ΩΡΑ
21:05
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
25-4-2018
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αθλητισμός



Ο Γιουσέιν Μπόλτ προπονείται σκληρά για να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής!


ΠΕΛΜΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2023 🌟 Ανακάλυψε Μοναδικά σχέδια στις καλύτερες τιμές!

 





@borussiadortmund

Κι όμως είναι αλήθεια. Ο Γιουσέιν Μπολτ θέλει να δοκιμάσει την τύχη του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Είναι μια επιθυμία που είχε εκφράσει εδώ και καιρό αλλά το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως προσπαθεί να την κάνει πράξη.

Προπόνηση με τη Γερμανική Ντόρτμουντ έκανε λοιπόν ο διεθνούς φήμης δρομέας, ανοίγοντας πιθανόν και άλλες πόρτες στα 31 του χρόνια. Ο Μπολτ αποσύρθηκε από το στίβο το 2017, αλλά θέλησε να δει τι μπορεί να καταφέρει σε άλλα «τερέν» και έτσι προπονήθηκε πλάι στο Μάρκο Ρέους και το Μάριο Γκότζε. Το θέμα πήρε φυσικά μεγάλες διαστάσεις, καθώς σπάνια βλέπει κανείς ένα τέτοιο θέαμα. Instagram και YouTube κάλυψαν το γεγονός, το οποίο γρήγορα έγινε viral.

Ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο, ο 8 φορές χρυσός Ολυμπιονίκης, ο κάτοχος των ρεκόρ στα 100, 200 και 4x100 μέτρα, ο αθλητής «αστραπή»… δεν το βάζει κάτω και δοκιμάζει και αλλού τις δυνατότητες του.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Τζαμαϊκανός αθλητής μετά τη λήξη της καριέρας του ως δρομέας, είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Καθώς είναι λάτρης του σπορ και αθλητής μεγάλου βεληνεκούς, απλά δε θα μπορούσε να απέχει από τον αθλητισμό. Η Ντόρμουντ λοιπόν του έδωσε την ευκαιρία επίσημης προπόνησης με την ομάδα της. Παρ’ όλο που η αγαπημένη ομάδα του Μπολτ είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η γερμανική ομάδα ήταν αυτή που πρώτη τον καλωσόρισε θερμά σ’ αυτό του το εγχείρημα.

Έτσι πριν από ένα μήνα περίπου, προπονήθηκε με τη φανέλα των κιτρινόμαυρων. Είναι λοιπόν ο Γιουσέιν Μπολτ ποδοσφαιριστής; Όχι, δεν είναι ακόμα «εκεί» ήταν η απάντηση του προπονητή Πήτερ Στόγκερ αλλά ο ίδιος ο Μπολτ έχει βάλει σκοπό να το προσπαθήσει. Μετά τη δοκιμαστική προπόνηση με τη BVB, στα σκαριά υπάρχουν και πλάνα για προπονήσεις μεγαλύτερης διάρκειας, ώστε να δουν καλύτερα οι Γερμανοί την κλίση του και να βρουν σε ποια θέση θα μπορούσε να παίζει.

Ο Μπολτ θα παίξει και με μια άλλη ομάδα, σε διαφορετικό πλαίσιο, την Unicef Soccer Aid World XI. Πρόκειται για ένα φιλανθρωπικό ματς, όπου διαγωνίζονται μια μη συνηθισμένη ομάδα Αγγλίας- με αρχηγό το Ρόμπι Γουίλιαμς- με την ομάδα Soccer Aid. Οι παίκτες είναι αθλητές και celebrities και φυσικά τα έσοδα θα διατεθούν στη Unicef.

Καθόλου άσχημα δεν ξεκίνησε το κυνήγι του ονείρου του ο Τζαμαϊκανός, καθώς το να προπονείται με μια από τις καλύτερες ομάδες της Γερμανίας, με στόχο να παίξει στη Μπουντεσλίγκα, δεν μπορεί να θεωρηθεί λίγο!

Η Ντόρτμουντ είναι τρίτη αυτή τη στιγμή στη βαθμολογία, δύο πόντους μόνο πίσω από τη Σάλκε. Η πρωτοπόρος Μπάγιερν έχει «ξεφύγει» αρκετά στη βαθμολογία, αλλά οι κιτρινόμαυροι βελτιώνονται όλο και περισσότερο. Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 4η στην κατάταξη ενώ πλέον είναι στην κορυφαία τριάδα. Είναι άλλωστε μία από τις πιο πετυχημένες και δημοφιλείς ομάδες της Γερμανίας, κάτοχος 8 Πρωταθλημάτων και 2 Κυπέλλων.

Με ένα λοιπόν από τα φαβορί προπονείται ο Γιουσέιν Μπολτ και αν το πείσμα και οι κόποι του είναι αντίστοιχοι με αυτούς που είχε στο στίβο, μπορεί να τον δούμε σε κάποιο από τα επόμενα παιχνίδια του γερμανικού πρωταθλήματος!

Ο Μπολτ άλλωστε δηλώνει ότι δεν υπάρχουν όρια στο τι μπορεί να κάνει, δείχνοντας ότι έχει πάρει την υπόθεση πολύ σοβαρά…

 

|






Ροή Ειδήεων

10:52 | Πρέβεζα
Πρέβεζα | Μια πόλη με νησιώτικη ατμόσφαιρα, η πριγκίπισσα του Αμβρακικού


19:30 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής part3


11:00 | Ελλάδα
Γiώργιος Βελλιανίτης Παξινός Ποιητής.......part2


09:41 | Πρέβεζα
Ομιλία Σπ. Κυριάκη για την επιστολική ψήφο


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Πρέβεζα
Η Σταυροδοσια στον δήμο Πρέβεζας στο 80%


11:44 | Υγεία
Ποιος είναι ο βασικός ιατρικός εξοπλισμός που πρέπει να έχουμε στο σπίτι και ποια τα οφέλη του


18:17 | Ελλάδα
Ποιοι είναι οι τύποι ελλειπτικών και διαδρόμων γυμναστικής που μπορείτε να επιλέξετε!


17:45 | Life&Style
Χτίσε τη γκαρνταρόμπα σου από την αρχή με διαχρονικά κομμάτια


13:05 | Ελλάδα
Δημιουργία Μητρώου Μέσων Πληρωμών (POS) των επιχειρήσεων


13:01 | Ελλάδα
Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν στην αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας;


20:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα


18:01 | Πρέβεζα
Στο τέλος Νοεμβρίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η Αμβρακία Οδός


13:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα