ΩΡΑ
09:36
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
15-7-2018
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πρέβεζα

Οι προτάσεις και η τοποθέτηση T.Παππά στην ημερίδα για τον Αθλητικό Τουρισμό στην Πρέβεζα
Οι προτάσεις και η τοποθέτηση του Κυρίου Δημ. Παππά από την ημερίδα με θέμα “Αθλητικός Τουρισμός στην Πρέβεζα: Ευκαιρία και Προοπτικές”

Στην σύντομη τοποθέτηση του ο Κος. Παππάς αναφέρθη για την εγκύκλιο του Υπουργείου Αθλητισμού που αφορά το νέο θεσμικό πλαίσιο για τον αθλητισμό και την συνύπαρξη του με τον τουρισμό πέραν του πολιτισμού.

 

Επίσης για το άπλωμα της έννοιας του αθλητισμού πέραν των ομοσπονδιών και σε άλλες μορφές τουρισμού που απορρέει από τον αθλητισμό και ανέφερε για την Πρέβεζα τον προπονητικό τουρισμό, την regatta που ανέφερε και ο Κύριος Συναδινός οπου σχετικό συνέδριο είχε γίνει πριν 2 χρόνια περίπου στο ξενοδοχείο Margarona Royal με αποκλειστικο θέμα τη regatta υπό την αιγίδα του διεθνούς Rotary, μια πρόταση που είχε κάνει και ο καθηγητής Κύριος Μουτζούρης. Ακόμα, αναφέρθηκε για τον ενάλιο πλούτο που υπάρχει στον τόπο μας και που ο ΕΟΕΣ Αμφικτυονία, όπου μέλος του Δ.Σ. είναι και ο Κύριος Δ. Παππάς, ομόφωνα επιλέξανε την Σαλαμίνα και τη διαδρομή Αρχαία Νικόπολη - Άκτιο για την δημιουργία εγκαταστάσεων ώστε με δύτες να πραγματοποιούνται περιηγήσεις είτε με συμμετοχή των ίδιων των τουριστών είτε παρακολουθώντας μέσα από ειδικό κτίριο τρισδιάστατες ζωντανές απεικονήσεις.

 

Ο Κύριος Παππάς θεωρεί προτεραιότητα πέραν του αθλητικού τουρισμού για την Πρέβεζα και τον Ιατρικό τουρισμό στους τομείς της παιδικής παχυσαρκίας συνδυάζοντας άθληση και μεσογειακή διατροφή. Τόνισε ακόμη ότι τα events που λαμβάνουν χώρα μπορούν να πολλαπλασιαστούν και αυτό είναι μια επιτυχία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας π.χ. jazz festival - Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τένις με συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών από 60 και πλέον χώρες από όλα τα χρώματα, τις θρησκείες και διαφορετικές κουλτούρες- χορωδιακό festival - 3 on 3 basket - και άλλα που έπονται ώστε να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος. Ανέφερε επίσης ότι η συνεργασία της ΕΦΟΑ με την ITF και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού πριν 2 χρόνια έδωσε την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και να πάρουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος 450 νέοι προπονητές τένις σε ένα άθλημα όπου δεν υπάρχει άνεργος προπονητής.

Τέλος κλείνοντας καυστικά τόνισε ότι : οι Δήμου οι οποίοι παρέλαβαν έτοιμες αθλητικές εγκαταστάσεις από την Γενική Γραμματεία αθλητισμού και αδυνατούν να τις χρησιμοποιούν η να τις συντηρούν, να ζητήσουν να ξαναγυρίσουν στην Γραμματεία Αθλητισμού και όταν απαιτούμε καινούριες εγκαταστάσεις να παρουσιάσουν και τεχνοοικονομική μελέτη για την δυνατότητα λειτουργίας των εγκαταστάσεων αυτών από τον κάθε Δήμο.

 

|
Ροή Ειδήεων

18:45 | Πρέβεζα
Διάκριση για το Zero Festival


13:40 | Ήπειρος
Σεισμική δόνηση πριν από λίγο 24χλμ ΒΔ των Ιωαννίνων


11:02 | Ελλάδα
Δεν θα ισχύσουν οι απουσίες λόγω γρίπης φέτος


14:2 | Πρέβεζα
Επιστολή απάντηση στον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου από τους Επαγγελματίες του Εμπορικού Λιμένα


14:33 | Πολιτική
Μίνι ανασχηματισμός - Υφυπουργοποίηση Μπάρκα στο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης


10:33 | Πρέβεζα
Επίκεντρο του κεφιού η Πρέβεζα την Αποκριά και την Καθαρά Δευτέρα


10:05 | Life&Style
Eurovision: Η ανακοίνωση της ελληνικής συμμετοχής


09:36 | Πρέβεζα
Νέα καταδίκη μητέρας 13 παιδιών για ''αλλαγή'' ημερομηνία αποφοίτησης από το δημοτικό!


09:36 | Πολιτική
Προστασία Α΄κατοικία με αντικειμενική 250.000 ευρώ και υπόλοιπο δανείου μεχρι 130.000 ευρώη η συμφωνία κυβέρνησης - τραπεζιτών


13:38 | Ελλάδα
Εξαρθρώθηκε η ''Μαφία του Κορυδαλλού'' - Οργάνωναν δολοφονίες μέσα από τα κελιά


13:30 | Πρέβεζα
Στην τουριστική αδελφοποίηση της Πρέβεζας με τη Ρώμη στοχεύει η Νέα Ένωση Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζα


11:02 | Ήπειρος
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 27χρονο μοτοσικλετιστή


13:23 | Πρέβεζα
Το Βιβλίο του Πέτρου Αρταβάνη ''ΠΡΕΒΕΖΙΑΝΙΚΑ παρά ένα τεσσαράκοντα'' παρουσιάζεται στην Πρέβεζα


13:11 | Πρέβεζα
ALERT!! Αναγγελία θυελλωδών ανέμων εντάσεως 7 ή 8 μποφόρ


09:36 | Πρέβεζα
Μια από τις 30 επενδυτικές προτάσεις για βιομηχανική κάνναβη, είναι στην Πρέβεζα