ΩΡΑ
10:23
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
28-1-2019
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πρέβεζα

Στα όρια της αδιαφορίας και της παρακμής - Βολές Κατά Αντιδημάρχου Ζαλόγγου
 

Έχει εξαντληθεί η υπομονή μας

Ανικανότητα για τουριστική ανάπτυξη και για θέματα υποδομών.

Δεν γίνεται και δεν μπορεί να μείνει άλλο αυτός ο τόπος στην στασιμότητα και στην παρακμή αγαπητέ Κύριε Δήμαρχε. Σήμερα θα μιλήσω ως Πρόεδρος Ξενοδόχων Π.Ε. πρέβεζας αλλά και με την ιδιοτητα του επενδυτή. Ζητώ άμεσα την απομάκρυνση του Αντιδημάρχου από το δημοτικό διαμέρισμα του πρώην Δήμου Ζαλόγγου διότι η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο ως έχει. Όπως ανέφερα και στο προηγούμενο άρθρο-κείμενο ο Αντιδήμαρχος που διορίζεται δεν είναι μόνο για να αλλάζει λάμπες , να καθαρίζει τα κοιμητήρια και να καθαρίζει τα χαντάκια αν και στην συνέχεια θα μιλήσουμε για ρέματα και για χαντάκια. Η κατάσταση στο Κανάλι εδώ και μισό χρόνο βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη. Δεν υπάρχει καμια μέριμνα από την δημοτική αρχή σε συνεργασία με τον εργολάβο ώστε να αποκατασταθούν άμεσα οι τομές στους δρόμους. Φυσικά και το έργο είναι της Περιφέρειας αλλά εσύ κύριε Αντιδήμαρχε έχεις την ευθύνη της καθημερινότητας και της ασφάλειας των πολιτών του χωριού διότι οι δρόμοι είναι δημοτικοί.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη επικυνδυνότητα για τους κατοίκους αλλά και για αυτούς που επισκέφτονται το χωριό. Υπάρχει ακόμη και κίνδυνος ανθρώπινης ζωής διότι οι μετακινήσεις είναι πολλές λόγω του ότι υπάρχει το εξαθέσιο δημοτικό σχολείο όπου γονείς , ταξί και λεοφωρεία εδώ και ένα εξάμηνο περνάμε έναν πραγματικό γολγοθά.

Άρα ο Αντιδήμαρχος που έχετε διορίσει στον πρώην Δήμο Ζαλόγγου φέρει όλη την ευθύνη για την ασφάλεια όλου του χωριού. Θέλω να σταθώ και σε ένα άλλο γεγονός που έγινε στο παρελθόν , τότε που στο συγκεκριμένο ρέμα κοντά στην παραλία Καναλίου στην θέση Μάνγκο χάθηκαν δυο νέοι άνθρωποι , όπου με το αυτοκίνητό τους πέσαν μέσα σε αυτό για το λόγο ότι η πολιτεία δεν είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα αλλά και σήμερα η κατάσταση παραμένει ως έχει χωρίς μελέτη για τακτοποίηση του ρέματος από τον Δήμο ή από την Περιφέρεια.  Είναι η κεντρική είσοδος του παραλιακού χωριού Καναλίου όπου τους καλοκαιρινούς μήνες περνάνε χιλιάδες άνθρωποι ντόπιοι αλλά και τουρίστες. Θέλω να πω εδώ ότι υπάρχει μεγάλη ευθύνη από τον Αντιδήμαρχο και τον Αντιπεριφεριάρχη που τόσα χρόνια έχουν αφήσει το ρέμα ακάλυπτο-απροστάτευτο παρά έχουν βάλει μόνο μια μπάρα με αποτέλεσμα να υπερχειλίζει το ρέμα και όπως θα δείτε πιο κάτω πριν λίγες ημέρες άνθρωπος παρολίγο να πνιγεί γιατί κατέβηκε απότομα το ρέμα και του έσβησε ο κινητήρας του αυτοκινήτου. Ο άνθρωπος αυτός ήταν από ξένη χώρα και η Πυροσβεστική τον απεγκλώβισε. Κινδύνευσε η ζωή του. Βγήκε έξω από το αυτοκίνητο κολυμπώντας. Κάποιος επιτέλους πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες γιατί είναι σίγουρο εάν συνεχίσουν με την ίδια πολιτική αδιαφορία και μιζέρια σίγουρα θα έχουμε απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Δείτε πιο κάτω για το μέγεθος των καταστροφών αλλά και την αγανάκτηση των κατοίκων του Καναλίου από ότι πληροφορούμαι όμως υπάρχουν τα ίδια έντονα προβλήματα στην Νέα Σαμψούντα και Νέα Σινώπη.

Σίγουρα θα έπρεπε να έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια μια τεχνική μελέτη είτε από τον Δήμο είτε από την Περιφερειακή Ενότητα ώστε το ρέμα να είναι ασφαλές προς τους πολίτες. Βέβαια οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας θα πρέπει να πάρουν εντολή από τους πολιτικούς τους προϊσταμένους. Το επόμενο διάστημα έχουμε την υποχρέωση και οφείλουμε στους συναδέλφους μας αλλά και στους κατοίκους των χωριών αλλά και όπου μας ζητηθεί να δημοσιεύουμε σαν Νέα Ένωση Ξενοδόχων τα προβλήματα και τις παραλείψεις τόσο από πλευράς έργα υποδομών , όσο και οτιδήποτε άλλο θεωρούμε επικίνδυνο ώστε να υπάρχει τα επόμενα χρόνια μια ομαλή διαξαγωγή της τουριστικής περιόδου χωρίς επικινδυνότητες για τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες του Νομού μας.

 

Υ.Γ. Θέλω να επισημάνω ότι όλα τα αυτοκίνητα του χωριού μας είναι για επισκευή.

 

 

ΠΡΕΒΕΖΑ 28-01-2019

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΧΑΛΚΙΔΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν.Ε.ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ Π.Ε.ΠΡΕΒΕΖΑΣ


|
Ροή Ειδήεων

09:52 | Πρέβεζα
ALERT!! Αναγγελία θυελλωδών ανέμων


09:36 | Παραπολιτικά
Ο Αρκάς σκιτσάρει ''σκηνές από τα παιδικά χρόνια του πρωθυπουργού''


15:10 | Παραπολιτικά
Μια εβδομαδα ακομα μεχρι........


15:10 | Πολιτική
Οι 15 νέοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας


15:10 | Life&Style
Google Chrome: Το νέο Incognito mode θα είναι πραγματικά...incognito


13:40 | Πρέβεζα
Συνελήφθη 28χρονος στη Φιλιππιάδα για τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη


09:12 | Πρέβεζα
2,2εκ για την τάφρο του Κάστρου του Αγίου Ανδρέα.... ''Από έξω κούκλα και από μέσα....''


11:45 | Πρέβεζα
Οι 18 πρώτοι υποψήφιοι του Νίκου Γεωργάκου στην μάχη για τον δήμο Πρέβεζας


10:33 | Πρέβεζα
Τρεις μαθητές από την Πρέβεζα διακρίθηκαν στον 79ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά ''Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ''


10:33 | Πρέβεζα
Στη Πάτρα ξεκίνησε την αγωνιστική του χρονιά ο Αθλητικό Σύλλογος Πρέβεζας ''ΕΥΖΗΝ''


10:05 | Πρέβεζα
Ανοιχτή Εκδήλωση της παράταξης ''ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ'' στην πόλη της Πρέβεζας


09:12 | Αθλητισμός
ALL STAR GAAME 2019 - Full Game Highlights


00:55 | Αθλητισμός
Παγκοσμια πρωταθλήτρια η ΑΕΚ!


18:45 | Πρέβεζα
Διάκριση για το Zero Festival


13:40 | Ήπειρος
Σεισμική δόνηση πριν από λίγο 24χλμ ΒΔ των Ιωαννίνων


11:02 | Ελλάδα
Δεν θα ισχύσουν οι απουσίες λόγω γρίπης φέτος


14:2 | Πρέβεζα
Επιστολή απάντηση στον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου από τους Επαγγελματίες του Εμπορικού Λιμένα