ΩΡΑ
23:45
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
29-6-2017
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πρέβεζα



Απάντηση στη χθεσινή ανακοίνωση της ΝΟΔΕ ΝΔ Πρέβεζας


ΠΕΛΜΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2023 🌟 Ανακάλυψε Μοναδικά σχέδια στις καλύτερες τιμές!

 





Ν.Ε. Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο καιροσκοπισμός και  τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα της Ν.Δ. δεν ξεγελάνε κανέναν».

Με την απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου 2017 ( πριν δύο βδομάδες), η χώρα μας εισέρχεται σε μια νέα κατάσταση, σε ένα νέο περιβάλλον. Γιατί, για πρώτη φορά, μετά από επτά χρόνια, έχουμε έναν καθαρό ορίζοντα εξόδου από τα μνημόνια, από την ύφεση και από την κρίση της οικονομίας. Πιο συγκεκριμένα, η ανωτέρω απόφαση του Eurogroup είναι σημαντική για 4 λόγους:

Πρώτον, διότι προσδιορίζει με σαφή και καθαρό τρόπο τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που θα εφαρμοστούν αμέσως μετά τη λήξη του προγράμματος, ώστε το ελληνικό χρέος να καταστεί βιώσιμο. Και για να επιτευχθεί αυτό, ορίστηκε ότι θα υπάρξουν επιμηκύνσεις του σταθμισμένου μέσου όρου των ωριμάνσεων των ελληνικών ομολόγων, αλλά και περίοδος χάριτος των επιτοκίων μέχρι και για 15 έτη.

Δεύτερον, γιατί έγινε αποδεκτή η λεγόμενη «γαλλική πρόταση» για συμπερίληψη στα μέτρα της ρήτρας ανάπτυξης. Γαλλική πρόταση, που αποτελούσε και πάγια διαπραγματευτική θέση της ελληνικής κυβέρνησης από το 2015. 

Τρίτον, η απόφαση του Eurogroup περιλαμβάνει τη δέσμευση για συγκεκριμένες δράσεις και ειδικά προγράμματα που θα τονώσουν την ανάπτυξη, αλλά κυρίως κάνει δεκτό ένα πάγιο αίτημα της ελληνικής πλευράς για την ίδρυση Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, που θα μπορέσει να κατευθύνει, με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και διευκολύνσεις,  πόρους σε ειδικά και επιλεγμένα  επενδυτικά σχέδια.

 Το τέταρτο σημείο έχει να κάνει με την συγκεκριμένη, πλέον, δέσμευση, για την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος μέχρι τον Αύγουστο του 2018 και την απόφαση για την έμπρακτη στήριξη της Ελλάδας για την έξοδό της στις αγορές.

Αυτές οι παράμετροι της συμφωνίας του Eurogroup έχουν φέρει σε στρατηγικό αδιέξοδο και αμηχανία  τη Ν.Δ., η οποία είχε επενδύσει ολόκληρη την αντιπολιτευτική στρατηγική της, τα δύο τελευταία χρόνια, στο σενάριο της «αριστερής παρένθεσης». Πλέον, εφόσον η αντιδραστική παλινόρθωση έμεινε «στα χαρτιά», η Ν.Δ. οφείλει να επανέλθει στην πραγματικότητα και καλείται να αποδείξει ότι έχει σχέδιο και πολιτικές προτάσεις, πέρα από τη συστηματική  συκοφάντηση του κυβερνητικού έργου στην οποία επιδίδεται αδιαλείπτως.

 Δυστυχώς, με την χθεσινή της ανακοίνωση για τους κεφαλαιακούς ελέγχους (capital controls) απέδειξε ότι  δεν μπορεί να αρθρώσει ρεαλιστικές πολιτικές προτάσεις για το μέλλον του τόπου μας και δεν μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, καθώς είναι εγκλωβισμένη στο παρελθόν και στην εξάρτησή της από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Απαντάμε, λέγοντας ότι το μονταρισμένο προπαγανδιστικό της βίντεο, ο καιροσκοπισμός της και τα επικοινωνιακά της πυροτεχνήματα δεν πείθουν κανέναν. Οι πολίτες της Πρέβεζας ξέρουν ποιοι δίνουν αγώνα για «να  βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά»  και ποιοι «έβαλαν τη φωτιά», λεηλατώντας τη χώρα.

Διευκρινίζουμε ότι το ζήτημα των κεφαλαιακών ελέγχων αποτέλεσε συνέπεια εξωτερικών καταναγκασμών προς τις διεκδικήσεις της  χώρας μας από τους δανειστές της και διαβεβαιώνουμε τους συμπολίτες μας ότι με ταχύτατους ρυθμούς θα ολοκληρωθεί η «χαλάρωση» των κεφαλαιακών ελέγχων και η οριστική άρση τους.

Κύριος στόχος μας από εδώ και πέρα είναι  κινητοποίηση όλων των παραγωγικών δυνάμεων, προκειμένου να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία του νομού Πρέβεζας. Γι’ αυτό το λόγο, έχουμε ήδη αποφασίσει και προχωράμε  στη διενέργεια αναπτυξιακών συνεδρίων σε νομαρχιακό και περιφερειακό  επίπεδο, ώστε να καθορίσουμε, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, τις βασικές αναπτυξιακές προτεραιότητες της  περιοχής μας, αξιοποιώντας άμεσα τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της.   

 

                                                           Γραφείο Τύπου Ν.Ε.  Πρέβεζας   του ΣΥΡΙΖΑ

|






Ροή Ειδήεων

10:52 | Πρέβεζα
Πρέβεζα | Μια πόλη με νησιώτικη ατμόσφαιρα, η πριγκίπισσα του Αμβρακικού


19:30 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής part3


11:00 | Ελλάδα
Γiώργιος Βελλιανίτης Παξινός Ποιητής.......part2


09:41 | Πρέβεζα
Ομιλία Σπ. Κυριάκη για την επιστολική ψήφο


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Πρέβεζα
Η Σταυροδοσια στον δήμο Πρέβεζας στο 80%


11:44 | Υγεία
Ποιος είναι ο βασικός ιατρικός εξοπλισμός που πρέπει να έχουμε στο σπίτι και ποια τα οφέλη του


18:17 | Ελλάδα
Ποιοι είναι οι τύποι ελλειπτικών και διαδρόμων γυμναστικής που μπορείτε να επιλέξετε!


17:45 | Life&Style
Χτίσε τη γκαρνταρόμπα σου από την αρχή με διαχρονικά κομμάτια


13:05 | Ελλάδα
Δημιουργία Μητρώου Μέσων Πληρωμών (POS) των επιχειρήσεων


13:01 | Ελλάδα
Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν στην αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας;


20:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα


18:01 | Πρέβεζα
Στο τέλος Νοεμβρίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η Αμβρακία Οδός


13:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα