30 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής part3


11:00 | Ελλάδα
Γiώργιος Βελλιανίτης Παξινός Ποιητής.......part2


09:41 | Πρέβεζα
Ομιλία Σπ. Κυριάκη για την επιστολική ψήφο


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Πρέβεζα
Η Σταυροδοσια στον δήμο Πρέβεζας στο 80%


11:44 | Υγεία
Ποιος είναι ο βασικός ιατρικός εξοπλισμός που πρέπει να έχουμε στο σπίτι και ποια τα οφέλη του


18:17 | Ελλάδα
Ποιοι είναι οι τύποι ελλειπτικών και διαδρόμων γυμναστικής που μπορείτε να επιλέξετε!


17:45 | Life&Style
Χτίσε τη γκαρνταρόμπα σου από την αρχή με διαχρονικά κομμάτια


13:05 | Ελλάδα
Δημιουργία Μητρώου Μέσων Πληρωμών (POS) των επιχειρήσεων


13:01 | Ελλάδα
Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν στην αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας;


20:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα


18:01 | Πρέβεζα
Στο τέλος Νοεμβρίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η Αμβρακία Οδός


13:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα