ΩΡΑ
19:00
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
21-10-2019
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πρέβεζα



Άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις εξελίξεις στο νοσοκομείο Πρέβεζας ζητά η ΛΣ


ΠΕΛΜΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2023 🌟 Ανακάλυψε Μοναδικά σχέδια στις καλύτερες τιμές!

 





Άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις εξελίξεις στο νοσοκομείο Πρέβεζας

 

  1. Το Νοσοκομείο Πρέβεζας αποτελεί την μεγαλύτερη δομή Υγείας η οποία εδώ και περίπου 50 έτη παρέχει υπηρεσίες Υγείας τόσο σε πρωτοβάθμιο, όσο και σε δευτεροβάθμιο επίπεδο . Η νοσηρότητα και η θνησιμότητα των κατοίκων του νομού εξαρτώνται καθοριστικά από την ύπαρξη ή όχι της δομής καθώς και από τις υπηρεσίες που παρέχει. Ως εκ τούτου, χωρίς δημόσιο νοσοκομείο στην πόλη, καταργείται ουσιαστικά η δημόσια Υγεία στο νομό και την ευρύτερη περιοχή.
  2. Όλα τα προηγούμενα έτη, αλλά κυρίως στα χρόνια της κρίσης, οι κυβερνήσεις τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ αλλοίωσαν σημαντικά, με μια σειρά από μέτρα το δημόσιο χαρακτήρα των Νοσοκομείων μετατρέποντας τες αργά και σταθερά σε επιχειρήσεις με έσοδα και έξοδα που οφείλουν να έχουν οικονομική αυτοτέλεια. Πάνω σε αυτή τη λογική και ακλουθώντας τη συγκεκριμένη πολιτική, αυξήθηκαν  στον υπερθετικό βαθμό οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας (εργολαβικοί εργαζόμενοι, ιδιωτικού δικαίου, ΟΑΕΔ, εργαζόμενοι με μπλοκάκι κτλ) με άμεσο αποτέλεσμα  τη σημαντική μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων στα νοσοκομεία και γενικότερα των δικαιωμάτων τους. Αυτές οι πολιτικές οδήγησαν κατά καιρούς και το τοπικό Νοσοκομείο σε καταστάσεις οριακής λειτουργίας, απειλώντας ακόμα και την ίδια του την ύπαρξη με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη Δημόσια Υγεία.
  3. Ένα επιπλέον πρόβλημα που υπονομεύει την ομαλή λειτουργία του τοπικού νοσοκομείου είναι και οι παλαιές φθαρμένες κτιριακές εγκαταστάσεις, καθώς και ο απαρχαιωμένος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός.
  4. Πάνω λοιπόν σε αυτό το έδαφος ο ΠΙΣ (Πανελλήνιος Ιατρικός σύλλογος), ως κυβερνητικός «λαγός» προέβη σε συνέντευξη τύπου στις 16/10/19 ζητώντας ούτε λίγο ούτε πολύ την κατάργηση του ίδιου του ΕΣΥ. Οι προτάσεις του μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τη μετατροπή των νοσοκομείων από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, τη συνένωση τμημάτων και κλινικών, τη συγχώνευση νοσοκομείων, τη σύναψη συμβάσεων των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, την πρόσβαση ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία για να μπορούν να νοσηλεύουν ασθενείς που παρακολουθούν, τη σύναψη συμβάσεων των νοσοκομείων με ιδιώτες γιατρούς.

Οι παραπάνω προτάσεις δεν απηχούν μόνο τις απόψεις της ηγετικής ομάδας του ΠΙΣ η οποία πρόσκειται στη ΝΔ. Οι «ρηξικέλευθες» δήθεν προτάσεις τους δεν είναι τίποτα άλλο παρά αντιγραφή του προγράμματος της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία ήρθε με φόρα για να ολοκληρώσει το αντιλαϊκό έργο του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της Υγείας και να προσθέσει ένα ακόμη κρίκο στη μακριά αλυσίδα της εμπορευματοποίησης και της επιχειρηματικής λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων σύμφωνα με τις επιταγές της Ε.Ε. και του κεφαλαίου.

  1. Οι παραπάνω πολιτικές σε επίπεδο Γ.Ν.Πρέβεζας αποτυπώνονται, μέχρι στιγμής, ως προσπάθεια συλλειτουργίας-συγχώνευσης τμημάτων του νοσοκομείου Πρέβεζας με αυτό της Λευκάδας στην λογική της εξοικονόμησης πόρων. Αυτή την πολιτική υπηρετεί η σημερινή διοίκηση της 6ης Υ.Πε η οποία κυριολεκτικά με το καλημέρα προσπαθεί να θέσει ουσιαστικά σε συλλειτουργία το Καρδιολογικό και το Αναισθησιολογικό  τμήμα   του Γ.Ν.Πρέβεζας με αυτό της Λευκάδας. Αυτή είναι μια πρακτική η οποία σε τελική ανάλυση αποδυναμώνει σημαντικά το ήδη αποδυναμωμένο νοσοκομείο  Πρέβεζας από προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης.
  2. Το Δημοτικό συμβούλιο, ως όργανο εκλεγμένο από την τοπική κοινωνία, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κωφεύει μπροστά σε αυτήν την εκρηκτική κατάσταση, αλλά πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση μπροστά σε αυτά τα προβλήματα και τις αιτίες που τα γεννάν. 

Γι αυτό λοιπόν ζητάμε

  • Όχι στην συλλειτουργία κλινικών των δύο νοσοκομείων.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού.
  • Ικανοποίηση του υπερώριμου αιτήματος για ανέγερση νέου δημόσιου νοσοκομείου στην Πρέβεζα.
  • Αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο το λαό.

 

Πρέβεζα 21/09/2019

 

 

|






Ροή Ειδήεων

10:52 | Πρέβεζα
Πρέβεζα | Μια πόλη με νησιώτικη ατμόσφαιρα, η πριγκίπισσα του Αμβρακικού


19:30 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής part3


11:00 | Ελλάδα
Γiώργιος Βελλιανίτης Παξινός Ποιητής.......part2


09:41 | Πρέβεζα
Ομιλία Σπ. Κυριάκη για την επιστολική ψήφο


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Πρέβεζα
Η Σταυροδοσια στον δήμο Πρέβεζας στο 80%


11:44 | Υγεία
Ποιος είναι ο βασικός ιατρικός εξοπλισμός που πρέπει να έχουμε στο σπίτι και ποια τα οφέλη του


18:17 | Ελλάδα
Ποιοι είναι οι τύποι ελλειπτικών και διαδρόμων γυμναστικής που μπορείτε να επιλέξετε!


17:45 | Life&Style
Χτίσε τη γκαρνταρόμπα σου από την αρχή με διαχρονικά κομμάτια


13:05 | Ελλάδα
Δημιουργία Μητρώου Μέσων Πληρωμών (POS) των επιχειρήσεων


13:01 | Ελλάδα
Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν στην αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας;


20:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα


18:01 | Πρέβεζα
Στο τέλος Νοεμβρίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η Αμβρακία Οδός


13:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα