ΩΡΑ
13:00
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
20-12-2018
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πρέβεζα



Βολές Κατά του Αντιδημάρχου από τον πρόεδρο της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκίδη Πολύκαρπο


ΠΕΛΜΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2023 🌟 Ανακάλυψε Μοναδικά σχέδια στις καλύτερες τιμές!

 





ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ

ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Αγαπητέ κ. Αντιδήμαρχε του πρώην Δήμου Ζαλόγγου,

 

Αποφάσισα να συντάξω το εν λόγω δημοσίευμα όχι με την ιδιότητα του Προέδρου της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων, αλλά ως επενδυτής του Δήμου Πρέβεζας. Θα ήθελα να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο Δήμος μας.

 Αφορμή του δημοσιεύματός μου αυτού στάθηκε ένα περιστατικό που έλαβε χώρα την 3-12-2017 στην Καστροσυκιά Πρεβέζης και συγκεκριμένα στις εκβολές του ποταμού Αρέθωνα όπου διατηρώ μαζί με τον αδερφό μου κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ειδικότερα, κατά τον ως άνω χρόνο κατόπιν ξαφνικής νεροποντής, όλη η περιοχή πλημμύρισε και έμπροσθεν από την επιχείρησή μας ουσιαστικά μετατράπηκε σε κρατήρα 15 μέτρων Χ 10 και 2,5 μέτρων βάθους. Το ανωτέρω πρόβλημα σαφώς αντιμετωπίζαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου όχι βέβαια σε τόσο έντονη κατάσταση. Μόλις αντίκρισα τις καταστροφικές συνέπειες της πλημμύρας και ενημέρωσα τον αδερφό μου, αυτός επικοινώνησε με το Δήμο και ενημέρωσε ότι βρισκόταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τόσο η δική μας επιχείρηση όσο και οι επιχειρήσεις που γειτνιάζουν με τη δική μας. Επιπλέον αιτήθηκε την αναδιαμόρφωση του χώρου προκειμένου να αντιμετωπιστεί  άπαξ το πρόβλημα , αίτημα βέβαια που είχε επαναληφθεί από εμένα και την προηγούμενη χρονιά χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Η απάντηση που έλαβε εκ της “Διοικήσεως” ήταν  όπως εξάλλου αναμενόταν  αρνητική και συγκεκριμένα μας πρότειναν να απευθυνθούμε σε ιδιώτη!!!  προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο απαιτούμενος καθαρισμός και η αναδιαμόρφωση του χώρου έμπροσθεν των επιχειρήσεων μας. Αποκορύφωμα της απαράδεκτης στάσης του Δήμου ήταν το γεγονός ότι με εντολή και αποκλειστική ευθύνη του Αντιδημάρχου οι υπάλληλοι του Δήμου ξεκίνησαν έπειτα από μεγάλη καθυστέρηση τον καθαρισμό της παραλίας  αλλά από ότι φαίνεται δεν προέβησαν σε καθαρισμό του χώρου έμπροσθεν της επιχείρησής μας αλλά απέρριπταν , και πάλι με εντολή Αντιδημάρχου  , τα υπολείμματα που συνέλεγαν από την λοιπή παραλία εντός του δικού μας ακινήτου (πρόκειται για 10 με 15 φορτηγά γεμάτα με μπάζα και φύκια, τα οποία ως γνωστόν έχουν την ιδιότητα να σαπίζουν και να βυθίζονται δημιουργώντας μια απαίσια μυρωδιά). Και αναρωτιέμαι , αυτή η τακτική αποτελεί μια μορφή εκδίκησης επειδή διεκδικήσαμε τα αναφαίρετα δικαιώματά μας; Μήπως αν τελικά απευθυνόμασταν στον ιδιώτη που μας πρότειναν , ο οποίος συνδέεται με στενή σχέση με το Δήμο, θα τυγχάναμε καλύτερης αντιμετώπισης;

Βέβαια, το ως άνω περιστατικό δεν αποτελεί την μοναδική περίπτωση που ο Δήμος δεν εκπληρώνει όπως αρμόζει τις υποχρεώσεις του απέναντι στους πολίτες. Όπως έχω πληροφορηθεί, ο Δήμος αργοπορεί στην διενέργεια πληθώρας εργασιών , μια εκ των οποίων είναι και η συλλογή των απορριμμάτων. Μήπως η αργοπορία αυτή σχετίζεται με το γεγονός ότι ιδιώτης που σχετίζεται άμεσα με τη Διοίκηση του Δήμου διατηρεί ατομική επιχείρηση που αναλαμβάνει καθαρισμούς; Πρέπει όλοι μας να αναρωτηθούμε αν η στάση αυτή της Διοίκησης του Δήμου κρύβει την επιδίωξη ενίσχυσης της εν λόγω επιχείρησης. Και αν ναι τότε οι πολίτες που δεν επιθυμούν να απευθυνθούν σε αυτή , μετατρέπονται αυτόματα σε πολίτες β΄ κατηγορίας και αποκλείονται από την απόλαυση των απόλυτων και κατοχυρωμένων συνταγματικά δικαιωμάτων τους; Μήπως ο Δήμος μας δεν επιθυμεί πολίτες ενεργούς και έτοιμους να διεκδικήσουν όσα δικαιούνται αλλά εφησυχασμένους και παθητικούς σε ένα σύστημα σαθρό που προβαίνει σε διακρίσεις ανάλογα με το ποίος εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εκπροσώπων του;  Μήπως τελικά θα πρέπει να κλείσουμε όλοι το στόμα μας στη συνεχή καταπάτηση τόσο της αρχής της ισότητας η οποία θα πρέπει να διέπει τις σχέσεις Διοίκησης και πολιτών όσο και των ατομικών μας δικαιωμάτων;

Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη θλίψη μου τόσο για την πλημμελή λειτουργία του Δήμου μας όσο και για τις διακρίσεις που κατά καιρούς συντελούνται σε βάρος τόσο εμού όσο και των συμπολιτών μου.  Θα ήθελα να ρωτήσω ποιός ο λόγος που καθαρίσατε το μισό τμήμα της παραλίας της Καστροσυκιάς και το άλλο μισό το αφήσατε στο έλεος του Θεού;  Εμείς δεν είμαστε Έλληνες φορολογούμενοι;  Ή μήπως δεν ανήκουμε στο Δήμο σας;  Ή και ακόμη μήπως δε σας ψηφίσαμε; Ή φοβάστε μήπως θα είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι και θέλετε να μας μειώσετε και να βγάλετε απωθημένα; Να σας θυμίσω ότι αυτές οι συμπεριφορές ανήκουν σε άλλα καθεστώτα!!!

Πρέπει επιτέλους να δοθεί ένα τέλος στην απαράδεκτη αυτή τακτική που ακολουθεί η Διοίκηση και να αποδοθούν οι ευθύνες στα πρόσωπα που συντηρούν αυτή την κατάσταση. Θεωρώ πως τα μέλη της Διοικήσεως «έχουν ξεφύγει» ή μάλλον η εξουσία τους έχει «ζαλίσει». Επιβάλλεται να υπάρξει επιτέλους έλεγχος προκειμένου να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον. Πρέπει να υπενθυμίσω στο Δήμαρχό μας πως ο Αντιδήμαρχος που μας εκπροσωπεί στην παραλιακή ζώνη του Πρώην Δήμου Ζαλόγγου , η οποία διαθέτει εκατοντάδες επιχειρήσεις και εκ της οποίας και ο Δήμος αποκομίζει έσοδα εκατομμυρίων ΕΥΡΩ ανά σεζόν , θα πρέπει να διαθέτει τα εξής προσόντα:

Θα πρέπει να βλέπει όλους τους πολίτες-επιχειρηματίες όμοιους και όχι μόνο την παρέα του και ανθρώπους της αρεσκείας του.

Ο Αντιδήμαρχος δεν έχει μόνο την ιδιότητα να αλλάζει λάμπες ή να μαζεύει σκουπίδια ή και να καθαρίζει κοιμητήρια κάθε Πάσχα αλλά θα πρέπει να έχει όραμα, να είναι διορατικός, να είναι συνεργάσιμος με όλους, να σχεδιάζει μελέτες ανάπλασης και υποδομών για τον τόπο που διοικεί, όπως ύδρευση, αποχέτευση παραλιακών οικισμών, τουριστική ανάπτυξη της περιοχής με διαμορφώσεις-αναπλάσεις χώρων, παραλιακών δρόμων, πλατειών, πάρκων , ηλεκτροφωτισμών εισόδων των χωριών, ασφαλών κόμβων, σημάνσεων, διαγραμμίσεων δρόμων , όπως ακόμη και μελέτες για σχολεία, επεκτάσεις οικισμών, συνεδριακά κέντρα αλλά και εκθεσιακά κέντρα κλπ.

Στο σημείο αυτό βέβαια θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη ο οποίος μόλις ενημερώθηκε για το πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε προέβη άμεσα σε αποκατάσταση των ζημιών που είχαμε υποστεί. Η στάση του αυτή αποδεικνύει ότι ο κ. Καχριμάνης παρότι είναι εγκατεστημένος στα Ιωάννινα , αφουγκράζεται κάθε επιχειρηματία αλλά και κάθε πολίτη σε οποιοδήποτε σημείο της Περιφέρειας. Αξίζει δε να επισημανθεί πως από τα μισθώματα του αιγιαλού και της παραλίας η Περιφέρεια δεν λαμβάνει καθόλου χρήματα , σε αντίθεση με το Δήμο που λαμβάνει το 70% των μισθωμάτων και την Κτηματική Υπηρεσία που λαμβάνει το 30%.

 

 

Υ.Γ. Θα έχουμε και συνέχεια το επόμενο διάστημα για θέματα που πλήττουν και προσβάλουν τους πολίτες και επιχειρηματίες του Δήμου μας.

 

 

 

ΠΡΕΒΕΖΑ 20-12-2018

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΧΑΛΚΙΔΗΣ

|






Ροή Ειδήεων

10:52 | Πρέβεζα
Πρέβεζα | Μια πόλη με νησιώτικη ατμόσφαιρα, η πριγκίπισσα του Αμβρακικού


19:30 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής part3


11:00 | Ελλάδα
Γiώργιος Βελλιανίτης Παξινός Ποιητής.......part2


09:41 | Πρέβεζα
Ομιλία Σπ. Κυριάκη για την επιστολική ψήφο


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Πρέβεζα
Η Σταυροδοσια στον δήμο Πρέβεζας στο 80%


11:44 | Υγεία
Ποιος είναι ο βασικός ιατρικός εξοπλισμός που πρέπει να έχουμε στο σπίτι και ποια τα οφέλη του


18:17 | Ελλάδα
Ποιοι είναι οι τύποι ελλειπτικών και διαδρόμων γυμναστικής που μπορείτε να επιλέξετε!


17:45 | Life&Style
Χτίσε τη γκαρνταρόμπα σου από την αρχή με διαχρονικά κομμάτια


13:05 | Ελλάδα
Δημιουργία Μητρώου Μέσων Πληρωμών (POS) των επιχειρήσεων


13:01 | Ελλάδα
Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν στην αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας;


20:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα


18:01 | Πρέβεζα
Στο τέλος Νοεμβρίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η Αμβρακία Οδός


13:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα